Ni se pare nouă sau niște animale sălbatice s-ar potrivi perfect în livingul tău?

Nu-ți fie frică, nu o să ragă nimic la tine în living, nici nu o să ai de adunat pene de pe hol sau de hrănit vreun nou locatar patruped. În episodul #5 al serialului Design Animal punem accentul pe abstractizare și pe asemănări subtile prin colecția de piese de mobilier Tre, creată de Roe Magdassi și inspirată de siluetele animalelor sălbatice.

living

Designerul israelian și-a început colecția pornind de la desenele câtorva dintre animalele sălbatice – o gorilă, un flamingo, o girafă, ba chiar și o lăcustă. Ulterior, le-a schițat siluetele și a simplificat totul până a ajuns la forme geometrice, care s-au transformat în concepte pentru piese de mobilier. Colecția include un fotoliu, o măsuță și o lampă minimalistă, toate foarte cool și bazate doar pe contururile  animalelor.

livingLampa Curious – un flamingo luminos

living

Zveltă și grațioasă, exact ca un flamingo sau poate o girafă, lampa Curious are o bază din lemn de stejar masiv, picioare și un trup din aluminiu care permite mișcarea gâtului și două niveluri de luminozitate. Micul bec LED este încorporat în structura lămpii.

Măsuța Tre – o lăcustă cu picioarele pe pământ

living

Plăcuțe de stejar cocoțate pe picioare lungi, suple și stabile, inspirate de cele ale lăcustelor – aceasta este măsuța colecției. Cele trei secțiuni pot fi folosite ca ansamblu sau atașate unei alte mese.

living

Fotoliul Tre – solid ca o gorilă

living

Da, e posibil să ai senzația că ești privit sceptic din living, dar zău că e vorba doar de cei doi nasturi de pe spătarul supradimensionat al fotoliului inspirat de masivitatea unei gorile. Nouă ni s-a părut că asta e piesa cea mai evocatoare, ne imaginăm deja cum ar fi să ne scriem textele stând relaxați în brațele ei 🙂 .

livingliving 

Colecția Magdassi se completează cu o bancă îmbrăcată în aceeași tapițerie neagră.

Fotografii: prin magdassi.com 

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed