Negresă cu mentă: momentul vintage dulce al după-amiezii
Vă spunem un secret: multe dintre după-amiezele în biroul Designist se tratează cu o pauză de negresă: pufoasă și dulce amăruie. Momentul de scurt răsfăț, de la patiseria de pe colț, e declick-ul unei zile lungi și stropul de energie înspre o seară chill prin oraș. Negresa cu mentă pe care ne-au pregătit-o Floriana și Vlad, de la Flori de Mentă, a fost pentru noi semnul că e momentul să schimbăm rețeta 🙂 Și rețeta este: – 250 g unt nesărat Începeţi prin a topi la bain marie sau pe foc foarte mic, amestecând des, untul împreună cu ciocolata. Odată topite, lăsaţi amestecul deoparte. Încingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius şi aşezaţi o foaie de copt în tavă în care veţi coace negresa. Separaţi cele 4 ouă, încorporați gălbenuşurile şi menta mărunţită în amestecul de ciocolată cu unt. Într-un bol separat amestecaţi: făina, cacao, praful de copt, praful de sare şi adăugaţi-le, amestecând foarte bine, în compoziţia cu ciocolată. Mixati albuşurile până ce încep să se întărească, apoi adăugaţi treptat zahărul și continuaţi să mixati până ce compoziţia devine fermă şi uşor lucioasă. Cu ajutorul unei linguri de metal, încorporaţi albuşurile, din cât mai puţine mişcări, în amestecul obţinut mai devreme şi turnaţi-l în tava în care aţi pus hârtia de copt. Aşezaţi din loc în loc bucăţele de after eight. Coaceţi timp de 25 de minute şi decoraţi cu puţin zahăr pudră şi frunze de mentă. Începeți să savurați bucățelele de negresă moi și crocante. 🙂 Pentru dimineți și după-amieze energice! Fotografii: Vlad Baltagi |