Ce nu știai despre dressingul pe care ți-l dorești

Weekend-ul trecut a început cu cele 75 de perechi de pantofi ale lui S., care se muta într-un loc și mai frumos, și care avea nevoie de ajutor cu adăpostirea pantofilor într-un portbagaj încăpător. Problemă rapid rezolvată. Problema nerezolvată a rămas însă (măcar) un dulap pe potriva panofilor ei. Și uite așa am început să visăm la dressing-urile “de revistă”, care-ți țin totul – de la pantofi, la eșarfe și cercei – ordonat într-un loc,  care, poate, cu ajutorul unei superechipe, și-ar găsi loc și în apartamentele noastre nu neapărat de revistă.

Tot dezvoltând feeria fiecărui sertar, am (re)ajuns la concluzia că a proiecta un dressing în cele mai mici detalii nu e deloc treabă ușoară și că mai întâi e nevoie să stai de vorbă cu tine, și apoi cu echipa specializată ce urmează să-ți pună ordine în… casă și în viață.

_DSC7113Dressing creat la comandă de echipa La Maison

Ce înseamnă, de fapt, un dressing?

Nu vorbim doar de un dulap mai încăpător, ci de o suită de dulapuri concentrată într-o zonă a casei tale, de obicei lângă dormitor, care-ți adăpostește ordonat de la haine la genți, pantofi și alte accesorii. Să nu uităm că denumirea completă e dressing room, ceea ce implică spațiul unei camere, oricât de mici.


IMG_2158Dressing realizat și accesorizat de echipa La Maison. Este o bijuterie de încăpere: tapetul de pe tavan și linia atât de rafinată a corpurilor de mobilier te transpun în definiția unui lifestyle fin.

IMG_2155

Da, sunt create în România!

Cele două dressing-uri de mai sus sunt proiectate și fabricate în România, de echipa La Maison – Decorateur D’Interieur. Ți-am tot recomandat să treci să le vizitezi showroom-ul de pe Bulevardul Dacia nr. 73 (București) și să le admiri portofoliul de proiecte de design interior pe care le semnează în mai toate orașele țării.

De curând, ți-am povestit și despre brandurile de tradiție, ce ridică la rang de artă manufactura și atenția pentru detalii, pe care le aduc (pe unele în exclusivitate) la noi în țară. În același timp însă, au reușit să creeze local, pe comandă, la standarde de calitate și design impecabile, de la bucătăriii la dressing-uri perfect adaptate spațiului.

0Z2A0318

0Z2A0325Local vs. Internațional

Am stat mai mult de vorbă cu Cristina Zelmat,  unul dintre creatorii La Maison, despre diferențele pe care le implică realizarea unui dressing împreună cu Grange, furnizorul lor de excepție, și realizarea aceluiași dressing local, la fabrica din România:

“Diferenţa constă în finisaj şi în preț. În ceea ce priveşte patina sau finisajul antichizat, încă nu am ajuns la măiestria pe care o au Grange. Este normal ca un dressing făcut de Grange, care au peste 110 ani de tradiţie, să coste mai mult, mai ales că producţia este localizată în Franţa. În ceea ce priveşte personalizarea dressingului însă, nu există diferenţe, deoarece importăm aceleaşi sisteme din Franţa şi Germania.”, ne-au explicat Cristina și Patrick.

Iată câteva dressing-uri Grange, prin La Maison:

dressing-hauss dressing-st-germain-hautDressing-uri marca Grange, prin La Maison

Dressing-creme-Paris-2012-p113 detail10Frumusețea lemnului patinat, perfect finisat

Nu există limite în accesorizarea dressing-ului tău!

Tot Cristina ne-a explicat că, pe lângă posibilitatea de a lucra cu orice esență de lemn și în orice nuanță pentru dressing-ul tău, îi pot îmbrăca ușile sau doar sertarele în orice tip de materiale prețioase, sau pot crea uși din oglinzi, chiar și antichizate. Într-un proiect recent, de exemplu, au îmbrăcat ușile într-o țesătură prețioasă de la Pierre Frey.

“Tot ce ţine de accesoriile metalice nu este fabricat de noi, însă tot ce ţine de lemn, da. Din păcate, în România, oferta există, dar este limitată la acest capitol. Atunci când nu găsim ceea ce avem nevoie nu ezităm să contactăm furnizori specializaţi din Franţa, Anglia sau Germania.”, ne explică Cristina Zelmat.

IMG_2165 IMG_2167Dressing pentru Ea vs. Dressing pentru El. Asemenea caselor din care fac parte, și dressing-urile impun stilul lor.
SEB_2623a

În ceea ce privește sertarele și suporturile ce-ți țin bijuteriile, gențile, pantofii, cravatele, eșarfele etc., totul este 100% personalizabil.

  • Poți opta pentru a avea cravatele înfășurate în sertare compartimentate sau agățate pe suporturi speciale, ce vin prinse pe ușa interioară a dressing-ului.
  • Gențile vor sta, pe mărimi, în separatoare special create.
  • Lățimea sertarelor pentru pantofi e dată de ce mărime porți.

IMG_2340 IMG-20160514-WA0000Corp special compartimentat pentru genți, pe dimensiunile lor: cât de bine e să găsești plicurile și gențile de umăr ordonate în compartimentele lor, nu îngrămădite într-un singur loc/raft.

detail3 detail4Două moduri diferite de a depozita cravatele

2011_01_21_GBO_GRANGE_00014

Dressing-ul Lui vs. Dressing-ul Ei, în materie de pantofi. Firește, câștigătorul la numărul de perechi este evident. 🙂

IMG-20160515-WA0002

0Z2A0310Cât durează proiectarea dressing-ului ideal?

Vă spuneam de la început că a te gândi la ce trebuie să conțină fiecare sertar al dressing-ului nu e treabă ușoară – deși am încercat doar un exercițiu imaginar. Cristina ne-a confirmat:

“Discutăm pentru un dressing minimum două săptămâni şi maximum o lună şi jumătate. Niciodată nu rămânem la prima variantă. Clienţii au nevoie de timp de gândire asupra soluțiilor propuse, iar apoi împreună decidem care e cea mai bună schemă de organizare și design.

În tot acest timp, încercăm să aflăm cât mai multe despre ce şi cum poartă: de la mărimea pantofilor la obiecte speciale de integrat în spaţiul dressing-ului – ceasuri, bijuterii, genţi etc. – şi cum îşi doresc să le păstreze organizate. Am avut, de exemplu un client care purta mărimea 45 la pantofi. Bineînțeles, aceştia nu ar fi încăput pe poliţe de dimensiuni normale…”

IMG_2331 IMG_2332 IMG_2333 Detaliile dressing-urilor proiectate și realizate de echipa La MaisonIMG_2335

Ce ar trebui să mai pui pe lista dressing-ului tău complet?

  • Musai o priză;
  • Mici corpuri de mobilier – un taburet este mai mult decât practic, o masă de toaletă;
  • Oglinzi de dimensiuni variate: de la cea în care îți admiri bijuteriile, la o oglindă mare verticală, în care să te admiri din cap până în picioare;
  • Lămpi, benzi luminoase sau mici reflectoare care să puncteze scenografia spațiului și să ilumineze sertarele;
  • O scară, mai ales dacă vorbim de corpuri de depozitare până la înălțimea planfonului, cum se întâmplă în cele mai multe cazuri, pentru a profita de orice spațiu disponibil.

0Z2A0366 IMG_2960

0Z2A0300Cele mai provocatoare proiecte

Un dressing este, în sine, o provocare. Spațiul alocat acestuia nu este niciodată cel mai generos, așadar a-l eficientiza la maximum este prima probă a amenajării. Însă, obstacolele cresc atunci când e vorba de amenajarea unui dressing în mansardă: trebuie luate în calcul tot felul de pante, stâlpi și colțuri ciudate, încercări prin care echipa La Maison a trecut deja cu succes. 🙂

IMG_0724Dressing-uri amenajate în mansardă, ce poartă semnătura La Maison. Tot La Maison semnează întreaga amenajare a caselor din care am “decupat” acum aceste imagini.

Casa-La-Maison-Designist-26

Nu vom abandona visul de a avea un dressing cu tot ce trebuie, de la măsuța de toaletă la rafturile acestea perfecte pentru pantofi și compartimentele pentru genți. Ne-a convins să-l punem în capul listei de priorități într-o nouă casă. Pentru că, așa cum o viață ordonată îți dă o satisfacție constantă, a trăi într-o casă impecabil ordonată îți dă același sentiment de bine, stabilitate, armonie.

Cu tot ce înseamnă proiectarea și realizarea dressing-ului care ne tot vizitează în vis ne vor ajuta cu siguranță Cristina și Patrick Zelmat, creatorii La Maison. Merită să le faci și tu o vizită.

Până atunci, pentru porții consistente de inspirație à la française, urmărește și pagina de facebook.

Fotografii: prin La Maison

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed