Cum dai personalitate, fără eforturi mari, unui apartament de închiriat?

Cred că fiecare dintre noi a trecut, măcar o dată, prin vizionarea unui apartament de închiriat. Ce ne-a frapat uneori, chiar și în cazul apartamentelor cu pretenții, era atmosfera atât de austeră – îți trebuia multă imaginație să te transpui în ambianța unui posibil cămin temporar. Și nici nu putem uita un film  (banal altfel) în care agentul reușește că vândă o vilă doar pentru că voia să-și păcălească fiica venită în vizită că acolo locuia el – iar clienții găsesc totul accesorizat, sunt impresionați și cumpără casa.

Suntem destul de convinși ca viața ar putea bate filmul. 🙂

Efecte in apartament de inchiriat - Designist (1)Să luăm exemplul acestui apartament din Băneasa,  accesorizat de arhitecta Rucsandra Popescu (Wright Design) pentru a da senzația unui cămin, dar a rămâne în același timp destul de neutru în amenajare și versatil – în ideea plierii pe modificările dorite de chiriași.

Efecte in apartament de inchiriat - Designist (2)Terasa cochetă, ce vine cu promisiunea unor cafele intime, la umbră… sau la soare. 🙂

Direcțiile de bază au fost: luminos, piese și contraste simple, ce amintesc de liniile la modă în 2007-2008, când a fost amenajat. Un decor pe care se poate interveni foarte ușor: poate fi adăugată culoare prin accesorii; da senzația de căldură, intimitate prin câteva pleduri, tablouri și obiecte personale; sau ilumina mai intim cu piese noi.

De reținut că arhitecta nu a putut interveni deloc la nivelul finisajelor: singurele intervenții au fost deck-ul de pe terasă și alegerea sticlei în loc de faianță în zona blatului bucătăriei. Iar bugetul a fost unul destul de limitat.

Efecte in apartament de inchiriat - Designist (3) Tips & tricks

Nu ai de unde să știi ce fel de iubitori de artă vor fi chiriașii tăi: poate le place ilustrația, poate preferă ceva clasic. Câteva boluri agățate pe peretele dining-ului le va da oricum idei noi. Și se încadrează într-un buget de accesorizare minim. 🙂

Contrastele de bază: alb-negru și piesele cu linii cât mai simple lasă loc de manevră pentru a vira decorul înspre atmosfera în care cei care vor locui aici se regăsesc.

Și, da, dă altfel să-ți prezinți locuința cu pledul, lumânările și câteva plante atent distribuite în spațiu.

Efecte in apartament de inchiriat - Designist (4)

Preferatul nostru este holul: două scaune de regizor și câteva pălării agățate schimbă cu totul povestea.

Efecte in apartament de inchiriat - Designist (5)

Iar biroul ne-ar fi convins să ne mutăm cât de curînd. Mobilierul a fost realizat după schițele Rucsandrei.

Efecte in apartament de inchiriat - Designist (6)Amenajarea biroului e de pus în practică și… la birou, și acasă.
Efecte in apartament de inchiriat - Designist (7)

Un pic de grijă la detalii – de pildă sticlă la bucătărie, care deschide spațiul, în loc de faianță – va da un aer mai dichisit.

Efecte in apartament de inchiriat - Designist (10)

Ideile cu care vine acest apartament, așa cum insistă și arhitecta, nu sunt acele tips&tricks care-ți schimbă casa în care locuiești. Dar merită puse în practică într-un spațiu pe care vrei să-l închiriezi, pentru a scăpa de impresia de trist și auster. Aici pot schimba cu totul perspectiva.

Fotografii: Rucsandra Popescu

One Comment

  1. mircea

    ca si cum toti isi permit sa dea 1000-2000 sa inchirieze un apartament. prezentati si voi lucruri mai accesibile.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed