Romanian Design Week, ediția a V-a: pune-ți la punct agenda pentru 20 – 28 mai

Și anul acesta, luna mai aduce în oraș un eveniment de care suntem cu fiecare ediție tot mai atașați: Romanian Design Week, cea mai amplă manifestare bucureșteană care își propune să promoveze industriile creative românești. Iar pentru cei care nu au ținut socoteala, mai spunem că, între 20 și 28 mai, are loc a V-a ediție (aniversară) a acestui eveniment, organizat de The Institute în parteneriat cu ING Bank.

În acest an, peste 30 de evenimente desfașurate în perioada 20-28 mai vor transforma Bucureștiul în capitala designului. Un centru important de activitate va fi Cartierul Creativ, cel mai nou proiect The Institute, unde se vor desfășura peste jumătate din aceste evenimente.

Anul acesta, spațiul principal al expoziției, aflat în perimetrul Cartierului Creativ, se află la nr. 45, pe strada Grigore Cobălcescu, și se întinde pe o suprafață de 4.000 de mp. Designul spațiului central RDW 2017 e semnat, în continuare, de arhitectul Attila Kim, iar clădirea este pusă la dispoziția RDW de către Mega Image și va găzdui pe viitor un nou Concept Store. De adăugat că RDW Main Venue găzduiește și anul acesta o serie de prezențe internaționale precum și expoziții satelit organizate de partenerii Romanian Design Week.

Evenimente colaterale la Romanian Design Week

Ca în fiecare an, Romanian Design Week va include în programul său, pe lângă expoziția centrală organizată de The Institute, și un circuit al evenimentelor și spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia, dedicate atât publicului larg, cât și profesioniștilor, și organizate de alte entități (printre care ne numărăm și noi), care se alătură săptămânii designului.

Și noi ne alăturăm, din nou, acestei serii de evenimente cu Made in RO #Ceramică – Târg ales de design, care are loc sâmbătă, pe 20 mai. Vor expune cei mai talentați designeri ceramiști, precum și designeri care activează în alte domenii (fashion, bijuterie, obiect), dar care au în lucru proiecte colaborative pe zona de ceramică sau includ ceramica în creațiile lor. Află mai multe despre evenimentul nostru aici.

Linguri cu personalitate de la SPOONFOOL, pe care le vei putea vedea la
Made in RO #Ceramică, pe 20 mai.

Iată și o listă de evenimente colaterale pe care noi sigur nu le vom rata:

Print Your Imagination – Antalis
Apollo 111 Barul – Str. Actor Ion Brezoianu, 23 – 25, la Palatul Universul, în Cartierul Creativ
22 mai // 18:00 – 20:00

În print, design grafic, design de obiect și packaging, aspectul hârtiei influențează conceptul: mesajul e mai relevant pe hârtie creativă. Trei invitați – the Paper Expert, the Paper Maker și the Paper User, un workshop-expoziție de hârtie creativă, o concluzie: alegerea hârtiei e un act de creație.

Expoziție de fotografie – Artichoke Coffee Shop
Calea Victoriei, 45, în Cartierul Creativ
20 – 28 mai // luni: 9:00 – 17:00 // marți – duminică: 8:00 – 20:00

Expoziție de fotografie care prezintă arhitectura socialist-modernistă din București alături de o instalație de design de produs realizată exclusiv din ambalaje reciclate din cafenea.

Opening Night / Bulb 27 New Collection – Dizainăr concept-store
Str. Puțul cu Plopi, 17, în Cartierul Creativ
24 mai // 18:00

După succesul primelor 3 colecții, miercuri, 24 mai, la ora 18:00, Dizainăr concept-store vă așteaptă la lansarea celei mai noi colecții de corpuri de iluminat industriale Bulb 27 / Andrei Ignia.

Totul trebuie să rămână posibil – Everything must remain possible
Eclectico Studio – Str. Grigore Cobălcescu, 51, et. 1, în Cartierul Creativ
20 – 21 mai // Opening event: 20 mai, 15:00 – 21:00 // 21 mai, 10:00 – 20:00

Everything must remain possible constă în 2 expoziții distincte: The black series este ultima colecție a duo-ului de designeri ZERUNIANANDWEISZ, care au lucrat cu meșteșugari din comunitățile de romi din Transilvania. MagicMedia & co aduce un omagiu designerului italian Ettore Sottsass.

INSTALART/ OBIECT/ 005
Eden Bistro – Calea Victoriei, 107, în Cartierul Creativ
21 – 27 mai // 21 mai: Opening Party Urma, 19:00 // 27 mai: Closing Party Les Elephants Bizarres, 20:00

Design Thinking e subiectul. Future is a Choice e tema adresată de Alexander Manu, profesor universitar OCAD Toronto, celor 10 trendsetteri români, arhitecți, designeri, artiști vizuali. Instalațiile rezultate din această interacțiune vor fi expuse în timpul Romanian Design Week, la Eden.

Argaetic Muralium: 1 week live – Asociația Culturală IMBOLD
Imbold – Acuarela – Str. Polonă, 40
20-26 mai // Live drawing: 20-26 mai, 12:00 – 20:00 // Final illustration & mapping: 26 mai, 20:00

Începând cu 20 mai, timp de 7 zile, Andrei Argaetic va interveni pe un calcan de 30m2 folosind culoare și vegetație, lemn, cuie, sfoară și alte materiale. Performance-ul va fi găzduit de grădina Imbold – Acuarela și va fi finalizat în seara de 26 mai printr-un joc de lumini și sunete din natură.

CALUP SPACE STARTER – Just use it!
CALUP – Calea Șerban Vodă, 33
27 mai // 12:00 – 18:00

Calup vă invită pe 27 mai, la Grădina Divan pentru lansarea noului program Calup Space Starter. CSS este o rețea de spații și oameni creativi dedicați explorării urbane și intervențiilor design & build prin care reactivează spațiile nefolosite din orașe. Motoul lor este: Just use it!

Made in RO #Ceramică – Designist
Str. Alexandru Philippide, 5, et. 2
20 mai // 11:00 – 20:00

Evenimentul va prezenta cele mai bune proiecte din România pe zona de ceramică contemporană și va funcționa ca un târg exclusivist pentru iubitorii ceramicii. Vor expune cei mai talentați designeri ceramiști, precum și designeri care activează în alte domenii (fashion, bijuterie, obiect), dar care au în lucru proiecte colaborative pe zona de ceramică sau includ ceramica în creațiile lor. Află mai multe despre evenimentul nostru aici.

Craft to Design Fest – Meşteshukar ButiQ
Str. Edgar Quinet, 7
27-28 mai // 12:00 – 19:00

Prin această expoziţie aniversară, Meşteshukar ButiQ îşi doreşte să arate cum îndrumarea unui designer şi reinterpretarea unui obiect pot influenţa nu doar dezirabilitatea produsului final, ci mai ales comunitatea în care acest produs se materializează.

NOD makerspace
NOD Makerspace – Splaiul Unirii, 160, corp Filatura, et. 2
20 mai // 14:00 – 20:00

Opendoors la Nod Makerspace. Echipamentele și tehnologiile de fabricație digitală vor fi puse în funcțiune de-a lungul zilei pentru activități demonstrative. Cursuri și ateliere de design și producție digitală vor oferi participanților un start în posibilitatea creării proiectelor proprii.

FOLIAGE – Poteca Studio & Alina Turdean
Casa Monteoru – Calea Victoriei, 115
20 mai, 14:00 – 23:00 // Party Galeria Imposibilă by day_MAD PIANO / RAMMON BERLIN: 14:00 // Vernisaj Instalații senzoriale: De Ceramică / Poteca Studio / Alina Turdean / Vloop: 17:00 // Party Galeria Imposibilă by night_ADA KALEH live / NU ZAU: 23:00

Eveniment de design – dialog pe tema relației orașului cu natura. Instalațiile ceramice, vegetale, interactive și video, pot fi explorate pe note muzicale. Sărbătorim împreună culoarea anului, ”Greenery” la Casa Monteoru.

DESIGN ’30 – Romanian Artists’ Union (Uap) Design Department
Galeria 15 Design – Str. Lipscani, 63 – 65 – Hanul cu Tei
20 – 27 mai // Vernisaj: 20 mai, 18:00 // Program vizitare: 12:00 – 20:00 (luni închis)

Expoziţia DESIGN 30 documentează existenţa activităţii de design industrial, vestimentar şi a designului grafic, în perioada interbelică, şi doreşte să sublinieze atât existenţa conceptelor de DESIGN, a designerilor, cât şi valoarea unei societăţi, care integra aceşti profesionişti.

Proiectat de către Twins & Corvin Cristian
Twins Studio & Cristian Corvin Studio – Str. Silvestru, 73
22-25 mai // 10:00 – 16:00

Twins Studio și Corvin Cristian Studio vă invită la atelierul de arhitectură și design. Pe lângă discuțiile despre tendințe în design și amenajări interioare, ești invitat și la o super petrecere avându-i ca personaje principale pe Mihai Popescu și  Corvin Cristian. Music, Drinks, Design, Repeat. Dance, Drinks, Design, Repeat.

Iar dacă vrei să vezi și alte evenimente colaterale RDW din cea mai intensă săptămână de design din oraș, dă click aici.

Fotografii: prin entitățile prezentate, via The Institute

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed