Drop Caffe: unde ne-am bea cafeaua în Belgrad

Pe vremea asta și mai ales într-o zi de luni nu te poți gândi decât la… cafea! Dovada ar fi masa redacției noastre de azi și… mirosul din bucătărie. 😉 Ne predăm plăcerilor cotidiene și, ca în reclamele în care personajele traversează orașe ghidate de aroma îmbietoare, ne trezim în Belgrad, la Drop Caffe.

4Drop Caffe - Designist 9Drop Caffe - Designist

Că ne plac cafenelele și nu ezităm să le introducem pe harta Designist a orașelor prin care trecem nu mai e niciun secret. În plus, Belgrad e la o aruncătură de băț, iar dacă tot plănuiești un road trip, la vremi mai senine, e bine să știi unde-ți bei cafea într-o atmosferă designish.

6Drop Caffe - Designist

13Drop Caffe - Designist 14Drop Caffe - Designist 18Drop Caffe - Designist

Și ar mai fi ceva, căci la noi tot timpul poveștile se (inter)țes: Drop Caffe poartă semnătura dsignedby, studioul de design din Belgrad, pe care ți l-am introdus deja pe Designist. Dsignedby a obținut două premii A’ Design Award pentru T Table (citești despre ea aici) și “Kitch T“, soluția de mobilier pentru o bucătărie compactă, mobilă.

Conceptul pentru Drop este unul inspirat de materiale naturale: mult lemn; plante agățătoare ce înviorează spațiul; scaunele colorate de la Pedrali, din polimeri sustenabili; podeaua placată cu vinil, de la Tarkett, care absoarbe zgomotul; băncuțe din elemente recuperate și fotoliile de metal perforat, cu perne din piele, create special de echipa dsignedby pentru acest proiect.

7Drop Caffe - Designist 8Drop Caffe - Designist 10Drop Caffe - Designist 11Drop Caffe - Designist

Ah, și să nu uităm, cafeneaua a fost amenajată într-un fost spațiu comercial, destul de anost. Știm sigur că nu vom uita suportul ce etalează instalația de ibrice vechi.

12Drop Caffe - Designist

Săptămână frumoasă, cu planuri de călătorit și cea mai bună cafea. 🙂

5Drop Caffe - Designist

Foto: Mirko Nahmijas

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed