Cred că fiecare dintre noi a trecut, măcar o dată, prin vizionarea unui apartament de închiriat. Ce ne-a frapat uneori, chiar și în cazul apartamentelor cu pretenții, era atmosfera atât de austeră – îți trebuia multă imaginație să te transpui în ambianța unui posibil cămin temporar. Și nici nu putem uita un film (banal altfel) în care agentul reușește că vândă o vilă doar pentru că voia să-și păcălească fiica venită în vizită că acolo locuia el – iar clienții găsesc totul accesorizat, sunt impresionați și cumpără casa.
Suntem destul de convinși ca viața ar putea bate filmul. 🙂
Să luăm exemplul acestui apartament din Băneasa, accesorizat de arhitecta Rucsandra Popescu (Wright Design) pentru a da senzația unui cămin, dar a rămâne în același timp destul de neutru în amenajare și versatil – în ideea plierii pe modificările dorite de chiriași.
Terasa cochetă, ce vine cu promisiunea unor cafele intime, la umbră… sau la soare. 🙂
Direcțiile de bază au fost: luminos, piese și contraste simple, ce amintesc de liniile la modă în 2007-2008, când a fost amenajat. Un decor pe care se poate interveni foarte ușor: poate fi adăugată culoare prin accesorii; da senzația de căldură, intimitate prin câteva pleduri, tablouri și obiecte personale; sau ilumina mai intim cu piese noi.
De reținut că arhitecta nu a putut interveni deloc la nivelul finisajelor: singurele intervenții au fost deck-ul de pe terasă și alegerea sticlei în loc de faianță în zona blatului bucătăriei. Iar bugetul a fost unul destul de limitat.
Tips & tricks
Nu ai de unde să știi ce fel de iubitori de artă vor fi chiriașii tăi: poate le place ilustrația, poate preferă ceva clasic. Câteva boluri agățate pe peretele dining-ului le va da oricum idei noi. Și se încadrează într-un buget de accesorizare minim. 🙂
Contrastele de bază: alb-negru și piesele cu linii cât mai simple lasă loc de manevră pentru a vira decorul înspre atmosfera în care cei care vor locui aici se regăsesc.
Și, da, dă altfel să-ți prezinți locuința cu pledul, lumânările și câteva plante atent distribuite în spațiu.
Preferatul nostru este holul: două scaune de regizor și câteva pălării agățate schimbă cu totul povestea.
Iar biroul ne-ar fi convins să ne mutăm cât de curînd. Mobilierul a fost realizat după schițele Rucsandrei.
Amenajarea biroului e de pus în practică și… la birou, și acasă.
Un pic de grijă la detalii – de pildă sticlă la bucătărie, care deschide spațiul, în loc de faianță – va da un aer mai dichisit.
Ideile cu care vine acest apartament, așa cum insistă și arhitecta, nu sunt acele tips&tricks care-ți schimbă casa în care locuiești. Dar merită puse în practică într-un spațiu pe care vrei să-l închiriezi, pentru a scăpa de impresia de trist și auster. Aici pot schimba cu totul perspectiva.
Fotografii: Rucsandra Popescu
|
ca si cum toti isi permit sa dea 1000-2000 sa inchirieze un apartament. prezentati si voi lucruri mai accesibile.