Femei în arhitectură – voci emergente, o campanie igloo

Dacă anul trecut, în martie, prietenii de la Igloo au desfășurat campania Luna Arhitectelor, aducând mai aproape de comunitatea digitală igloo figurile femeilor arhitect care dau contur și sens spațiului din jurul nostru, anul acesta, în martie, povestea a căpătat un nou chip, sub forma inițiativei Femei în arhitectură – voci emergente.

“Este o poveste care de fapt a curs în tot acest timp. Acum câteva luni am inaugurat în revistă rubrica Femei în arhitectură, o încercare de a construi o narațiune pe mai multe voci a căutărilor, străduințelor și reușitelor lor într-un domeniu creativ și aspru deopotrivă. Primăvara asta ducem povestea mai departe și dedicăm din nou teritoriul platformelor noastre digitale descoperirii și recunoașterii prezențelor feminine din arhitectură și design, concentrându-ne atenția mai ales asupra creatoarelor emergente, poate mai puțin cunoscute publicului larg, dar ale căror căutări și viziuni, deseori la intersecția mai multor discipline și limbaje, ne inspiră și merită încurajate”, aflăm de la echipa Igloo.

Până pe 8 aprilie, pe pagina de Instagram Igloo, vei descoperi în fiecare zi câte o prezență feminină inedită (sau un duo feminin), prin imagini, cuvinte-cheie și mici povești revelatoare.

Până acum au răspuns invitației lor arhitectele: Camina Zerva și Iulia Oniciuc (Ioka Design), Anca Cioarec și Brîndușa Tudor (Stardust Architects*), Ilinca Pop, Ioana Chifu, Claudia Moței, Roberta Frumușelu, Elena Viziteu, Anna Chițan și Maria Farcaș (Annterior Studio), Mihaela Bordeianu, Ada Tache, Ruxandra Sacaliș, Andreea Cornilă, Florina Dascăl, Ilinca Păun Constantinescu, Irina Meliță, Anca Dumitrescu și Alina Filipoiu (441 Design Powerhouse).

Campania vine însoțită de cadouri pentru arhitectele invitate și cititoarele care urmăresc igloo pe Instagram. Celor oferite de igloo & Ideal Standard li se adaugă și mici obiecte create din hârtie manuală/reciclate la Moara de Hârtie din Comana: Cărțișoare (mărțișoare poetice) și carnete de însemnări.

Selecția celor 20+ de arhitecte/duo-uri i-a aparținut exclusiv redacției igloo. Identitatea vizuală a campaniei a fost creată de Doriana Mărășoiu.

Imagini prin igloo

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed