Romanian Design Week sărbătorește comunitățile creative în perioada 17-26 mai.

Ediția cu numărul șapte a Romanian Design Week va avea loc la București între 17 și 26 mai și va aduce în prim plan comunitățile creative ale orașului. Festivalul, care a devenit din ce în ce mai complex de la o ediție la alta, susține și amplifică și în 2019 discursul industriilor creative locale, subliniind contribuția majoră pe care comunitățile creative o au la transformarea capitalei într-un oraș cu adevărat modern și european. Expoziția centrală va fi amenajată anul acesta în clădirea BCR din Piața Universității (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 5), monument istoric, construită în anul 1906. Cu această ocazie, clădirea va putea fi vizitată pentru prima dată de publicul larg.

RDW

“Ediția de anul acesta a RDW este una specială, atât pentru că festivalul a ajuns la acel grad de maturitate care îi permite să reprezinte și să vorbească asumat despre industriile creative, un sector care își aduce contribuția din ce în ce mai vizibil, atât din punct de vedere economic, cât și la reinventarea imaginii României, dar și pentru că anul acesta ne am imaginat o structură diferită a celor zece zile de festival. Pentru că înțelegem valoarea comunităților creative, ne-am dorit să definim și pentru publicul larg acest concept și să arătăm ce se întâmplă de fapt în interiorul clusterelor de creativitate bucureștene. Astfel, fiecare dintre comunitățile invitate la Romanian Design Week 2019 se va activa în programul festivalului, deschizându-și simbolic porțile pentru a fi nu doar vizitată, ci experimentată efectiv de public prin expoziții, evenimente, petreceri sau alte activități din același registru.”, a declarat Andrei Borțun, CEO The Institute.

George, primul banking inteligent© din România, susține Romanian Design Week 2019 într-un nou tip de expunere, la intersecția dintre artă și tehnologie. Lansat în mijlocul comunității creative, George promovează colaborările inovatoare prin intermediul cărora publicul se poate bucura de design și artă contemporană în medii neconvenționale.

Cele peste 200 de proiecte de design, arhitectură, urbanism și design interior prezentate în expoziția centrală a RDW vor fi selectate din mai mult de 500 de lucrări înscrise în etapa de call for projects.

Evaluarea proiectelor înscrise și selecția finală vor fi realizate de un board creativ format din specialiști consacrați în industriile creative, precum: Ștefan Ghenciulescu, arhitect, critic şi cercetător în domeniul arhitecturii şi urbanismului, redactor-şef al revistei Zeppelin, conferenţiar universitar în cadrul UAUIM; Adrian Soare, co-fondator și membru al echipei CUMULUS; Iulia Stanciu, arhitect, fondator și asociat la biroul de arhitectură STARH, doctor în arhitectură și profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București; Dorin Ștefan, arhitect, profesor universitar, doctor în arhitectură – pentru secțiunea Arhitectură; Andrei Iovu, redactor-șef  Harper’s Bazaar; Domnica Mărgescu, director de modă Elle; Maurice Munteanu, editor de modă Elle; Irina Schrotter – pentru secțiunea Fashion; Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro; Mihnea Ghilduș, designer de produs, fondator platforma Dizainăr, Director Creativ DZNR Studio; Carolin Ivănescu, Head of Communication&Design al Mobexpert – pentru secțiunea Product Design; Adrian Boțan, Preşedinte Creative Council Europe şi Global Executive Creative Director, McCann Worldgroup; Ovidiu Hrin, fondator și lider Synopsis; Roman Tolici, pictor – pentru secțiunea Graphic Design&Ilustrație.

Arhitectura expoziției centrale va fi semnată și anul acesta de Attila KIM Architects.

Pe parcursul celor zece zile de festival, comunitățile creative invitate, precum cea găzduită în fostul spațiu dedicat Industriei Bumbacului, de pe Splaiul Unirii nr. 160, dar și clustere creative, precum cel format în halele industriale din Calea Giulești nr. 14, alături de comunitățile create în jurul unor zone geografice, precum Cartierul Creativ și Încotroceni, vor găzdui expoziții, evenimente, târguri sau petreceri marcând astfel pe harta Bucureștiului cele mai efervescente spații din perspectiva designului și a creativității locale.

Totodată, cu ocazia Sezonului România-Franța 2019, Franța este țară invitată în cadrul Romanian Design Week, în festival fiind incluse și o serie de manifestări care să amintească de puternica legătură culturală dintre cele două țări.

3 Comments

  1. […] acest an, Ceramik. face parte din Creative Quarter Design Festival, în cadrul Romanian Design Week, și are loc în weekendul 25-26 mai, în spațiul AWE | Adaptive Work Environment – la parterul […]

  2. […] Made in RO. În acest an, Ceramik. face parte din Creative Quarter Design Festival, în cadrul Romanian Design Week, și va avea loc în weekendul 25-26 mai, în spațiul AWE | Adaptive Work Environment – la […]

  3. […] Design Neaos a participat pe 25-26 mai, la prima ediție Ceramik. | Concentrat de ceramică contemporană de la Palatul Universul, în spațiul AWE – Str. Ion Brezoianu nr. 23-25.Evenimentul este parte din Creative Quarter Design Festival, în cadrul Romanian Design Week. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed