Parcului20: repere urbane pentru un nou acasă, cu mini-parc la scară și un concept smart

Potrivit Bloomberg, piața imobiliară internațională și-a ales o direcție fermă în ultimul an și jumătate: spații interioare mai ample și luminoase, finisaje naturale și, mai mult ca orice altceva, terase și grădini generoase… Dar cât de diferit este peisajul pe care îl vezi acum de pe fereastra din living față de cel pe care ți-ai dori să îl vezi? Poate cât o serie de blocuri anonime versus o grădină urbană / mini-parc privat de 3.000 mp. 😊

Ei bine, dacă plănuiești o schimbare în ceea ce privește coordonatele locuitului în București, ne-am propus ca articolul de astăzi să te inspire și să-ți dea idei. Grădina de care îți povestim este construită în jurul proiectului rezidențial Parcului20, din nordul Bucureștiului (Bulevardul Expoziției nr.2), care bifează cerințele unui locuit la alt nivel: suprafețe suficient de generoase, cu multă lumină naturală, compartimentări eficiente, sistem smart-home integrat, spații verzi și acces ușor către centrul orașului.

Bine ai venit acasă!

Recepția este ca un “bun venit” luminos, iar complexul este securizat și monitorizat video permanent.

Parcului20 este construit în două faze de dezvoltare și constă în două clădiri cu o înălţime de 12 etaje fiecare, ultimul etaj retras. Prima fază a proiectului a fost livrată, iar proprietarii s-au mutat deja în apartamente. Cea de-a doua fază se află în construcție. 

Începem din culise

Ansamblul rezidențial Parcului20 este, de fapt, “fratele” est-european al proiectului rezidențial Jade Tower de pe Costa del Sol, despre care ți-am povestit deja aici: ambele sunt dezvoltate de compania Cordia, unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidențială din regiunea Europei Centrale și de Est și membru al Grupului Futureal.

Încă un aspect care le unește: grădinile interioare se numără printre elementele lor de bază, iar blocurile sunt realizate cu materiale și soluții de construcții furnizate de companii de renume pe segmentul de piață premium pe care activează – îți dăm mai multe detalii în continuare.

Eficiență termică: fațadele clădirilor sunt izolate cu vată minerală bazaltică.

De-a lungul celor peste 20 de ani de experiență, Cordia și-a condus proiectele în direcția regenerării și îmbunătățirii urbane, a eficienței energetice și a dezvoltării comunitare. Astfel, și-a format un adevărat palmares internațional: printre distincțiile primite se numără Best Mixed-Use Project in EuropeULI Global Awards for ExcellenceBest Purpose Built Project Worldwide, acordat de Federația Internațională pentru Afaceri Imobiliare.

Un “agregator” de avantaje

Dacă Parcului20 ar avea o carte de vizită dedicată, atunci pe ea ar trebui să scrie “pionier rezidențial al zonei” și asta pentru că arhitectura proiectului a devenit un fel de reper al Cartierului Expoziției: are o volumetrie dinamizată de casete texturate placate parțial cu ALUCOBOND®, balcoane generoase pentru locuitul urban și suprafețe vitrate mari .

Vitraje de pus în ramă: tâmplăria Salamander de PVC are 6 camere, iar ferestrele au o înălțime de 2,15 m. După ce se termină șantierul, nu vei mai vedea macarale, ci doar albastrul cerului. 🙂

Profităm de ocazie ca să îți dăm și câteva detalii despre locație și vecinătăți: ajungi în câteva minute cu mașina până la Piața Presei Libere și, dacă ai chef de o plimbare printr-un alt parc decât cel privat, de la scară, trebuie doar să pedalezi pe bicicletă vreo 10 minute ca să profiți de atmosfera parcului Herăstrău.

Pentru zilele în care ai chef să-ți lași mașina în parcarea subterană , ai opțiunea să iei metroul: stațiile de metrou 1 Mai și Jiului se află în zonă, iar la mai puțin de 100 de metri de proiect este prevăzută stația Pajura, parte a Magistralei 6 de metrou, linia care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni.

În plus, în Cartierul Expoziției oferta de școli și grădinițe de stat și private este variată, sunt centre de shopping, săli de sport și o multitudine de restaurante, baruri și cafenele, așa că, dacă decizi să te muți în Parcului20, sunt șanse mari să nu ai nevoie să te îndepărtezi prea mult de casă zi de zi 😉.

Pentru un plus de intimitate, PARCULUI20 este retras cu 150 metri de la drumul principal.

Faza 1 a Parcului20 este deja finalizată, iar asta înseamnă că primele 265 de apartamente cu 2, 3 sau 4 camere și duplex-urile cu 3-5 camere sunt gata (de altfel, primii rezidenți și-au luat deja în primire noile locuințe). A doua fază a proiectului, acum în construcție, va cuprinde 220 de unități, iar una poate fi a ta – ai aici mai multe detalii despre tipurile de apartamente.

🧐 Arhitecții au lăsat o distanță de 100 de metri între cele două clădiri care vor compune Parcului20, ca să creeze senzația de armonie și spațiu liber și verde care respiră.

Ușile de exterior și interior fac parte tot din categoria produselor premium și vin de la Marcos Martinez Minguela. Toate poartă sigiliul de calitate AITIM, pentru caracteristicile de izolare fonică și calitatea tehnică.

Pășim în interior…

Parchetul Tarkett este pentru trafic intens și vine în 5 nuanțe posibile, din care îți poți alege preferatul. Toate au o rezistenţă la impact sporită și stabilitate termică ridicată. În plus, sistemul de încălzire prin pardoseală Rehau, ajută să obții spațiu suplimentar în fiecare cameră, la revedere calorifere!

Există întotdeauna mai multe soluții pentru aceeași problemă, iar Parcului20 pare să urmeze acest principiu: apartamentele proiectului sunt compartimentate în peste 30 de configurații. Totuși, fiecare dintre ele are spații suficiente pentru depozitare și zone dedicate work from home, gândite special pentru coordonatele de astăzi. Și pentru că tot a venit vorba de depozitare, e bine de știut că dezvoltatorul oferă și posibilitatea achiziționării unei boxe la subsol.

Scara interioară, la apartamentele de tip duplex.

Plăcile ceramice și obiectele sanitare vin de la Delta Studio. Sunt disponibile în trei variante, cu texturi și nuanțe diferite, din care poți alege.

Poți face o vizită la apartamentele-showroom ale Parcului20, care sunt sugestii de prezentare și surse de inspirație: iată niște posibile rezolvări ale spațiilor, fără diferențe de cote, stâlpi și grinzi la vedere, ceea ce duce la maximum de optimizare – fiecare metru pătrat este utilizabil, lucru important pentru locuitul urban.

Și un detaliu care stă sus pe lista detaliilor noastre preferate: proiectul este ghidat de eficiența energetică, așa că îți oferă control inteligent asupra cheltuielilor de întreținere prin sistemul smart-home integrat Gewiss.

Doar un sneak peak : păstrează o temperatură constantă acasă, pentru un bonus de economisire.

Terasele de până la 70 de mp și balcoanele multiple pentru fiecare apartament sunt un alt avantaj cheie. O vedere panoramică asupra orașului te face să-ți începi ziua altfel.

Lifestyle în comunitate

Grădina interioară a proiectului aka mini-parcul privat de 3.000 mp este momentan în curs de pregătire, însă am aflat deja că va include zone de relaxare, un spațiu dedicat sesiunilor de yoga, un altul pentru exerciții calistenice și multă vegetație.

Ți-am spus că eficiența energetică este unul dintre elementele-cheie din cadrul Parcului20, deci stațiile de încărcare pentru mașini electrice nu puteau lipsi. Adaugă aici și parcările pentru biciclete pentru o imagine mai clară și urmărește filmul de prezentare pentru mai multe detalii.

Înainte de a ne lua rămas bun de la Parcului20 și Cartierul Expoziției, îți mai spunem că trebuie să completezi formularul de contact ca să îți programezi discuția cu unul dintre agenții de vânzări ai proiectului. Un amănunt care ne-a atras să programăm o vizită: cu ajutorul unui soft inteligent de vizualizare 3D, vei vedea direct în biroul de vânzări cum va arăta viitorul tău apartament în funcție de momentul zilei. Mult succes! 😊

Fotografii: Vlad Eftenie și Mircea Dragoș
Anumite imagini sunt randări fotorealiste și ne-au fost furnizate de Cordia.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed