Oglindă-oglinjoară, cine e cea mai frumoasă din ţară?

Nu trebuie ca oglinda să-ţi răspundă de data asta: te uiţi la ea şi realizezi că ţara însăşi e mai frumoasă cu harta astfel tăiată.

Mai ţineţi minte hărţile din plastic cu oraşele găurite pe care le purtam în ghiozdane pentru ora de geografie, şi pe care le înconjuram grijuliu cu mina creionului ca să iasă bine România pe foaia velină? Oglinjoara aceasta decorativă de ele îmi aminteşte, într-un fel mai cochet, şic.

Nu, nu aş mai pune-o pe o foaie de desen şi i-aş desena conturul. Aş pune-o în brad, mi-aş pune-o la haină, aş vrea să o văd agăţată de oglinzile maşinilor în locul cruciuliţelor kitsch şi a brăduţilor artificiali de la care te ia instant durerea de cap, aş pune-o în cui, la intrare. Şi nu înşir aici must-urile unui patriotism înflăcărat. Ci alternativele deco pentru un gând frumos despre România.

Este creaţia artistului vizual Cuzina şi o găseşti la ROD, în mansarda Cărtureşti. Vremea cadourilor nu a trecut, de fapt, nouă ne place să spunem că nu trece niciodată. Aşa că nu ar fi rău să începi anul cel nou cu o Românie şic, made in România, şi cu gânduri mai senine despre ea 🙂

One Comment

  1. Ovidiu

    O idee f buna. Hai, Romania!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed