Ce vedem la Art Safari București, între 11 și 20 mai?
Ne bucurăm întotdeauna când vedem că Bucureștiul intră tot mai adânc în lumea bună și din ce în ce mai internaționalizată a artelor, dar și că vibrația asta se propagă. Astăzi îți povestim despre cea de-a cincea ediție Art Safari București, care va avea loc între 11 și 20 mai în Piața George Enescu. Evenimentul va fi conceput sub forma unui muzeu temporar, care va găzdui, drept principale focusuri, o expoziție de artă contemporană organizată de Hervé Mikaeloff (curatorul Louis Vuitton Foundation din Paris) și o expoziție dedicată artei românești, curatoriată de Alina Șerban. Pavilionul expozițional este semnat de arhitectul Attila Kim, comisarul României la Bienala de Veneția pentru edițiile 2016-2018.
Arantxa Etcheverria, Războinicii, fotografie digitală, 2017 Pavilionul Central „Art on Stage” va pune sub reflector ultimele generații de artiști contemporani și multiplele lor practici artistice, de la pictură, grafică și broderie, până la bandă desenată și provocatoare instalații de artă, într-o expoziție platformă regizată de curatorul francez Hervé Mikaeloff. Selecția va cuprinde lucrări de Alex Mirutziu, Arantxa Echevarría, Ciprian Mureșan, Cristian Rusu, Daniela Palimariu, Ioana Stanca, Marius Bercea, Mi Kafchin, Mircea Cantor, Radu Cioca, Răzvan Anton, Răzvan Boar, Șerban Savu, Vlad Nancă, Vlad Olariu etc.
Cristian Rusu & Șerban Savu, Reenactment. A Reconstruction for the Past, 2016 Pavilionul Muzeal „Natural-Cultural”, curatoriat de Alina Şerban, va ghida vizitatorii de-a lungul unui traseu expozițional dedicat artei românești până la jumătatea anilor ‘90. Pavilionul va găzdui artă de patrimoniu din peste 20 de muzee din România, precum și lucrări din importante colecții private.
Ion Alin Gheorghiu, Grădină suspendată, ulei pe pânză, 130.5×150 cm Programul Internațional este organizat în colaborare cu ambasadele Germaniei, Israelului, Elveției, Spaniei, Argentinei, Statelor Unite ale Americii în România și cu Forumul Cultural Austriac. În cadrul acestui program vor fi expuse lucrări ale mai multor artiști internaționali, într-un spațiu dedicat, și va fi organizată o serie de evenimente și performance-uri. Punctul central al Programului Internațional va fi o instalație realizată de artistul german Clemens Behr, în exteriorul Art Safari. Tot în cadrul acestui program va fi lansată și o bursă pentru tineri, în parteneriat cu British Council. Citește și Despre improvizație ca bază a artei și mesajele pe care le propagă – de vorbă cu artistul Clemens Behr. Ion Țuculescu, Priviri din văzduh, ulei pe hârtie, 1959-1961, colecție privată Programul Art Safari Kids 2018, susținut de Metropolitan Life, este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3-12 ani și oferă ateliere interactive, pentru cei mici dar și pentru întreaga familie, în cadrul cărora familiile îşi pot manifesta creativitatea împreună. De asemenea, tururi ghidate susținute de elevii Școlii Lauder-Reut și British Council îi vor introduce pe copii în lumea artei. Vizitatorii se vor putea relaxa în zona drinks&food, amplasată în proximitatea expozițiilor, ce va cuprinde o cafenea și o terasă. Biletele early-bird pot fi achiziționate până pe 25 aprilie, pe www.artsafari.ro sau eventim.ro, bilete.ro. Fotografii: Răzvan Anton Courtesy of the artists and Plan B Cluj / Berlin |