În căsuţa unde totul e handmade şi de vânzare

La Ioana și Boldi acasă se ajunge după ce urci mai multe scări, într-o casă veche, cu multe cotloane, de pe lângă Cişmigiu. Odată ce ai intrat la ei, scările urcate îţi confirmă senzaţia că ai picat fix la ceaiul din turnul prinţesei. Remarci plăcut surprins că prinţesei noastre îi plac volanele, ceainicele ca nişte fondante şi mobilierul pastelat.

Taburetul-măsuţă Dottie Dottie, reconstruit de Boldi dintr-un pat vechi, costă 450 lei.

O cunosc pe Ioana de câţiva ani, pentru că de la ea mi-am luat primii mei cercei handmade, din sticlă – aveam la un moment dat o minicolecţie în mai multe culori. Ştiam că face şi ceramică, îi vedeam piesele la vremea aceea la Diades, în centrul vechi, şi la ea în atelier.

Fotoliul Ruffle Ruffle a fost cu totul reconstruit de Boldi, iar tapiţeria e semnată Ioana şi Rodi. Costă 2.000 lei

De vreo 3 ani am făcut ce-am făcut şi ne-am văzut foarte rar, ca să descopăr cu ocazia unui târg la MŢR şi a unui newsletter trimis de blogul ei, handmademylove, că în timpul ăsta a închegat o delicioasă colecţie de ceramică, care se asortează unor piese de mobilier fine, delicate şi pastelate, lucrate de Boldi.

Ceainicul Green Tea costă 120 lei, iar o ceşcuţă 20 de lei.

Ne-am întâlnit şi am aflat şi eu povestea ultimilor ani, care s-a concretizat în minunăţiile pe care le vedeţi aici, toate lucrate de ea şi de Boldi, cu ajutorul prietenei lor, Rodi, în ce priveşte materialele (cu volane şi nu numai). Iar povestea sună cam aşa.

Farfuriuţe delicate lucrate şi decorate de Ioana. Nu aş pune pe ele biscuiţi, cel mult bijuterii. Piesele ei pot fi comandate şi pe handmademylove şi pe Breslo.

Cănuţe pastelate. La exterior sunt mate, iar la interior sunt glazurate – un joc fin cu texturile. Costă între 20 şi 25 de lei.

Acum trei ani, Boldi a descoperit că îi place să facă piese de mobilier nou-nouţe din cele vechi şi abandonate. Nu, nu doar le recondiţionează şi restaurează, le reconstruieşte, e vorba de o întreagă metamorfoză aici. Cele mai multe sunt făcute din butoaie vechi. Da, aţi citit bine, din cercevelele butoaielor vechi salvate de prin beciurile oamenilor.

Mobilierul construit de Boldi din butoaie vechi: dulăpiorul verzui patinat, Vintage Green (din stânga) şi oglinda alcătuiesc un set ce costă 3.5000 lei; iar cel albicios (dreapta) împreună cu răftuleţul 3.000 lei.

Piesele din jurul oglinzii sunt toate lucrate din butoaie vechi, dezmembrate şi urcate până în atelierul lui (o poză de making of aici). Scaunul cu buline (poate fi folosit şi ca măsuţă) s-a născut din lemnul unui pat abandonat. Fotoliul cu volane a fost reconstruit şi reconsolidat dintr-un fotoliu oarecum asemănător ca formă, iar tapiţeria e lucrată de Ioana şi Rodi.

Expoziţie de ceainice şi cănuţe cu dichis. Ceainicul pastelat (primul din stânga) costă 110 lei, iar cănuţele Pastel Pastel 25 lei.

Un decor feminin şi preţios, căruia nu ai ce să-i reproşezi, dar te care te-ai putea îndrăgosti. Ceşcuţa roz Flower costă 35 lei.

Căsuţa lor are nu mai mult de 27 de metri pătraţi – este foarte mică şi atât de dichisită că a muta lucruri dintr-o parte în cealaltă, a scoate scăunele de prin colţuri şi a redistribui ceainicele pe etajere pare un joc firesc. Ne-am simţit ca şi cum ni s-ar fi dat voie să ne jucăm cu piesele celui mai cosy boutique ai căror proprietari chiar trăiesc acolo. Pentru că, aşa cum am spus, în căsuţa lor totul e handamade şi totul e de vânzare, cu tot ataşamentul lor pentru piesele pe care le ţin aproape.

Măsuţa Purple Glass, creată şi patinată de Boldi, costă 500 de lei. Ceainicul Golden Cream, by Ioana, costă 120 lei. Violina din lemn face parte din colecţia de instrumente sculptată de Boldi, cu care tocmai se întorsese de la o expoziţie. Costă 400 lei.

Măsuţele patinate vin şi ele din fragmente de piese lăsate de izbelişte – deja Boldi primeşte telefoane de la prietenii care văd mobile abandonate, pentru că ştiu cu toţii ce poate urma 🙂

Măsuţa Vintage Flower costă 1.200 lei, iar violina verde 400 lei.

Mi-a plăcut armonia acestui apartament de la înălţime şi chiar i-am întrebat dacă au căutat asta. Mi-au zâmbit complice spunând că nu a fost nevoie: amândoi preferă pastelul, iar culorile pieselor lucrate de fiecare în parte au mers atât de bine împreună că nu a mai fost nevoie să ajusteze nimic. Un decor mai bun pentru ceramica Ioanei nu găseşti, şi nici decoraţiuni mai potrivite pentru mobilierul creat de Boldi.

Romantic, preţios, şic. Bumbii sertarelor au fost special lucraţi din ceramică de Ioana – armonie deplină 🙂

Aşa e prin casele-mansarde ale artiştilor, lucrurile se completează subtil, boem, au farmec, poveste, substrat. Şi, ca să nu rămână nici un domeniu creativ neacoperit, în timp ce noi terminam şedinţa foto, Ioana şi Rodi îşi puneau la punct colecţia de hăinuţe (tot pentru prinţese îndrăgostite de ceaiuri pastel) pe care o puteţi vedea pe handmademylove.

Ioana, Boldi şi Rodi. Mi-ar plăcea să-i am pe toţi aproape şi o căsuţă nouă în care să-i las să se joace cum ştiu ei mai bine.

Foto: Alex Boghian
Suport tehnic: F64

16 Comments

 1. Felicitari!!! Ati creat un spatiu minunat in care e usor sa visezi!!!! Mult succes in continuare!!

 2. cristina

  Preturile mi se par ridicol de mari.

 3. Mădălina Georgescu

  Cristina, imi permit sa spun ca nu sunt chiar asa. Fiecare piesa este facuta manual, fiecare bucatica cautata, lucrata si slefuita. Vorbim de mobilier unicat, de creatie a unor artisti. Alte preturi sunt ridicol de mari: acele preturi identice dar pentru produse in serie doar pentru ca apar sub un nume mult mai promovat.

  Iti multumim oricum pentru feedback.

 4. ann

  preturile sunt extrem de mari pt niste obiecte nu tocmai frumoase. 🙂

 5. florian hada

  deosebit!!! obiecte create cu suflet.

 6. Mădălina Georgescu

  Asa este, Florian! Sunt piese cu totul speciale, totul lucrat manual.

 7. Szabo Arpad

  Baftă…… şi SUCCES în continuare…..ş.v.je….

 8. daniela

  Piesele sunt absolut superbe.Creatie! Daca as avea propria casa, spatiu, lumina si flori imi doresc si acest mobilier, aceste decoratiuni……
  Dar mi-ar trebui si ceva banuti pentru aceste piese unice, preturile sunt pe masura creatiei.

 9. […] toate accesoriile noastre. Iar la acest capitol, nu trebuie să îi uităm pe prietenii de la Handmademylove, ale căror piese de mobilier realizate manual din lemnul butoaielor vechi sau al altor piese […]

 10. tissi

  Asa este, preturile pot parea exagerate…insa, cand incepi sa cosi prima panglica, cand incepi sa bati primul cui, si realizezi de fapt ce munca presupune fabricarea propriuzisa u unui obiect de genul…….. ce zici ann? ai incercat vreodata ?

 11. Genial! Felicitari pentru toata echipa! Intelegem si stim ce inseamna munca unui artist, si apreciem asta. Munca unui artist e nepretuita, si nu mi se pare niciodata ca un artist cere prea mult. Vine la pachet cu imaginatia lui, sudoarea fruntii si toata daruirea. Si noi suntem artisti. Stim ce inseamna.

  Va felicitam din suflet inca odata. Impecabil pur si simplu.

  Daciana si Mircea

 12. Andrei

  li se spune doage la elementele de lemn care compun un butoi, nu cercevele. “Limba nostra i-o camorra…”

 13. Catalina

  Piesa asta chiar atat costa sau ati pus un 0 in plus? Vintage Green (din stânga) şi oglinda alcătuiesc un set ce costă 3.5000 lei?

 14. AlexCD

  @Cristina: Prețurile îți par ridicol de mari comparativ cu ce ?

 15. Geny toma

  Ador acest stil de mobilier. Am aceiasi pasiune pentru lucrurile facute cu suflet si unicat. Am si eu cateva. Va felicit!

 16. Designist

  Mulțumim mult pentru cuvintele frumoase! 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed