A doua ediție a vernisajului AVON Inspiration Challenge: ilustrații și surprize parfumate

Pe 13 noiembrie, am mers la vernisajul AVON Inspiration Challenge, de la Galateca, pentru a descoperi în premieră lucrările celor 10 artiști și designeri români inspirate de parfumurile AVON.

Încă de când am intrat în spațiul galeriei, ne-a surprins set-up-ul expoziției: lucrările erau expuse pe fundalul unor “file mari” de jurnal, de pe care citeam gânduri și emoții ce completau creațiile și te introduceau într-o atmosferă suavă, cu încărcătură puternică.

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography

Cei 10 artiști și designeri au surprins femeia AVON în două ipostaze diferite: cinci dintre ei au vorbit despre distracție, cinci despre relație, spunând, de fapt, povestea oricărei femei – cu stări și emoții diferite, uneori contradictorii, dar care îi influențează gesturile, inclusiv parfumurile pe care alege să le poarte.

Iar filele de jurnal expuse vorbeau despre gândurile și emoțiile femeii AVON și, în același timp, ale oricărei femei ale cărei trăiri sunt într-o continuă schimbare, rafinare, evoluție.

Artiștii care au acceptat provocarea sunt:

Ioana Ciolacu și Mihai Dan Zarug Design vestimentar
Mădălina Teler și Liliana Stoica Design de produs
Carla Szabo și Alexandra Ungurelu Bijuterie
Cătălin Georgescu și Cristian Vasile Fotografie
Mădălina Andronic și Ioana Șopov Ilustrație

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography Artiștii și designerii provocați de Avon Inspiration 

Cele 10 parfumuri care au inspirat povești au fost Luck, Today Tomorrow Always, Femme, Parisian Chic, Instinct, Outspoken Intense by Fergie, Elite Gentleman, Exploration, Christian Lacroix Ambre și Premiere Luxe Gold Blush.

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography

De cum am ajuns ne-am oprit în fața ilustrațiilor semnate de artistele Ioana Șopov și Mădălina Andronic. Văzusem deja doar un fragment al lucrărilor înainte de a ajunge la vernisaj, pe care vi l-am dezvăluit și vouă aici.

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography

Ilustrație semnată de Ioana Șopov, inspirată de parfumul Christian Lacroix Ambre

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotographyIoana Șopov, ilustratoare și graphic designer

Bineînțeles că în fața lucrărilor am realizat tușa feminină, redată în note puternice, dar și melancolice de Ioana Șopov, sau accentele diafane, prețioase ale Mădălinei Andronic. Ilustrația Ioanei Șopov ni s-a dezvăluit mai puternică decât ne așteptam (poate și pentru că am văzut-o în toată splendoarea culorilor), pe când detaliile aurite ale ilustrației semnată de Mădălina Andronic ne-au dus cu gândul la momente și amintiri extrem de suave.

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography https://www.facebook.com/MihneaRattePhotographyIlustrația semnată de Mădălina Andronic, inspirată de  parfumul Premiere Luxe Gold Blush

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography

Inspiration Challenge a devenit, în mai puțin de doi ani, un proiect de referință marca AVON. Lucrul cu care ne mândrim cel mai mult și care aduce magia în Inspiration Challenge este implicarea unor oameni talentați, pe care îi admirăm și care ne-au surprins prin maniera unică în care au înțeles acest proiect. Pentru că AVON are în portofoliu 200 de parfumuri, povestea Inspiration Challenge nu se oprește nicidecum aici. 2015 va aduce o nouă provocare parfumată”, a declarat Denisa Mihai, PR & Advertising Manager AVON România și Moldova.

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotographyDenisa Mihai, PR & Advertising Manager AVON România și Moldova.

Ca și anul trecut, obiectele create pentru Inspiration Challenge au susținut o cauză socială. Pe 15 noiembrie acestea au făcut obiectul unei licitații caritabile, în beneficiul HOSPICE Casa Speranței.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed