Flio, suportul pliabil din lemn pentru laptop, semnat de Vlad Butucariu, poate fi produs cu ajutorul tău!
Zilele acestea l-am descoperit pe Flio – un suport pentru laptop, foarte slim, creat de designerul român Vlad Butucariu și înscris pe Kickstarter pentru a strânge fondurile necesare ca să poată și ajunge pe birourile noastre. De ce Flio? Pentru că, să o recunoaștem, chiar acum, dacă citiți aceste rânduri de pe laptop și nu folosiți un suport pentru el, gâtul vostru nu stă într-o poziție corectă – nu e cu siguranță drept, ci ușor înclinat către tastatură și ecran. Ceea ce, pe termen lung, se poate traduce într-un disconfort cu dureri incluse. Flio este un produs sustenabil, din lemn (responsabil selectat), atât de slim încât poate încăpea chiar în geanta ta de laptop. Se pliază și montează ușor, iar pentru a fi sigur că nu rătăcești componentele puzzle-ului, Vlad le-a integrat mici magneți. Pliat, Flio are o grosime de doar 8 mm! Suportul este super rezistent și stabil. Și, foarte important, lasă aerul să circule astfel încât laptopul tău să nu se încălzească:
Susține și tu producerea lui Flio! Flio urmează să fie produs în Olanda (Rotterdam), asta dacă strânge suma necesară, la care poți contribui și tu cu o donație, aici. Suportul (standard) va costa doar 20 euro, ceea ce ne convinge nu doar să susținem proiectul, ci și să-l numim un adevărat smart design. Dacă suma strânsă va fi mai mare, Vlad și-a propus să creeze și două modele ce vor fi “desenate” împreună cu voi. Flio poate fi și personalizat cu un scurt text. Elementul liant al suportului va fi “desenat” împreună cu voi, dacă proiectul reușește să strângă o sumă și mai mare decât cea necesară producției. Cine este Vlad Butucariu? Un designer român care și-a făcut studiile la Rotterdam, în Olanda. Aici a cunoscut-o pe Irina Shapiro, iar împreună formează Squash Studio, based in Rotterdam. Pe lângă suportul pentru laptop, Vlad a creat și unul pentru telefonul mobil, care încape într-un buzunar. 🙂 Nu uitați, proiectul Flio poate fi susținut aici. |
Design-ul este grozav si binevenit pentru utilizatorii de laptop. Executia din HDF este o alegere indoielnica.
Trebuie spus ca in afara de varianta cu plywood de bambus celelalte variante nu sunt hardwood ci hardboard adica HDF – high density fiberboard (http://en.wikipedia.org/wiki/Hardboard).
Trebuie verificata foarte bine sursa de HDF pentru ca o mare parte din hardboard este facut din fibre de lemn si adeziv pe baza de formaldehida care este toxica si problematica mai ales pentru cei care prelucreaza acest tip de material.
Exista si incercari de HDF care sa fie mai putin toxic. http://www.empatika.uk/blog/the-sustainability-of-mdf-wood-sheets/
Partea buna este ca se folosesc resturi de lemn care alfel nu se pot folosi. Partea proasta este adezivul toxic si faptul ca din cauza continutului mare le adeziv greutatea specifica este cam dubla fata de orice lemn hardwood nativ din europa,stejar sau fag de exemplu.
De asemenea HDF si MDF nu sunt sustenabile si se recicleaza foarte scump deocamdata si foarte putin. Majoriatea ajung in groapa de gunoi. Provin partial dintr-o sursa regenerabila insa ciclul de viata nu este mare deoarece la fiecare ipotetica reciclare fibrele sunt din ce in ce mai scurte.
Super-articol, multumesc! Si am dat si de baieti, exista in continuare 🙂 Doar ca produsul e de vreo 3 ori pretul anuntat…
Lemnul ar trebui cel putin lacuit!