Amenajarea spațiului de recreere într-un birou din Cluj

Odată cu povestea birourilor Google, am primit mai multe comentarii de la voi că există multe birouri faine și la noi. Și cum nu era frumos să răspundem doar cu “știm, știm, bineînțeles”, ne-am pregătit să venim cu un exemplu. În Cluj, amenajarea spațiului de recreere al birourilor iQuest (o companie IT) a intrat pe mâna arhitecților de la Atelier Mass – săptămâna trecută ți-am prezentat pe Designist.ro un alt proiect al lor – Cafeneaua Papillon.

amenajarea spatiului de recreere - designist (1)Ideea de petrecere a timpului împreună și de spațiu verde în interiorul biroului a dus și la alegerea unor scaune de bar “verzi”, în sensul că toate sunt diferite și au fost reciclate din diverse contexte.

amenajarea spatiului de recreere - designist (5)

 Este vorba de un spațiu de 45 mp, care să-i facă să petreacă timpul împreună mai atractiv și mai creativ pe angajații companiei. Una dintre cerințele designului interior a fost versatilitatea și posibilitatea mutării într-un alt spațiu în cazul în care sediul companiei se schimbă.

amenajarea spatiului de recreere - designist (4)O grădină în miniatură pe masă! E posibil dacă blatul e prevăzut cu o tavă de inox, în care să crească plantele aromatice.

amenajarea spatiului de recreere - designist (6)

În centru a fost amplasată o masă mare de dining, pentru a crea o atmosferă cât mai familiară, relaxată. Pe lângă discuțiile de la cafea sau de la prânz, angajații chiar pot găti împreună: în centru au plantele aromatice mereu verzi, iar în capul mesei așteaptă frigiderele și microundele.

amenajarea spatiului de recreere - designist (7) Espressoarele vin cu rafturi încăpătoare lângă, care se vor transforma cu siguranță într-un tablou decorativ interesant, odată ce vor fi pline de cănile diferite ale angajaților.

Cel mai mult ne-au plăcut separeurile de lounge, în care te poți întinde în pufuri în așteptarea unei idei mai bune. Iar dacă nu vrei să pierzi ideea, te ridici și o scrii direct pe perete. Vopseaua specială găzduiește gândurile celor care vin aici sub forma unui intertext deco, viu.

amenajarea spatiului de recreere - designist (2)Inițial, arhitecții au folosit pentru finisarea peretelui-tablă de scris rășină epoxidică, însă au observat că nu se ștergea foarte bine. Au comandat o vopsea specială din State, iar acum peretele nu mai este gri, ci alb.

amenajarea spatiului de recreere - designist (8)Așa ar trebui să arate viața la birou, măcar câteva minute în fiecare zi!

Proiectul de amenajare a fost finalizat în 2011 și a cuprins acest spațiu de recreere, holurile și recepția. Intervențiile Atelier Mass, care în cea mai parte s-au întâmplat după terminarea programului din birouri, au transformat spațiul într-unul care punctul pe i, de la interactivitate, intimitate, inovativ, inedit.

amenajarea spatiului de recreere - designist (3)Recepția te întâmpină cu un mare panou verde – un fir roșu al întregii amenajării, pe linia mini grădinii aromatice din zona de recreere. Acest panou a reprezentat prima colaborare Atelier Mass cu Grădini Verticale, o companie din Cluj. Am descoperit astfel de panouri vegetale și la Łódź Design Festival, expuse de Florabo.

Planul spațiului de recreere:

amenajarea spatiului de recreere - designist (9) amenajarea spatiului de recreere - designist (10)

Fotografii: Atelier Mass și Melinda Nagy (foto recepție)

4 Comments

  1. Pingback: Topul Designist al celor mai frumoase birouri din România

  2. Calin

    Foarte frumoase scaunele. Aveti idee unde se gasesc de cumparat?

  3. Diana

    Foarte frumoasa amenajarea. De unde au fost achizitionate lustrele de deasupra meselor?

  4. Pingback: Vă amintiţi de strengarul Pistruiatu’? Cum arată casa sa din Cluj în 2017 FOTO | Cat costa Clujul

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog