Cool Workshops for Kids revin la Made in RO #13 pe 6-7 aprilie! Copiii participă la workshops, tu vizitezi târgul.

Voi (dar mai ales cei mai tineri dintre designiști) ați cerut, noi am revenit 🙂 . Cu o nouă ediție Cool Workshops for Kids la Made in RO #13, desigur. Coordonatele rămân aceleași ca la prima ediție: 6 workshop-uri creative pe teme de design și arhitectură, ilustrație, fashion, colaj și arte plastice – unele dintre ele organizate în premieră. Pe scurt: vreme de o oră, chiar și o oră și jumătate, copilul tău se distrează și învață, iar tu vizitezi standurile designerilor selectați la Made in RO #13. Dacă vrei, totuși, să învățați împreună, îl poți însoți ? .

Mai jos îți povestim mai multe despre fiecare dintre ele și despre trainerii lor. Apoi, rămâne să vă alegeți preferatele și să cumperi biletele exclusiv online, înainte de eveniment, de pe livetickets.ro.
Cost workshop: 48 lei
Biletele se cumpără online aicihttp://bit.ly/2qV3tDX

Cool Workshops for KidsWorkshop-urile sunt destinate copiilor cu vârste între 4 și 12 ani, fiecare fiind recomandat unei anumite categorii de vârstă. O grupă va fi formată din maximum 10 copii. Toate workshop-urile vor antrena: capacitățile creative, gândirea critică și capacitățile decizionale, abilitățile de comunicare, capacitatea de a negocia, abilitățile spațiale, abilitățile sociale, abilitățile cognitive (atenție, memorie, gândire), abilitățile de coordonare, logica.

Ziua 1 – sâmbătă, 6 aprilie

11:00 – 12.00 | Vreau să fiu fashion designer!

Workshop pentru copii între 6 și 12 ani.

“Fusta să se învârtă tare!”, “Să aibă și o pisică!”, “Din buzunar să sclipească niște stele!”. Dacă și tu ai primit un brief asemănător de la copilul tău pentru noile lui/ei haine, atunci credem că un workshop în ale fashion design-ului v-ar fi amândurora de folos :). Mai întâi, copiii vor învăța câteva noțiuni din domeniu, apoi se vor folosi de mostre de materiale și de un grup de păpuși-prietene pe post de modele, pentru care vor crea design vestimentar custom made. Cine știe – poate va fi doar primul pas către noi designeri ai #CartieruluiFashion Made in RO!

Copiii se vor familiariza cu noțiuni introductive despre designul vestimentar și cu piesele reprezentative ale unor fashion designer-icon și își vor exersa creativitatea prin combinații de nuanțe și texturi, respectând proporțiile modelului.

Îndrumător le va fi Elena Selegean, designerul brandului Miss H, care creează haine pe care copiii le pot colora, care se transformă din bluze în rochii și au tot felul de asimetrii jucăușe.

13.00 – 14.00 | Vreau să fiu ilustrator!

Workshop pentru copii între 6 și 12 ani.

Dacă și copilul tău e unul dintre temerarii desenatului cu marker-ul pe tapet… Dacă și tu ai șters colecții de picturi naive în fond de ten și fard de pe oglinda din baie… Dacă pachetul cu făină care a fost împrăștiat pe podeaua din bucătărie (din greșealăăăăă!) a devenit pânză pentru cine știe ce modele grafice ale micilor artiști cu care locuiești… Atunci workshop-ul de ilustrație botanică și-a propus să folosească simțul artistic al copilului tău într-o manieră mai…prietenoasă cu casa voastră. Totul va porni de la o floare, pe care ilustratorii în devenire o vor folosi ca model – fie o vor desena ei în creion și apoi o vor picta cu acuarele, fie li se va da gata desenată. E alegerea lor. Ce trebuie să faci tu: să te gândești unde va fi expusă, acasă, noua lucrare 🙂 .

Copiii vor învăța noțiuni de bază despre pictura în acuarelă și ilustrația botanică și vor fi îndrumați cum să lucreze pe modelul schițat.

Îndrumător le va fi Raluca Rădescu, ilustrator pasionat de ilustrația botanică și acuarelă, fondatoarea proiectului Între Rame.

15.00 – 17.00 | Planet City
Workshop pentru copii între 6 și 9 ani.

Tata, ce sunt stelele? Dar luna de unde apare? Dacă așa au început curiozitățile copilului tău în legătura cu bolta cerească, cu siguranță acum știe pe de rost toate planetele sistemului nostru solar și se imaginează cel puțin… marțian. Dar cum ar fi să-și creeze propria planetă? Care ar fi formele de relief și vegetația? Cum ar arăta casele sau ce fel de oameni o vor locui? Cu ochii în stele și cu mânuțele pe cartoane colorate, copiii vor încerca să-și imagineze cum ar arăta propria lor planetă, pornind de la meseria lor preferată și mergând pe firul poveștii Micul Prinț.

Copiii vor învăța noțiuni despre mediu, urbanism și arhitectură folosindu-se de joc, imaginație și manualitate. Fiecare copil va primi o mingiuță din polistiren, pe care o va transforma în propria lui planetă.

Îndrumători le vor fi arhitecții Asociației De-a Arhitectura, care își propune să promoveze în școli educaţia de arhitectură şi mediu construit.

Ziua 2, duminică, 7 aprilie

11.00 – 12.00 | GeoBoards = logică + inventivitate + expresie artistică
Workshop pentru copii între 4 și 10 ani.

Cât de… elastică poate fi creativitatea celui mic? Da, da, cu elastice colorate și câteva GeoBoards (un joc special din lemn, marca MORMI) o vom pune la încercare în cadrul acestui atelier. Ni se alătură câțiva prieteni: Logica, Imaginația, Strategia, Gândirea Metodică. Mai adăugăm un strop de Improvizație și ceva Interactivitate, că doar cel mic vine să-și facă și câțiva prieteni 🙂 . GeoBoard este un produs educativ, cu multiple feluri de utilizare, ce stârnește imaginația și stimulează creativitatea în timp ce încurajează gândirea metodică și strategică prin rezolvarea provocărilor de natură spațială. Util pentru viitori arhitecți, designeri, piloți, ingineri și nu numai.

Copiii vor învăța să-și dezvolte simțul aprecierii spațiului, abilitățile de gândire logică și strategică în timp ce se vor baza pe intuiție și creativitate.

Îndrumător le va fi Patrick Morăraș, designer și părinte, atât de pasionat de jocuri și universul copilăriei încât s-a dedicat jucăriilor din lemn și a fondat brandul de jucării MORMI.

13.00 – 14.30 | Atelier de colaj – O poveste cu o girafă
Workshop pentru copii între 4 și 10 ani.

A fost odată o girafă care avea nevoie de-o casă, de haine noi, de sentimente, visuri și, mai ales, prieteni… Așa începe povestea atelierului de colaj susținut de Theo, care inventează povești din hârtie decupată. Poveștile se construiesc intuitiv din imagini care rimeaza cu pornirile neștiute ale inimii, cu sclipirea minții, cu amintiri, cu stropi de veselie, cu senzații nerostite și multe, multe culori. Copiii vor compune povestea girafei-prietene din fâșii de hârtie, suprapunând culori, texturi, pattern-uri etc.

Copiii vor învăța cum se realizează un colaj, printr-un exercițiu de creativitate, coordonare, simț artistic și manualitate. Vor descoperi o nouă formă de exprimare a propriilor emoții printr-o modalitate de creație în care orice combinație este permisă.

Îndrumător le va fi Theo Pîslaru, inițiatoarea Collé•Collage, un proiect de visual storytelling și paper modulating – lucrări realizate intuitiv prin tehnica colajului analog.

16.00 – 17.30 | Kendama & Voodama: design & play
Workshop pentru copii între 7 și 12 ani.

Tata, mamaaaa, vreau o Kendamaaaa! Vă sună cunoscut? Dacă i-ați răspuns zgâtiei cam așa: “Puiule, dar mai ai (please insert number here) kendame!”, iar puiul a zis “Da, dar nu am și Voodama”, atunci poate că a venit momentul să îi faceți o surpriză: un workshop în care învață tot felul de tips & tricks, alături de alți pasionați ai celor două jocuri înfrățite, dar nu înainte de a afla despre istoria jocurilor și creativitatea pe care au generat-o aceste două obiecte în materie de design.

Copiii vor învăța despre istoria celor două jocuri, vor face cunoștință cu designuri inedite ale acestora, dar vor deprinde și câteva trucuri de joc. La final, pleacă acasă cu o Voodama, al cărei design îl pot crea apoi chiar ei.

Îndrumător le va fi Mihnea Berindean, instructor de Kendama, din echipa H2O, cel mai mare boardshop din România și cel mai complex portal de sport extrem de la noi.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed