Van Basten. Van Morrison. Van Gogh. Van Fruct.

Trei nume, unul mai faimos decât celălalt. Li se adaugă unul încă în ascensiune și 100% fresh. Nu au absolut nici o legătură între ele, în afară de faptul că sunt olandeze. Sunt, poate, anacronice și chiar… antagonice. Un lucru însă e de la sine înțeles: toți purtătorii lor au fost sau sunt iubitori și consumatori de fructe. Ceea ce vă dorim și vouă, fie acasă, fie la VanFruct (da, se scrie legat), protagonistul articolului nostru de azi.

44 De ce îți povestim din nou despre VanFruct (căci am mai făcut-o pe scurt aici)? Pentru că cel mai nou juice bar din oraș este câștigătorul din acest an al secțiunii “Arhitectura spațiului interior” din cadrul Anualei de Arhitectură București.

33Proiectul de amenajare interioară aparține biroului de arhitectură Lama (arh. Călin Radu, arh. Dan Enache), ale căror “design-uri” urbane sunt aproape mereu în topul locurilor de Designist din oraș: Alt-Shift, noul Shift, grădina ControlPoint… sunt doar câteva exemple.

Proiectul a presupus rezolvarea unui spațiu dificil, de doar 10 mp!! Diferențele de nivel de 1,4 m au generat două zone distincte și anume, scara de acces din trotuar și barul cu banchetă, zonă destinată clienților. Cele două au fost delimitate prin alegerea a două materiale diferite ca textură și culoare: tablă striată, vopsită în negru, pentru scară, respectiv plută pentru bar și banchetă.

08Pereții au fost decopertați de tencuială, iar cărămida descoperită a fost lăsată la vedere și vopsită în galben, o culoare fresh, care îți face poftă de fructe și legume :). Arcada de plasă metalică este un suport excelent pentru ghivecele cu iederă care urmează să crească și să creeze o boltă verde.

VanFruct - 4“Mi-au plăcut întotdeauna ingredientele naturale, iar după ce am găsit acest spațiu atipic de pe strada Mendeleev am știut că aici va fi viitorul VanFruct. Interiorul era total diferit și a trebuit să schimbăm tot, așa că am apelat la arhitecții de la Lama. Le-am povestit care va fi conceptul VanFruct, cu limonade, smoothies, sucuri proaspete, gaufres și cafea de origine și le-am spus că am vrea culoare. Propunerea lor de proiect ne-a plăcut din prima. Amenajarea a durat câteva luni, poate un pic mai mult decât ne așteptam noi și asta pentru că spațiile mici precum acesta sunt întotdeauna mai dificile. Urmează să extindem conceptul VanFruct cu o locație nouă, dar și cu un van cu care vom călători prin țară și pe la evenimente,” ne spune Ștefan Ciobotaru, manager VanFruct.

Van Fruct plan

38De la VanFruct, nu pleci fără să bei un smoothie din fructe de sezon, un suc natural sau limonade care au ingrediente surpriză precum mărul, ananasul ori căpșunele. Meniul este completat de cafea de origine și gaufres delicioase (preparate din făină integrală și uleiuri presate la rece, fără lapte, ouă sau zahăr) cu diferite toppinguri. Yummy! Totul este preparat pe loc din ingrediente proaspete, iar compoziții precum cele pentru gaufres sau laptele de migdale sunt făcute în casă. Iată în continuare și cum arată:

Gaufra cu Ciuperci-text Fresh Rodie - text Smoothie Mango - textFotografii: Adrian Vizireanu, Radu Malașincu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed