Robert Bronwasser: despre piese casual în stil olandez

Robert, înconjurat de creaţiile sale. Până şi bicicleta este un design Bronwasser. Le puteţi vedea pe toate pe site-ul său.

Pentru Robert Bronwasser “A good product has the right looks, is smooth to use and cool to have”. Iar noi recunoaştem că definiţie mai bună şi clară pentru un produs de design nu am găsit până acum. Am făcut cunoştinţă cu creaţiile lui Robert acum mai bine de un an, căutând cuiere faine pentru hol. Vom vorbi imediat şi de cuirele lui produse de brandul olandez Cascando, dar până atunci vom începe cu scaunele lui Casual, create în 2012, care acum îşi caută producător.

Fac parte din colecţia Casual Furniture, lansată în 2012, care va fi completată şi de corpuri de depozitare. Mesele sunt foarte simple, uşoare şi rapid de mutat în spaţiu, iar scaunele te fac să le tot priveşti şi să vrei să iei un loc datorită mixului de culori al tapiţeriei sau constrastului acesteia cu structura metalică colorată.

Arată lejer, dar în nici un caz banal, iar buzunarele la îndemână (pot avea şi pe laterală) fac viaţa pe scaun şi mai comodă. Cum spuneam, colecţia nu a intrat încă în producţie.

Produsul care cu siguranţă ne va face să nu-l uităm pe Bronwasser, în afara scaunelor casual şi cuierelor, este o stropitoare cât se poate de frumoasă, simplă şi practică: Spring, tot un design 2012. Spring este din plastic, iar aspectul ei organic colorat va face să înflorească orice colţ în care va sta. Numai gândiţi-vă ce balcon veţi avea cu Spring prin preajmă 🙂

Spring este disponibilă, începând din 14 august, prin Goods, tot un brand olandez. Costă 16,5 euro şi poate fi comandată online.

Să trecem şi la cuiere, că doar cu ele a început totul. Preferatele noastre sunt Tree, care chiar aduc natura în casă sun formă de copăcei, dar şi Snow, şi Twist sunt de pus pe listă pentru un hol sau birou designish.

Cuierele Tree (sau Nature, cum le spune Robert) au fost create în 2011 şi sunt produse de brandul olandez Cascando, pe al cărui catalog chiar vă recomandăm să vă uitaţi cu atenţie (lista de preţuri vine foarte rapid, la cerere). Sunt din MDF lăcuit, iar cârligele din aluminiu şi pot susţine până la 20 de haine.

Un cuier Tree, diametru 80 x h 200 cm, costă 498 euro, fără TVA.

Twist vine în două variante, în funcţie de ce vrei să agăţi în el. Partea amuzantă e că îţi dă senzaţia că le poţi folosi pe rând, doar întocându-l la 180 de grade, dar e un pic mai mult de atât: e un alt cuier.

Este din lemn de bambus, diametru 45 x h 165, costă tot 498 euro, fără TVA, prin Cascando.

Snow te face să te gândeşti deja la iarnă şi casca de ski/snowboard. Chiar e delicat ca un fulg de nea.

Este din aluminiu şi oţel, diametru 43 x h 170 cm, şi costă 239 euro, prin Cascando.

Lui Snow i-a venit alături şi un bol de fructe, produs tot de Cascando, care sigur ne-ar răcori în zilele călduroase: şi el, şi fructele pe care le păstrează.

Stilul lui Robert e reprezentativ pentru tot ce înseamnă design olandez şi nordic, în general: claritate, simplitate, organic şi sculptural, fără exces de materiale, iar multe dintre ele naturale şi o lejeritate extrem de rafinată a pieselor. Sunt cool, dar şi discrete şi reuşesc să fie prietenoase, şi nu arogante în eleganţa lor. Genul de piese pe care le poţi vedea într-o casă în care se trăieşte, nu neapărat într-una care se vrea tot timpul impecabilă.

Aşa arată showroom-ul Smool, numele sub care creează Robert Bronwasser. Canapelele şi măsuţele fac parte din sistemul modular Bricks, produs şi disponibil prin Palau (companie olandeză). Suporturile de vin Grape, care ne-au atras atenţia, sunt dintr-un plastic foarte rezistent, ţin 12 sticle de vin sau şampanie, şi arată mult mai bine pe perete, decât pe jos – prin Goods. L 60 x l 18 x h 40 cm. Costă 66 euro.

Stack înseamnă o miniunitate de depozitare din plastic rezistent. De aici te poţi juca cu câte vrei şi în ce poziţii crezi că te-ar servi mai bine: îţi păstrează revistele, cărţile, sticlele de vin şi pot funcţiona ca o măsuţă sau noptieră. Pentru că designul trebuie să fie simplu şi logic. Prin Goods. L 39 x l 29 x h 39 cm. Stack-ul cu 3 sertare costă 82 euro.

Pentru că pe Stack stau două cănuţe de cafea care ne-au făcut cu ochiul, le-am găsit colecţia – One, şi locul de unde pot fi cumpărate – Simon Levelt.

Spuneam mai devreme că liniile pieselor sale sunt oganice, sculpturale. Cel mai bine demonstrează asta un set pentru masă, produs de un brand ceramic olandez renumit: Royal Goedewaagen (nu ar strica să vă aruncaţi un ochi pe catalog).

Cu siguranţă ne-am simţi altfel la masă cu un aşa set parcă plutind în faţa noastră.

Încheiem poznaş, dar în stil epurat olandez, cu Money Pig, pe care vi-l dorim plin ochi, şi de bani, şi de noroc 🙂

 Fotografii prin Smool, by Robert Bronwasser

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed