Trendul trece, piatra naturală rămâne actuală. Decoruri contemporane “tari”, cu piatră

Mulți percep piatra (fie că vorbim de travertin, ardezie, marmură, piatră naturală) ca un finisaj mai degrabă potrivit unor interioare clasice sau rustice. Noi am spune că aceste finisaje s-au adaptat foarte ingenios și trend-urilor, și vremurilor și au reușit să rămână actuale. De fapt, există ceva atemporal, o “greutate” pe care o conferă decorului. Iar multe interioare sunt clar avantajate de finisajele cu piatră naturală, care poate lua cele mai contemporane înfățișări.

Mozaic contemporanFotoliul Swan, semnat Arne Jacobson, pe fundalul unui perete finisat cu mozaic alb-negru, din piatră naturală, descoperit la PIATRAONLINE . Contrast puternic și perfect organic!

Trend-ul actual este unul al materialelor naturale, merge pe linii simple, pe texturi și forme organice, e minimal. Este o reîntoarcere la tot ce ține de natură. Iar în acest context, un perete finisat cu piatră ori ardezie sau o pardoseală interesantă din travertin ori marmură devin un fundal neutru, pe care câteva piese actuale se vor profila cu impact.

Griuri și accente marine în living: cu travertin

Travertin

Tot e vremea vacanțelor și mulți dintre noi pleacă spre destinații estivale. Acest living, cu pardoseală placată cu travertin, e exemplul perfect de fundal interesant, natural ce permite decorului o versatilitate în termeni actuali: fie că vrei să-l virezi spre o tentă marină, fie că îl păstrezi simplu, răcoros, minimal – în contraste de griuri și alb. În oricare dintre scenarii, va fi o plăcere să simți textura pardoselii când umblii desculț vara.

De la Mariana Brădescu, Business Development Manager la PIATRAONLINE, am aflat că travertinul este în topul preferințelor românilor:

Chiar dacă suntem o ţară balcanică, suntem foarte mediteraneeni în gusturi: ne plac la nebunie culorile pastelate şi finisajele care ne amintesc de vacanţele petrecute în Italia, Grecia, chiar Turcia. Aşadar, majoritatea achiziţiilor se îndreaptă spre travertin. Următoarea în clasament este marmura, însă, în cazul marmurei, punem la dispoziţie şi culori mai îndrăzneţe precum negru sau mov.

Travertin_2

 Alb-negru în dormitor: cu ardezie

Mai cade o prejudecată: piatra nu e deloc rece în decor. Am descoperit dormitorul alb-negru via Planete Deco și am cam rămas pe gânduri la ideea unei arcade finisate cu ardezie neagră! Scenografia acestui spațiu simplu, cu piese contemporane, câștigă mult la capitolul diversitate și joc subtil de texturi.

Stil contemporan cu piatra - Designist (4)Găsești ardezie neagră sau în alte culori la showroom-ul PIATRAONLINE.

O altă idee de perete placat cu ardezie, de data asta în zona intrării: din nou alb și negru, contrastul prezent în orice trend.

Ardezie_black

“Ardezia în România încă nu este un produs în trend, dar eu totuşi sper că în următorii doi ani va ajunge în topul preferinţelor clienţilor noştri. De ce? Pentru că este un material cu totul special, cu o paletă de culori impresionantă. În acest moment, la nivel mondial cel mai inovativ produs este ardezia flexibilă: foi de ardezie ce se pliază după orice formă, astfel încât se pot contura scenografii aparte cu acestea. Este una dintre gamele pe care am lansat-o în 2014″, spune Mariana Brădescu, Business Development Manager la PIATRAONLINE.

Ardezie flexibila - Piatra Online - DesignistVom povesti pe larg despre această inovație –  foile de ardezie flexibilă, într-un articol următor. Stay tuned 🙂

Leadson-Architects-Designist-1Proiect semnat Leadson Architects, birou de arhitectură și design din România

Despre baie și bucătărie: un exemplu de arhitectură contemporană din New York

Că tot am început să combatem “prejudecăți de amenajare”, continuăm cu alte exemple de urmat. Cine zice că marmura e prea clasică trebuie să vadă această casă din New York, amenajată de studioul Workshop For. Baia și bucătăria arată incredibil de contemporan finisate cu… marmură!

Stil contemporan cu piatra - Designist (1)Decorul super stylish al acestei case te va convinge că finisajele pe care le credeai “clasice” pot fi distribuite în scenarii foarte actuale. Mai multe aici.

Stil contemporan cu piatra - Designist (2) Stil contemporan cu piatra - Designist (3)

Apropo de marmură, pe val e cea în culori puternice: nero marquina sau marmura Calacatta Violet – o marmură albă cu irizații puternice de mov.

MarmuraMarmură King Blue

Mozaic cu motive tradiționale

Trendu etno nu trebuie (încă) trecut cu vederea atunci când vorbim de stil contemporan. Reîntoarcerea la tradiții e una dintre liniile de forță ale designului actual, iar în showroom-ul PIATRAONLINE ne-am bucurat să descoperim un perete finisat cu mozaic alb-negru, cu motive tradiționale. Arată impresionant!

Mozaic - Piatra Online - Designist (3)

Motive etno se desenează și pe bordurile de marmură, încă o noutate prin care piatra naturală își consolidează locul în decoruri cool:

Mozaic - Piatra Online - Designist (1) Mozaic - Piatra Online - Designist (2)

Piatră în loc de faianță!

De ce? Pentru că bucătăria ta va arăta mult mai interesant. Acum depinde către ce stil deco ai vrea să virezi. Știm că blatul de lucru din piatră e deja adoptat pe scară mai largă, dar piatra care finisează peretele din dreptul blatului e responsabilă de scenografii mai creative decât cele cu faianță.

Pont: în luna septembrie, te așteaptă multe oferte la showroom-ul PIATRAONLINE, care te vor convinge că prețul pentru a o amenajare cu piatră naturală e de multe ori mai bun decât în cazul gresiei.

Stil_contemporan_cu_piatra_-piatra_naturalaPerete finisat cu piatră naturală. Iar mai  jos un exemplu de perete-tablou placat cu quartit:

Ardezie_multicolora_4Cu siguranță am sta cu ochii pe pereți într-o astfel de bucătărie!

Tips & tricks

Care ar fi cele mai designish soluții pentru un un decor actual, cu piatră? Iată câteva sfaturi:

Pentru pardoseli: marmură în culori puternice şi ardezie neagră sau ardezie silver periată sau polisată, un model de o frumuseţe aparte ce transformă complet orice spaţiu în care este folosit.

Pentru pereţi, se folosesc din ce în ce mai mult panelurile de ardezie sau quartit. De ce? Pentru că au linii drepte şi se încadrează în spaţiile moderne, pentru că sunt uşor de montat şi pentru că au preţuri extrem de accesibile pentru piaţa din România.

Ardezie_multicolora_3Cum vara se pun la punct decorurile pentru iarnă, vorba proverbului – vara să-ți faci sanie, e bine să știi cât de fain poate arăta șemineul îmbrăcat în piatră.

Și, pentru că piatra cucerește convingător și celelalte zonei ale casei – dincolo de prejudecata că e doar pentru baie și bucătărie – încheiem cu un living parcă rupt din casa de vacanță: pardoseala din ardezie și lemnul completează casual, relaxat tabloul natural.

Ardezie_multicolora_2

Găsești mai multe tipuri de ardezie, piatră naturală, travertin, mozaic, quartit, marmură și borduri decorative la showroom-ul PIATRAONLINE (www.piatraonline.ro).
Contact: office@rockstarconstruct.ro. Tel.:  021 350 14 94.
Toate detaliile de contact aici.

Fotografii: prin PIATRAONLINE și sursele menționate în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed