Call for projects: Made in RO – Târg de design românesc # 8. Are loc pe 17-18 decembrie. Am dat startul înscrierilor!

Trecerea bruscă de la sandale de vară la ghete de toamnă ne face deja să vorbim despre Crăciun. :). Ceea ce înseamnă că echipa DESIGNIST se pregătește pentru o nouă ediție Made in RO – Târg de design românesc, a 8-a! Ca în fiecare an, cele mai fine cadouri de design românesc, cele mai proaspete colecții, cele mai fresh branduri sau studio-uri de design sunt Made in Romania.

9Foto-Alex-Boghian-Made-in-RO

Evenimentul, văzut ca o ieșire a designist.ro în offline, va avea loc pe 17 și 18 decembrie, la Impact Hub Bucharest, pe str. Halelor nr. 5, în Piața Unirii. Ingeniozitatea și originalitatea cadourilor vor fi dublate de calitatea și unicitatea unui dar cu semnătură.

Made in RO, un eveniment marca DESIGNIST,  este târgul care promovează designerii români de produs și inovațiile lor pe zona home & deco și funcționează ca o platformă de interacțiune între designerii de produs, producătorii din zona home and deco și public. Face parte dintr-o serie de astfel de evenimente, dedicată designului și industriilor creative românești, și este activat și în alte perioade ale anului, în contexte care cer o alternativă românească de daruri creative și speciale.

Iată aici un review de ediția anterioară a târgului, Made in RO #7, căreia i-au trecut pragul în jur de 3.000 de vizitatori – oameni frumoși care ne-au vizitat pentru a(-și) oferi de Crăciun cadouri de design Made in RO.

Vizual Made in RO 8

“Brăduțul” de pe afiș este un colaj realizat din fotografiile farfuriilor decorative ceramice, create special pentru noi de designerul ceramist Mădălina Teler. Ideea a prins contur în vară, iar pentru Made in RO, pe 17-18 decembrie, Mădălina pregătește o colecție având la bază această idee. Este o tradiție să promovăm pe afiș creația unui designer român. 🙂

Vrei să-ți expui creațiile la Made in RO? Am dat startul înscrierilor.

Așteptăm aplicația ta pe adresa designist@designist.roDeadline: 20 noiembrie. Numărul locurilor este limitat, așadar și promptitudinea cu care vei aplica poate fi hotărâtoare : cu cât mai devreme trimiți aplicația, cu atât mai devreme ai șansa să faci parte din selecția finală.

3Foto-Alex-Boghian-Made-in-RO

Ce trebuie să conțină aplicația:

  •  Descrierea (în format word sau pdf) a proiectului tău de design și a pieselor cu care vrei să participi (concept, materiale, dimensiuni)
  • Minimum 5 fotografii  (la o rezoluție de 300 DPI, maximum 1500 pixeli,)
    Atenție! Vom lua în considerare doar fotografiile finale (fotografiile de produs) ale creațiilor tale: nu schițe, nu randări 
  • Datele tale de contact (e-mail si numar de telefon)
  • Link-uri către web site/blog/pagina de facebook unde e publicat portofoliul tău/al brandului tău
  • Prețurile estimative ale creațiilor propuse
  • Propunerea ta de display de stand, pentru a ne asigura că poate fi integrată în spațiu. Încurajăm display-urile creative în cadrul evenimentului Made in RO, ingenioase, dar simplu de pus în practică.

5Foto-Alex-Boghian-Made-in-RO

Ce vom aprecia în procesul de selecție:

  • Autenticitatea, originalitatea și creativitatea obiectelor pe care le creezi
  • Noutatea creațiilor: au prioritate proiectele ce vor fi expuse în premieră la Made in RO – Târg de design românesc.
  • Tipul creațiilor – au prioritate proiectele de design home & deco, pentru că acesta este specificul evenimentului nostru.
  • Plierea pe temă. Pentru că vorbim despre cadouri de Crăciun, out of the box, vom aprecia proiectele care se înscriu acestei categorii: originale, ingenioase, inovatoare, prietenoase și… cu fir roșu.
  • Piesele, creațiile care se integrează familiar, cosy și smart interioarelor contemporane. Produse vandabile, care pot ajunge în vitrina oricărui magazin de design – de la noi sau de oriunde. Nu experimentele de design.

17Foto-Alex-Boghian-Made-in-RO

Costuri

Pentru a participa la Made in RO, vei plăti 0 taxă de 600 lei + TVA/stand. Un stand are minimum 1 mp și maximum 2 mp, în funcție de tipologia produsului tău, iar alocarea spațiului corespunzător expunerii proiectului tău rămâne la latitudinea noastră. Dacă proiectul tău are nevoie de mai mult de 2 mp pentru a fi expus, te rugam să precizezei acest lucru în aplicația ta, iar costul va fi recalculat.

Așteptăm aplicația ta! Îți urăm spor și creativitate!

Pentru pachete de sponsorizare și promovare în cadrul evenimentului, ne puteți scrie pe adresa: designist@designist.ro 

Pentru că timpul este foarte prețios pentru fiecare dintre noi, vă spunem de pe acum că echipa noastră nu va putea răspunde decât aplicațiilor selectate pentru a participa la eveniment. De asemenea, vă rugăm să ne acordați câteva zile pentru răspuns, după termenul limită de înscriere a proiectelor.

4Foto-Alex-Boghian-Made-in-RO

Fotografiile au fost realizate de Alex Boghian, la ediția de anul trecut a Made in RO.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed