Tu știi ce înseamnă VR Art? Aflăm împreună la One Night Gallery, pe 24 martie.

Da, pe 24 martie avem parte de a treia ediție a One Night Gallery, un concept de expoziție ad-hoc care își propune să susțină artiști și designeri locali, încurajând experiențe artistice neobișnuite. De altfel, scopul One Night Gallery este să devină o punte între artist și public, provocând totodată artiștii spre folosirea unor noi instrumente de storytelling digital.

One Night GalleryOne Night Gallery oferă iubitorilor de artă contemporană o nouă experiență interactivă, pe data de 24 martie, la Verde Stop, unde va avea loc cea de-a treia ediție a evenimentului care transpune lucrările de artă în realitate virtuală. Noua ediție One Night Gallery îi prezintă pe artiștii contemporani Sweet Damage Crew, care vor expune 37 de canvasuri, semnate de Pandele, Recis și Lost Optics. Expoziția va fi completată de o reprezentație live în VR, prin intermediul căreia vizitatorii se vor bucura de cea de-a treia dimensiune a artei stradale.

One Night GalleryProiectul One Night Gallery reprezintă o inovație pentru peisajul galeriilor de artă din România pentru că oferă o nouă dimensiune artei contemporane, aducând piesele expuse mai aproape de public, prin intermediul tehnologiei VR. Acest demers curatorial unic în România deschide perspectiva imersiunii în artă prin realitate virtuala. Astfel, în cadrul fiecărei ediții One Night Gallery, artiștii vin în fața publicului cu o sesiune de Live VR Art, care va oferi publicului posibilitatea de a explora lucrările. În plus, vizitatorii pot să își creeze propriul univers, folosind tehnologia.

One Night GalleryLa cea de-a treia ediție va fi integrată și componenta de realitatea augmentată prin ArtiVive, o aplicație în care se poate încărca fotografia unei lucrări și un film cu care să augmenteze această imagine. În cadrul One Night Gallery inivitații vor putea scana lucrările și vor vedea procesul creativ într-un video time lapse.

One Night GallerySweet Damage Crew reunește șapte artiști contemporani, ale căror lucrări emblematice pentru arta urbană pot fi recunoscute în București, Cluj Napoca, Sibiu, Timișoara, precum și alte orașe. Echipa inițială a fost creată în 2010 de patru grafferi, Biex, Recis, Lost.Optics și Cage, iar pe parcurs s-au alăturat Pandele, Boeme și Shatran. De-a lungul timpului, lucrările lor au primit recunoașterea criticilor și numeroase premii, precum  locul I în cadrul Write 4 Gold Romania 2006, locul I în cadrul Street Heroes 2010, locul I în cadrul I Love Festival 2011, precum și locul I în cadrul Portul Constanta – Street Art Contest 2014.

One Night GalleryExperiența vizuală va fi completată de sound-ul propus de UFe DJ Set cu muzică exclusiv pe vinil, în parteneriat cu VRTV Artists, și de arta mixologiei cu aromele emblematicului gin Bombay Sapphire.

Teaser filmat de  Zebra Color

Fotografii: prin One Night Gallery

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed