Geanta Iutta figurează într-un film românesc de Mick Davis, regizorul celebrului ‘Modigliani’

Geanta Dor de Moldova, parte din ultima colecție Iutta, marchează o apariție de succes în producția românească independentă “The Silver Spoon“, regizată de celebrul Mick Davis. Brandul cu motive de inspirație tradițională este purtat de către actrița principală a scurt metrajului, Ana Adelaida Perjoiu, pentru a întregi scenariul care are dorul în prim-plan.

Filmul, realizat de Mick Davis, regizorul “Modigliani”, este o ficțiune care prezintă povestea unei tinere în drumul către regăsirea de sine. Dorul de bunicul său, de care era foarte atașată, îi îngreunează traseul de autocunoaștere, însă călăuzirea spirituală a unui înger reușește să vindece această rană profundă și îi oferă îndrumare.

The Silver Spoon short film by PINK STRIPE Group - Designist

Mick Davis povestește: “Geanta Dor de Moldova s-a potrivit de minune personajului și emoției pe care am vrut s-o transmită, pentru ca povestea nu e doar despre pierderea cuiva drag, ci și despre a ne cunoaște rădăcinile și cine suntem cu adevărat, fapt la care și Iutta face o puternică trimitere. Filmul a fost inspirat dintr-o piesă de teatru văzută în București, un oraș călduros și prietenos care mi-a amintit de Glasgow, orașul meu natal. Am dorit să redau cu fidelitate ceea ce am putut surprinde aici, așa că producția a fost realizată integral în limba română, care are o muzicalitate și o bogăție aparte.

Conform spuselor lui Mick, colaborarea cu profesioniști din industria românească de film este mereu o experiență plăcută, pe care speră să o repete cât de curând. Regizorul revine mereu cu dor de această țară, care a devenit un loc de inspirație pentru el și pasiunea sa, cinematografia.

Iutta Dor de Moldova - Designist

Nicoleta Chirica, fondator și designer Iutta, oferă mai multe detalii despre colaborare: “Povestea filmului aduce în prim-plan dorul, care este și emoția centrală a colecției Dor de românesc, ce a luat naștere prin stilizarea motivelor populare în forme de expresie contemporană. Prin tot ceea ce reprezintă, geanta Iutta a devenit personaj de sine stătător în filmul “The Silver Spoon”, iar la astfel de inițiative care pun în valoare specificul nostru cultural noi ne vom asocia mereu cu mare mândrie.”

Distribuția scurt metrajului cuprinde nume precum Sandu Mihai Gruia, actorul român preferat a lui Mick Davis, care a jucat alături de Andy Garcia în “Modigliani” și Ana Adelaida Perjoiu, actrița care și-a făcut debutul în filmul Ceva Bun de la Viață (regia Dan Pița) având rolul Ginei, în urma căruia a câștigat Premiul pentru cea mai buna Actriță la Festivalul Național al Filmului Românesc, ediția 2012.

Producția realizată anul acesta va fi înscrisă la numeroase festivaluri de profil naționale precum NexT și DaKINO, dar și internaționale: Sundance Independence Festival SUA, Festivalul de Film de la Berlin, Festivalul Internațional de Film de la Cannes, etc.

Trailerul filmului The Silver Spoon a fost lansat recent și poate fi vizionat aici: http://vimeo.com/101295884 (all rights PINK STRIPE Group 2014).

Despre Iutta, am povestit pe larg pe Designist aici și aici.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed