Mobilier cu M de la multifuncțional

Într-o lume pe repede înainte și 3 în 1 cum e a noastră, viteza de reacție este, pur și simplu, esențială. Obiectele din jurul nostru sunt și ele nevoite să se adapteze la ritmul pe care îl impunem și adună mai multe funcții la un loc. Primul și, poate, cel mai la îndemână exemplu este smartphone-ul. Dar nu doar tehnologia urmează acest trend, ci și piesele de mobilier.

Două firme italiene prezente anul acesta la Salone del Mobile Milano ne-au atras atenția asupra modului în care designerii regândesc relația dintre utilizator, timp și mobilier. Am găsit apoi o a treia companie, de această dată din Spania, care ne-a confirmat că obiectul de mobilier multifuncțional a intrat pe scenă pentru a rămâne pe termen lung. Te invităm să le afli povestea și, mai ales, filozofia din spatele pieselor hibride pe care le creează în cadrul episodului de astăzi al rubricii Design Hibrid.

Un paravan care arată că 2 în 1 poate cu lejeritate să devină 3 în 1

 

Micul studio de design Dossofiorito din Verona, fondat de Livia Rossi și Gianluca Giabardo (amândoi au până în 35 de ani), a adus la Salone del Mobile Milano de anul acesta două obiecte de mobilier hibrid care te surprind prin versatilitatea lor.

Imediat ce l-am zărit, paravanul Etta ne-a făcut să ne imaginăm holul cu aer scandinav în care s-ar potrivi. De adăugat că acesta ar aparține unei familii cu spirit practic și simț estetic, pentru că Etta este simplu, cool și versatil deopotrivă: e atât un mijloc de separare a diverselor spații, cât și suport pentru ghivece. Mai mult. Nu ai unde să te așezi? Etta servește și ca bancă, are inclusiv spătar. Format din patru corpuri distincte – două verticale, din lemn, de care se pot prinde diverse lucruri, inclusiv plante agățătoare, o etajeră rotundă și spătarul de scaun -, Etta te invită să-l configurezi așa cum dorești.

Cei doi designeri italieni își doresc ca cei care vor cumpăra paravanul Etta să aibă mintea deschisă și să nu creadă că un obiect e doar ce pare la prima vedere. Și dacă o masă nu e doar o masă?

Sau, poate, un set de noptiere este mai mult decât… un set de noptiere. De exemplu, „Good morning! Good night!”, setul cu triplă funcționalitate. Noptierele au funcția lor firească și previzibilă, aceea de raft și sertar pentru o carte, un telefon sau o cremă de față. Dar setul despre care vorbim are două funcții complementare, la care face referire și numele: una de seară, când e numai bun pentru un pahar de apă, și una de dimineață, când se poate transforma în tavă pentru micul dejun.

Good morning! Sertarul fals al noptierei se transformă în tavă pentru micul dejun. Breakfast in bed, anyone?

Good night! Paharul și carafa de apă sunt bine fixate în locașurile lor, ca să nu se răstoarne din greșeală peste noapte.

Șezlongul care se redefinește

Aruncăm un ochi la o altă companie din Italia, Campeggi, care și-a propus să „spargă” plictiseala utilizatorilor cu propuneri de design îndrăznețe. Campeggi ne demonstrează că obiectele nu trebuie să fie fixe, cu funcții înghețate în suprafețe lăcuite, ci mobile, deformabile și re-formate, din corpuri ce pot fi folosite diferit, în funcție de context. De la ei am selectat pentru acest articol șezlongul-pat „Ikoi”, cuvânt japonez care înseamnă “odihnă”.

Tot ce trebuie să faci ca să schimbi funcția și aspectul șezlongului este “să te joci” cu partea centrală, triunghiulară a piesei de mobilier.

 

 Rămân oaspeți neașteptați la tine peste noapte? Un singur gest rapid și ai obținut un pat confortabil de o persoană. 

Canapeaua-grădină sau cum să aduci natura în casă într-un mod inedit

Din Spania, mai exact de la KOO International, vine o canapea care s-a împrietenit cu grădina: MUS. Canapeaua este modulară, iar platforma nu susține doar pernele, ci și ghivece și alte obiecte de decor.

Canapeaua duce personalizarea livingului la un alt nivel. Încercați doar să vă imaginați cum va arăta de Crăciun :). 

Designul hibrid în România

Una dintre instalațiile-cheie ale secțiunii Design Hibrid din cadrul Romanian Design Week 2016, FANGAI a fost susținută de iFUSE, el însuși un produs hibrid, cu design futurist, care combină tutunul cu tehnologia electronică de ultimă generație. Inovația constă în capsulele cu tutun și lichid cu nicotină. Tutunul nu arde, astfel atât utilizatorii produsului, cât și cei din jurul lor se pot bucura de o altfel de experiență: fără fumul, scrumul și mirosurile asociate fumatului.

Dispozitivul arată într-adevăr smart, asemenea unui gadget, în 4 nuanțe: Black, Copper, Purple și Titanium, iar atât capsulele Neopods, cât și dispozitivul iFUSE sunt disponibile pe piață prin intermediul platformei www.iFUSE.com și al altor magazine selectate din București și din principalele orașe din țară.
Fotografii: prin dossofiorito.com, www.campeggisrl.it și www.koointernational.com
Fotografii iFUSE: prin British American Tobacco

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed