E toamnă, avem tendințele în materie de plăci ceramice de la CERSAIE 2017

Că avem o pasiune pentru tot ce înseamnă ceramică nu mai este o surpriză – în primăvară am dedicat un întreg eveniment Made in RO designerilor de obiect ceramic de la noi. Așa că e de la sine înțeles că, dacă e să extindem pasiunea noastră și în domeniul designului interior, târgul internațional CERSAIE este the place to see. Evenimentul de anul acesta a avut loc la finalul lui septembrie la Bologna, iar prietenii de la Delta Studio, care s-au numărat printre cei 111.000 de vizitatori, ne-au povestit care sunt tendințele în materie de gresie, faianță și obiecte sanitare pe care le-au descoperit acolo. Abia așteptăm să le vedem în showroomul Delta Studio în curând!

Lemn sub acoperire ceramică

Știm că e vorba despre o tendință care a apărut acum câțiva ani deja, dar gresia care imită lemnul rămâne una dintre variantele de luat în calcul. Mai ales pentru că permite atât de multe noi formate, reliefuri și patternuri care imită striațiile naturale. La CERSAIE 2017, Porcelanosa a prezentat noua colecție de parchet ceramic Delaware de la Par-Ker: șapte modele inspirate de lemnul de stejar, arțar și fag cu reproduceri detaliate de textură și tonalitate. Mai multe detalii despre Porcelanosa poți să vezi în filmulețul de mai jos:

Curat și fresh, cu piatră naturală și ciment industrial

CersaieS-ar putea să ți se pară cam rece și neprietenos, ba chiar aseptic, dar piatra naturală este una dintre sursele principale de inspirație pentru finisajele ultimilor ani, mai ales că se potrivește unei amenajări lipsite de ornamente, care pune accentul pe o eleganță clasică. La CERSAIE, trendul a fost reprezentat de colecția Marbleous de la Keraben Grupo, compusă din gresia și faianța care imită marmura, ardezia, calcarul sau granitul. Prietenii de la Delta Studio ne-au vorbit mai ales despre imprimeul cu venaturi, care recreează fidel suprafața pietrei naturale.

CersaieKeraben Grupo mizează și pe stilul industrial prin piesele colecției Shape, inspirată de textura cimentului.

Ceramică maxi

CersaieTehnologia are un cuvânt tot mai apăsat de spus și în ceea ce privește plăcile ceramice, iar asta s-a văut cel mai clar în colecțiile prezentate de Iris Ceramica la CERSAIE: plăci supradimensionate, de 3 x 1,5m, cu grosime de numai 6 mm, create datorită tehnologiei de ultimă generație, așa cum poți să vezi mai jos.

Artizanat ceramic

CersaieDacă imaginea de mai sus te duce cu gândul la baia din casa în care ai crescut, ești în asentimentul producătorului spaniol Natucer, care a adus la CERSAIE noile colecții de gresie vintage în stil cotto.

CersaiePlăci ceramice COTTOBELLO de la Natucer.

CersaieD’Anticatto este o altă colecție Natucer de plăci ceramice vintage.

Eleganța ca atitudine

CersaieEleganța este unul dintre atributele italiene la orice nivel al designului, asta se știe. Așa că atunci când brandul italian FAP Ceramiche și-a prezentat colecțiile sub motto-ul “Eleganța este o atitudine italiană”, Delta Studio a fost pe recepție. Preferata lor: Roma Diamond, gresie porțelanată inspirată de finisajul de marmură.

Fotografii: prin brandurile menționate

Video: prin Delta Studio

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed