Arhitecți, Anuala București 2020 vă așteaptă proiectele!

Și vă îndemnăm să vă grăbiți dacă plănuiți să intrați în concurs: vă mai puteți înscrie proiectele până pe 28 septembrie pe www.anuala.ro. Filiala București a Ordinului Arhitecților din România pregătește o competiție adaptată noilor noastre obișnuințe urbane și spațiale: lucrări realizate în capitală, cele mai bune proiecte de portofoliu ale arhitecților bucureșteni și, pentru prima dată în istoria de 17 ani a Anualei de Arhitectură București, ediția 2020 se va orienta și către mediul de arhitectură și antreprenoriat internațional.

Despre proiectele incluse în selecția Anualei v-am povestit în ultimii ani din postura de partener media al evenimentului: puteți citi aici despre Anuala 2018 și aici despre Anuala 2019.

Membrii juriului Anualei de Arhitectură 2020

Proiectele vor fi jurizate de un ansamblu internațional de specialiști grupați pentru fiecare dintre categoriile competiției: Arhitectură construită, Arhitectura amenajărilor interioare, Cercetare prin arhitectură și Arhitectură de portofoliu.

Citește și: Stăm de vorbă cu dr. arh. Emil Ivănescu despre OAR și Anuala de Arhitectură

Anuala va gravita în jurul analizei anului 2020, afectat de pandemia COVID19, pe care o va folosi ca un prilej de investigare și redefinire a realității orașelor. Ca urmare, cei doi curatori danezi ai evenimentului, Marc Jay și Kristoffer Lindhart Weiss propun o temă de dezbatere internațională în cheie funcțională: “Never waste a good crisis”. Astfel, conferințele din cadrul Anualei vor cuprinde subiecte despre orașele europene și cum fac acestea față perioadei pandemice, ce schimbări pot apărea în aceste circumstanțe și cum putem transforma creativ situațiile de criză.

Anuala bucureșteană a debutat anul acesta prin două concursuri de soluții de arhitectură de impact pentru București și România: “Reclaiming the River” și “Acasă pentru Umanitate”.

Reclaiming este primul concurs de soluții și achiziție publică pentru amenajarea cheiului Dâmboviței, realizat în parteneriat cu administrația publică locală.

Acasă pentru Umanitate este primul concurs de soluții cu implementare din România dedicat spațiilor de locuire ale familiilor vulnerabile.

Un alt eveniment important al Anualei este workshop-ul realizat pentru amenajarea unui atelier de proiectare din cadrul Universității de Arhitectura și Urbanism Ion Mincu. Cu această ocazie, au fost analizate efectele pandemiei asupra spațiului educațional și au fost expuse și mediatizate inițiative realizate de arhitecți.

De asemenea, în contextul alegerilor locale, prin Anuala de Arhitectură, OARBucurești a realizat o platformă interactivă destinată cetățenilor: pe https://agendaurbana.oar-bucuresti.ro vă așteaptă 10 teme pentru un oraș sustenabil, un proiect care își propune să promoveze inițiativele și bunele exemple care definesc un cadru urban european.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed