Galeria de artă contemporană de acasă: Artwall.ro
“Răsfoind” și toamna asta pe net tendințele în designul interior, ne bucurăm să aflăm că, printre diversele piese funcționale de care ne înconjurăm, arta rămâne esențială. Pe scurt, trendul spune că viața devenită semi-domestică ne împinge să ținem lângă noi lucruri care durează, sunt bine făcute, dar care ne și emoționează, cu atât mai mult în contextul actual, când petrecem mult mai mult timp acasă. Așa că tot căutând și căutând, am descoperit recent magazinul online de printuri de artă Artwall.ro, De fapt, Artwall este mai mult decât un magazin. Este o platformă care promovează artiștii emergenți din România, aducând arta contemporană în casele noastre, la un preț accesibil. “Berlin Mustache” (Paul Barbu): print după un desen de linie realizat în cărbune sepia “Window Light” (Mihai Sava): print monocrom după o fotografie Din atelier, în galerie, cu trecere prin culise Artwall este și un demers al simplificării. Artistul vizual Paul Ștefan Barbu și arhitectul-fotograf Mihai Theodor Sava și-au dat seama că drumul dintre arta contemporană și casele noastre este adeseori prea complicat și exclusivist, așa că și-au propus să simplifice accesul publicului la lucrări de artă originale și de calitate.
“La Cuenta” (Paul Barbu): print după un desen în acrilic și cretă, inspirat din arta latino-americană 🔔 Îți dăm și câteva detalii tehnice: lucrările pe care le vezi în magazinul online sunt create manual de artiști plastici (în cărbune, creion, cretă, cerneală, acrilic etc.) sau de fotografi, apoi sunt scanate la o rezoluție înaltă de 300 dpi. Art print-urile folosesc tehnologia ultrachrome pigment, iar mediul de imprimare folosit este adaptat la diferitele tipuri de imagine (desen, grafică, pictură sau fotografie), pentru redarea fidelă a detaliilor și a cromaticii originale. “Lloyd Building Stairs” (Mihai Sava): print după o fotografie de arhitectură urbană. Detaliu din clădirea Lloyd a arhitectului Richard Rogers (Londra). Pe scurt, nu ratezi nicio notă distinctivă a lucrării originale și, în plus, o primești acasă în formatul care se potrivește cel mai bine în amenajarea ta. Gama Artwall.ro este disponibilă în 6 formate de printare: A5, A4, 30X40, 40X50, 50X70, 70X100. Lucrările de artă din portofoliul Artwall.ro sunt disponibile exclusiv în magazinul online. Anumite lucrări se regăsesc doar în colecții cu număr limitat de printuri, deci nu amâna: “În acest fel păstrăm amprenta personală a artistului care a realizat lucrarea originală și îl promovăm, deopotrivă”, ne-au explicat fondatorii Artwall. “Daddy Cool” (Paul Barbu): print după o schiță în cărbune “Ghost” (Paul Barbu): print abstract monocrom, parte dintr-o serie de lucrări de inspirație „processa art”. 🔔 Apropo, dacă ești artist plastic, fotograf sau designer și ți-ar plăcea să intri în comunitatea Artwall.ro, le poți scrie la hello@artwall.ro. Lansarea brandului în Europa și colaborările cu artiști din afara țării sunt parte din planurile lor de viitor. “Metal Spaceship” (Mihai Sava): print după o fotografie de tip colaj, modificată digital pentru a obține o imagine cu caracter abstract Unghiurile Artwall.ro Dacă îți dorești mai degrabă o lucrare creată special pentru tine, am aflat noi deja soluția, direct de la fondatori:
“Geometric Colored Architecture” (Mihai Sava): print color după o fotografie de arhitectură care, prin editarea digitală, capătă un caracter abstract, asemănător unui caleidoscop Aici intră în scenă și serviciul de curatoriat personal sau, așa cum ne-a explicat echipa proiectului, “obținerea unui design interior cu caracter plastic sau artistic”. Mai exact, dacă ai nevoie de ajutor în alegerea lucrărilor de artă sau printurilor de artă pentru un anumit spațiu, Paul și Mihai îți pot veni în ajutor, în câțiva pași:
“Lethargy” (Paul Barbu): print după un crochiu în cărbune “The Poet” (Paul Barbu): print după un desen în culoare și cretă Am lăsat la final o idee care cu siguranță o să-ți placă. Dacă ai un restaurant sau te ocupi de amenajarea biroului unei companii care abia așteaptă să se întoarcă la lucru zi de zi, Artwall.ro îți poate oferi un program de membership / abonament sub formă de printuri date spre împrumut sau în sistem leasing. Printurile se reînnoiesc după o anumită perioadă, în funcție de specificul abonamentului. Ce idee cool! Ai aici toate detaliile. “Barad-Dur” (Paul Barbu): print cu un design abstract Cine sunt fondatorii?
Echipa Artwall.ro: Paul Barbu și Mihai Sava După o lungă perioadă în care arhitectul Mihai Sava și-a împărțit timpul liber între fotografia de arhitectură și cea de evenimente culturale și expoziții de artă, lansarea magazinului online Artwall.ro aproape că a venit de la sine. Cu Paul Barbu era deja prieten de peste 15 ani, așa că o colaborare în acest domeniu a fost un pas firesc. “Abstract Shapes and Shadows” (Mihai Sava): print după o fotografie de arhitectură În afara echipei, Mihai lucrează ca arhitect și designer pentru spații expoziționale și comerciale. În timpul liber, se implică în proiecte de fotografie și colaborează cu galerii de artă și cu firme de arhitectură și design interior. “After Cake and Lots of Sleep” (Paul Barbu) Paul a studiat Sculptura la Universitatea de Arte din București și a urmat un masterat în arte plastice la Kingston School of Art, Londra. De altfel, în prezent lucrează ca artist vizual în Londra, unde experimentează cu forme, volume, proporții și culori, integrând spațiile obișnuite într-un univers cu note fantastice și mitologice. Înainte să ne luăm rămas bun de la Artwall.ro, îți mai spunem că în planurile lor se numără și un magazin offline în București, unde vei putea vedea live fiecare lucrare. Apropo, vei avea tot mai multe din care să alegi: art print-urilor li se vor alătura curînd și sculpturi, design ceramic, design de produs și piese din sticlă. “Hypnic Fever” (Paul Barbu): print după o schiță de culoare și desen de linie În final, câteva întrebări altfel pentru Artwall.ro… 1. Dacă ați fi o lucrare de artă, ce ați fi? Paul: Având în vedere că sunt artist vizual, nu cred că aș putea fi altceva decât ceea ce fac. 2. Ce schimbare ați face în casa unui insomniac? Paul: Probabil aș investi într-o saltea de calitate și multe perne. Mie îmi plac pernele! 😊 3. Care a fost ultima lucrare de artă sau fotografie în fața căreia ați rămas de-a dreptul fermecați? Paul: Expoziția artistului britanic Antony Gormley de la Royal Academy din Londra, 2019. “Metal Ceiling” (Mihai Sava): print după o fotografie monocromă. Detaliu dintr-o instalație a artistului Antony Gormley. Imagini: prin Artwall.ro |