Uite cât de fun a fost la prima ediție Cool Workshops for Kids! (Iar pe 6-7 aprilie o pregătim pe a doua.)

Dacă designul este rezultatul esteticii și funcționalității în proporții egale – obiecte și soluții de care au nevoie oamenii, puse în forme care să le placă și să-i bucure -, atunci cursurile de design trebuie să fie propuneri care să inspire și să instruiască în proporții egale. Iar dacă aceste cursuri sunt destinate copiilor, atunci trebuie să mai adaugi și umor cât cuprinde! Ne-am dat seama de asta în noiembrie, când am pus la punct prima ediție a Cool Workshops for Kids în cadrul Made in RO #12, 6 workshop-uri creative pe teme de design interior și arhitectură, graphic design și ceramică și una dintre succesele 100% ale evenimentului. Și când spunem 100%, nu exagerăm: toți cei 60 de mici cursanți ne-au rugat să le continuăm, deci stai cu ochii pe Designist.ro pentru vești – pe 6-7 aprilie, la Made in RO #13 va avea loc cea de-a doua ediție Cool Workshops for Kids, iar tu poți cumpăra biletele de aici

Până atunci, însă, hai să-ți arătăm mai multe despre cum ne-a fost la prima ediție.

Graphic design for kids

workshops

Un robot negăjit (sic!), Alex, omul de zăpadă, sau Laica, salvatoarea lumi (sic!), s-ar putea să-ți fie încă necunoscuți, dar sunt șanse mari ca această situație să nu mai dureze (foarte) mult! Și asta pentru că ei sunt câteva dintre personajele create de cursanții workshop-ului Graphic design for kids, care, sub îndrumarea trainer-ului Alexe Popescu, graphic designer și designerul editurii Publica, au învățat regulile de bază ale designului grafic și au creat copertele viitoarelor cărți pe care le vor semna.

workshopsHow to be a toy designer

workshops

Spune repede: la ce te gândești când auzi Fili Vulpescu? Dacă ai răspuns “un vulpoi viclean”, ești descalificat, ne pare rău 🙁 . Asta pentru că Fili, personajul creat de toy designer-ul Lia Pfeiffer și ilustratorul Dan Ungureanu, este, de fapt, un vulpoi pregătit să contrazică prejudecățile societății – da, societatea care îl bagă din prima în gașca viclenilor, ntz! Poate să fie un profesor, poate să fie și Moș Crăciun, ba poate chiar să fie, de fapt, fetiță și să îi placă să poarte rochițe roz. Le-am aflat pe toate la workshop-ul How to be a toy designer, susținut chiar de Lia, în cadrul căruia copiii au recompus noi variante de Fili și i-au dat noi personalități 🙂 .

workshops

workshops

Ceramics for kids

workshops

Nouă, în redacția Designist.ro, ni s-a părut cel mai relaxant dintre workshop-uri și tare ni se pare că și copiii au fost de acord cu noi: imaginează-ți că îți afunzi mâinile în porțelanul modelabil și apoi să îl transformi pas cu pas într-o mică piesă decorativă. Aflând, desigur, de toate etapele unei creații ceramice, de la matriță la produsul finit. Responsabil de asta a fost designerul ceramist Alina Stuparu (Alina Ceramics), trainerul workshop-ului Ceramics for kids. 

workshops workshops

Satul luminat

workshopsDe-a arhitectura au fost trainerii workshop-ului Satul luminat, de-a arhitectura s-au jucat și cuplurile copil-părinte care s-au înscris. Mai exact, au aflat direct de la specialiști care este arhitectura caselor tradiționale și care sunt materialele caracteristice zonelor țării, iar la final au asamblat o ghirlandă luminoasă din căsuțe tradiționale de hârtie construite chiar de ei.

workshops

Designer de interior? DA!

workshops

Dacă, pe vremea când erai mic(ă), și tu ți-ai imaginat cum o să arăți, cum o să vorbești, ce vrei să fii când o să fii mare, dar mai ales cum o să arate camera ta (și noi!), atunci cu siguranță ți-ar fi plăcut workshop-ul Designer de interior? DA!. Elis Popescu, our own Designist Fairy, i-a ghidat pe copiii-cursanți prin lumea moodboard-urilor și a mini-proiectelor de amenajare a propriilor lor camere de adulți, iar rezultatele ne-au făcut să ne entuziasmăm de poveștile de design pe care o să le prezentăm aici curând (sau peste 15-20 de ani 🙂 ).

workshops workshops

Micul arhitect

workshops

Să nu crezi că am avut parte mai degrabă de joacă la Cool workshops for kids – au fost lucruri serioase de discutat aici. De exemplu, care este infrastructura unui oraș sau cum conviețuiesc în armonie clădirile și spațiile verzi. S-a întâmplat la ultimul workshop al ediției, Micul arhitect, unde…micii arhitecți-cursanți, sub îndrumarea trainerilor eematico, au lucrat cu o machetă, au analizat prin mai multe filtre construcțiile nou apărute și au decis păstrarea sau desființarea lor. “Joaca e treabă serioasă”, așa cum spune sloganul celor de la eematico! 🙂

workshops workshops

Fotografii: Marian Constantinescu și Ada Smărăndoiu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed