Schițe care prind viață și forme geometrice transformate în bijuterii: Andreea Carastoian

Romanian Jewelry Week 3.0 = 190 designeri de bijuterie contemporană, 9 expoziții colective, 6 locații culturale din București. Sărbătorim bijuteria contemporană, între 5 și 9 octombrie, cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri.

Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0, între 8 și 9 octombrie, la Biblioteca Națională.

Expoziția centrală se va deschide în premieră la Biblioteca Națională miercuri, 5 octombrie, ora 15:00 și va prezenta mii de creații de la peste 190 designeri, școli, asociații și colective din peste 30 țări din întreaga lume, propunând creații semnate de artiști contemporani din România, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Chile, Spania, Germania, Ungaria, Franța, Marea Britanie, Italia, Olanda, Grecia, Austria, Republica Moldova, Israel, China, Iran, Mongolia, Coreea de Sud și multe altele.

Expoziția va fi completată de 9 expoziții capsulă ale altor săptămâni ale bijuteriei din Europa – Bruxelles Jewelry Week, Budapest Jewelry Week, Milano Jewelry Week și Legnica Silver Festival, de asemenea o selecție a câștigătorilor Global Design Graduate Show 2021, un concurs internațional desfășurat în colaborare cu Gucci dedicat absolvenților de universități de artă și design din întreaga lume. Pentru a întregi expoziția, Romanian Jewelry Week o are ca invitată pe sculptorița în metal Misha Diaconu, care va expune cinci dintre lucrările ei care abordează tema feminității într-un context internațional fragil, precum și pe designerul Andrei Berindan. Mai multe poți citi însă aici.

Îți facem astăzi cunoștință cu unul dintre designerii de bijuterie care expun în cadrul ROJW 2022. ⬇️

Schițe care prind viață și forme geometrice transformate în bijuterii: Andreea Carastoian. CARA este de fapt Andreea CARAstoian, care este pasionată de bijuterii și forme geometrice încă din copilărie, începând cu mărgele Toho și argila de modelat.

 

S-a înscris la cursurile de bază organizate de Școala de bijuterie contemporană Assamblage. Cu primele ei piese din argint și beton a fost selectată să participe la prima ediție Romanian Jewelry Week, iar de atunci a început să exploreze din ce în ce mai mult lumea bijuteriei. În ultimii ani, a urmat mai multe cursuri și a învățat noi tehnici, lucrând cu materiale noi precum aurul și bronzul.

Cum ți-a venit ideea să creezi bijuterii?

Dorința de a avea la fel de multe bijuterii ca sora mea mai mare, Ana. Aveam de recuperat 7 ani de cadouri în bijuterii. Mi s-a părut că doar dacă mi le fac singură am o șansă.

Cum a fost prima bijuterie creată?

Prima bijuterie creată din argint este realizată la un curs de seară, reprezentând viziunea mea de cuib, o piesă pe care o port întotdeauna cu plăcere.

Care este procesul de creație prin care trec bijuteriile tale?

În general, pornesc de la tehnica pe care vreau să o folosesc, fie construcție, fie în ceară. Creez schițe care prind viață și se modifică în timp ce lucrez.

 Ce te inspiră?

Deocamdată, îmi găsesc inspirația în forme geometrice și architecturale.

Care este tehnica ta preferată? Te gândești să abordezi și alte tehnici?

Tehnica mea preferată este construcția clasică a unei bijuterii. După perfecționarea modelării în ceară, pentru viitor vreau să învăț să aplic tehnicile Keumboo și Cloisonné Enamels, în cadrul Institutului de Artă și Design Assamblage.

Care este bijuteria ta preferată și de ce?

Astăzi, piesa preferată este un inel care simbolizează evadarea prețiosului din comun. Face parte dintr-o colecția nouă, care va fi prezentată în cadrul Romanian Jewelry Week 3.0.

Un secret despre colecția de la Romanian Jewelry Week 3.0?

Rămâne secret.

Interviu realizat de echipa Romanian Jewelry Week pentru designist.ro.

Fotografii: via Andreea Carastoian

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed