Când detaliile contează…sau, mai bine zis, CÂND nu contează detaliile?!

“Detaliile nu sunt doar detalii. Ele fac designul”, spunea Charles Eames. Noi ne permitem să îi completăm citatul cu niște elemente de bază care să coordoneze detaliile în cauză: armonie, echilibru și adaptare. În apartamentul LOT sau Love of Trees, așa cum l-au numit arhitectele Archivity, Andrada Gruia și Raluca Dumitrașcu, le-am găsit pe toate gravitând în jurul ideii de #allNatural și mult lemn, așa că poți folosi imaginile de mai jos ca surse de inspirație și tips&tricks.

Începe cu un teaser!detaliiCreează un șir narativ al amenajării și coordonează detaliile in crescendo. Îi vei sugera privitorului ideea globală fără măcar să-și dea seama 🙂 În apartamentul LOT, arhitectele au început povestea încă din holul de intrare, unde fototapetul care sugerează siluetele copacilor joacă rol de context-teaser, iar consola romantică și rama oglinzii, ambele din lemn, sunt primele detalii care pun în aplicare ideea principală a amenajării. Dacă preiei pontul, nu uita de armonia cromatică – reia nuanțele fototapetului și în piesele de mobilier.

detaliiFă-le o surpriză celor mai atenți dintre vizitatori! detalii

În apartamentul de azi, e vorba despre micile agățători realizate de Lemnivor și camuflate ingenios în fototapetul de pe hol, ca niște prelungiri 3D. Arhitectele ne-au spus că ideea le-a venit spontan, după ce au văzut fototapetul deja pe perete, așa că lasă-ți libertatea să îți faci mici surprize chiar și ție atunci când începi o amenajare.

Adaptează custom made!

detalii

Dacă ritmul amenajării crește pe măsură ce înaintezi, atunci, cu siguranță, în living, ai parte de punctul culminant în acest apartament: e vorba de corpul de iluminat supradimensionat și custom made în care câteva ramuri uscate (furnizate tot de Lemnivor) sunt ținute în echilibru de firele unei lămpi spider. Piesa a fost realizată de echipa Archivity și de proprietarii casei.

Variază detaliile din aceeași familie!

detaliiMai exact, păstrează ideea de la care ai pornit, dar dezvolt-o. Arhitectele acestui apartament au făcut-o alegând plantarea fâșiilor de mușchi și licheni stabilizați într-unul dintre dulapurile din bucătărie. Ne-ar fi plăcut să vedem pe rafturi și câteva cărți sau borcane decorative care să “condimenteze” scenografia, dar ideea mușchilor ne-a plăcut. Dacă ți-a plăcut și ție, nu uita să îi uzi constant 🙂 . detalii

Fotografii: prin Archivity

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed