La nunta delicioasă a Florianei și Vlad, creatorii Flori de Mentă
I-am cunoscut pe Floriana și Vlad, de la Flori de Mentă, acum fix doi ani, la începutul toamnei și sfârșitul vacanțelor. Ne-am întâlnit la un ceai și așa am conturat o frumoasă colaborare – ei au început să susțină rubrica de Food Design pe Designist. În același timp, la Creative Learning ne-au îndulcit & înmiresmat mai multe cursuri & workshop-uri cu bunătățile lor atât de gustoase, arătoase și naturale. Nu știm dacă ați remarcat sau nu, dar rubrica de Food Design susținută de Floriana și Vlad și-a luat o mică pauză din primăvară pe Designist. Motivul va fi analizat în detaliu în cele ce urmează. 🙂 Pregătirile pentru nunta lor, care s-a întâmplat vara aceasta și care a fost atât de frumoasă, încât, pentru noi, a reușit să suplinească lipsa scenariilor Flori de Mentă din ultimele luni. 🙂 Am aflat de la Floriana că ea s-a ocupat de toate pregătirile nunții și, bineînțeles, am inistat să stăm mai mult la povești. Îi știam stilul, îi visăm în continuare bunătățile de o frumusețe aparte, naturală, am apreciat de fiecare dată (fie că a fost vorba de un scenariu pentru un eveniment sau pentru cursurile Creative Learning) rafinamentul simplu, ingenios al detaliilor. Cu toate acestea, scenografia pentru nunta lor ne-a propulsat în stilul Flori de Mentă la puterea a 2-a, iar ceea ce credeam că va fi pe alocuri previzibil a devenit imprevizibil, sălbatic, proaspăt, debordant. Verdictul nostru este WOW. “Tema nunţii noastre a avut la bază câte ceva organic, sălbatic, proaspăt, dar și simplu, relaxat și, am ținut noi, cu aer italienesc. Ne-am dorit o petrecere cu oameni apropiaţi nouă, într-un cadru relaxat, înconjuraţi de natură, o petrecere de vară familiară, elegantă, fără să fie sobră, ci mai degrabă ca o gură de aer proaspăt. De organizare m-am ocupat eu, aşa că am ales lângă mine oameni talentaţi care erau inspiraţi de aceleaşi lucruri ca şi mine, şi care au ajuns să iubească nunta noastră şi să o viseze din momentul în care le-am povestit ceea ce ne dorim. Printre aceşti oameni au fost şi floristele de la Atelier Bloom Bloom, cu ajutorul cărora am adus prospeţimea, sălbăticia şi eleganţa în decorurile realizate. Am mizat pe mult verde, aşa că am renunţat la flori, parfumul fiind oferit de multitudinea de plante aromatice şi chiar şi de ghivecele cu roşii de pe mese. Ne-am dorit mese cu plante luate parcă direct din pădure sau din grădină, aşa că am ales diverse feluri de ferigi şi feriguțe, ramuri de măslini, muşchi de copac, iederă, înnobilate de ghivece de teracotă care aduceau un uşor aer italienesc, vase de lemn scobite, fel şi fel de covate foarte vechi, după care am mers la târguri prin diverse colţuri ale ţării. Am încercat să folosim piese unice, fie că erau de lemn, piatră, teracotă sau ceramică pictată, toate încercând să-ţi amintească de o masă în familie. Aşa că ne-am pus pe adunat funduri de lemn pentru gustările de pe mese, ştergare din cânepă, platouri ceramice şi chiar şi piatră naturală, mergând la târguri, iar aici și magazinul online Small Issues ne-a fost de mare ajutor. Acestea, dar şi propriile vase – vesela Flori de mentă, vesela familiei – au fost artileria grea fără de care atât bufetul cu aperitive, cel de dulciuri, dar şi mesele invitaţilor nu ar fi arătat la fel. Nunta Florianei și a lui Vlad a avut loc la The Wedding House, despre care v-am povestit aici. Ne-am gândit la fiecare detaliu, la lumânările cu forme organice, imperfecte care era musai să fie diferite, majoritatea fiind comandate din UK, până la cele din candelabrele de verdeaţă ce pluteau deasupra meselor. Materialele folosite ne-am dorit să fie naturale şi să ofere confort atât vizual, cât şi tactil, astfel că ne-am apucat de confecţionarea placemat-urilor şi a şervetelor din in alb, care susţineau ideea de petrecere de vară şi care se contopeau parcă cu meniurile realizate din hârtie manuală, ce aveau un pattern similar cu cel al inului alb. Aceeaşi hârtie confecţionată manual a fost folosită atât pentru invitaţii, etichetele cu numele invitaţilor, cât şi pentru împachetarea mărturiilor. Şi fiindcă tot a venit vorba, o decizie grea a fost alegerea cadourilor pentru invitaţi: am oscilat între biscuiţei sau dulceaţă făcute de noi, carneţele pentru notiţe personalizate, însă ne-am oprit asupra unor săpunuri cremoase cu lapte de capră, realizate special pentru noi de cel mai pasionat savonier, care s-a ocupat inclusiv de împachetarea lor şi scrierea de mână a tuturor ingredientelor. Tot de mână au fost scrise şi etichetele cu numele invitaţilor, meniul bufetului cu aperitive şi cel al mesei de dulciuri… şi nu ne-am oprit aici. Tăblia de lemn cu numele noastre, de la intrarea în cort, a fost şi ea scrisă de mână şi vopsită chiar de părinţii lui Vlad. Pasionaţi fiind de gastronomie, am gândit întregul meniu, de la reţetele pentru gustările reci sub formă de antipasto, până la tortul făcut în familie de mama lui Vlad, după reţeta Flori de Mentă. Am copt sute de biscuiţi săraţi care alături de diverse gustări italieneşti i-au aşteptat la mese pe invitaţi. Tot noi am pregătit masa de dulciuri cu fel şi fel de tarte, torturi, checuri după reţete inspirate din bucătăria mediteraneană, majoritatea având la bază rozmarin, salvie, lavandă, mentă, busuioc, cimbru, iaurt, lămâi, migdale, fistic, ulei de măsline, şi nu în ultimul rând multe fructe de pădure. Am savurat din plin pregătirile pentru această nuntă, am făcut totul din pasiune, cu mult entuziasm şi energie pozitivă, şi nu în ultimul rând cu ajutorul prietenilor şi familiei. Ştiam că atâta timp cât fiecare detaliu mă va reprezenta, ar fi fost imposibil să nu fie apreciat şi de invitaţii noştri. Scenariile negative nu şi-au avut locul şi mi-am imaginat încă de la începutul pregătirilor întregul scenariu al petrecerii.“ Pentru că simțim cum ne crește pofta și de o petrecere relaxată, în grădină, și de preparatele Flori de Mentă, promitem să revenim cu detalii despre bunătățile care cu siguranță le-au făcut seara și mai savuroasă invitaților. Știți cum se zice, într-un decor armonios și gustări pe alese, nu ai cum să nu simți gustul frumos al vieții. Ceea ce vă dorim negreșit să puneți în aplicare. 🙂 Despre o altă nuntă minunată la care s-a întâmplat să și participăm v-am povestit recent aici. Fotografii: Deer’s Photography |
de vis ..felicitari mirilor pentu organizare!!! mai rar atata simplitate si bun gust, intoarcerea la natura..absolut superb!!!
Multumim pentru aprecieri, Carmen!
E foarte greu sa fii original si sa ramai intr-o zona de bun gust, armonie si buna dispozitie in materie de organizare de nunti. Eu nu prea merg la nunti, dar asta pare sa fi fost o poveste! Mi-a bucurat sufletul acest articol. Felicitari tuturor!