Altfel de verighete pentru altfel de nunți? Atunci designerii Contemporia vorbesc pe limba ta. Și a noastră.

Ce îți amintești despre ziua aceea? Era cald sau ploua? A îngenuncheat, s-a bâlbâit, ea a zâmbit, v-ați făcut planuri imediat? Sau poate a fost totul spontan, când făceați cumpărături sau discutați cum să redecorați livingul: “Hai să ne căsătorim, vrei?”? 🙂 Saaaau nu s-a întâmplat încă și doar visezi la golul din stomac, la picioarele preschimbate în spaghete și la bucuria care te amețește?

Indiferent cum stau lucrurile, astăzi îți propunem scenarii mai… concrete, din argint, aur alb, galben sau roz. Ne ajută designerii de la Contemporia și colecția lor de verighete, inele de logodnă și cadouri de nuntă, pe care orice designist (zicem noi) le-ar pune pe short list pentru The Big Day :). Le găsești pe toate, pe 7 mai, în Poiana lui Stângă, la The Wedding Market.

Contemporia

Verighetele Lemn pot fi create din argint sau aur de 14K (alb, roz sau galben) și sunt lucrate integral manual. 

Pe Ioana Streza și Alex Burlacu, designerii Contemporia, i-am cunoscut acum câțiva ani, când ni s-au alăturat la târgul de design românesc Made in RO, pe care îl organizăm. De atunci, ți-am povestit despre colecțiile lor de bijuterii pentru visătoare urbane și pentru cei care cedează în fața păcatelor capitale sub formă de podoabe :). Toate piesele lor sunt metafore ludice ale plusurilor și minusurilor noastre, ale diferențelor dintre oameni, ale efortului și răbdării. Bijuterii care își asumă cu mândrie imperfecțiunile și vulnerabilitățile și le transformă în trademark-uri. Colecția de bijuterii pentru nuntă – verighete, inele de logodnă și cadouri – urmărește aceleași principii, modelând coordonatele oricărei povești de dragoste a oricărui cuplu autentic, după cum ne explică chiar designerii Contemporia:

“Verighetele realizate de noi nu sunt perfecte, au urme de ciocan și de pilă, au denivelări și texturi amprentate adânc în metal. Sunt o metaforă a vieții în doi, care nu e nici ea perfectă. Are suișuri si coborâșuri, și tocmai în acest lucru constă, după părerea noastră, aventura care consolidează cuplul”, povestește Ioana zâmbind.

Contemporia

Ioana și Alex la evenimentul Designist – Made in RO 🙂

Contemporia
Verighetele Bubble – cele două jumătăți de bulină sunt cheia: puse una lângă alta, formează un tot unitar 🙂 .     

Cum orice poveste de măritiș conține, pe lângă poezie și emoție, și un lung șir de detalii pragmatice, și cea a bijuteriilor de nuntă Contemporia a pornit de la o necesitate. Iată ce mai aflăm de la Ioana:

“E vorba despre momentul în care noi doi (echipa Contemporia) eram în căutarea unor verighete care să ne reprezinte. Pe atunci lucram doar argint, așa că am apelat și noi, la rândul nostru, la un designer și l-am rugat să ne creeze un model cu aspect cât mai “natural”. Din acel moment ne-am gândit foarte serios să concepem o serie de verighete “altfel”, al căror aspect să inspire manualitate și naturalețe, în contrast cu perfecțiunea mecanică a modelelor de pe piață”.

Contemporia

Verighetele Luna sunt texturate prin bătăi de ciocan și sugerează relieful selenar.
Iar în mijloc, dacă le pui alături, e lună plină 🙂

Contemporia

Verighetele Cercul vieții sunt custom made, ca toate celelalte.

A urmat o perioadă de teste, de cizelări și de tot mai multe forme și idei. Și asta pentru că piesele Contemporia sunt create manual, ceea ce le conferă mici diferențe subtile, deci individualitate, și exact aspectul organic, ba chiar brut, la care visau cei doi designeri. Azi, drumul de la idee la bijuterie trece prin schița de pe hârtie și se continuă în atelier, unde loviturile ciocanului dau forma, iar mișcările pilei asigură finețea.

Materialele bijuteriilor de nuntă folosite de Contemporia sunt exclusiv argint și aur de 14K (alb, roz sau galben), iar tu poți opta fie pentru personalizarea unui model existent, fie pentru conceperea unui model unic alături de Ioana și Alex.

Contemporia

Verighetele XOXO, preferatele noastre din colecția de bijuterii pentru nuntă Contemporia, sunt realizate din aur alb de 14 K, în serie mică, finisate manual, iar denivelările lor abia perceptibile le fac să se potrivească la fel ca două piese de puzzle și să sugereze un sărut 🙂 . 

Recent, designerii Contemporia au depășit încet-încet granițele tehnicilor de creație clasice și s-au aventurat într-o serie de modele noi, pentru care folosesc și printarea 3D:

“Modelele iau naștere tot pe hârtie, dar sunt apoi transpuse în mediul digital prin modelare în programe specializate în printarea 3D. Printarea propriu-zisă se face în ceară sau în rășină, apoi turnăm în metal – aur, argint sau bronz – prin metoda clasică a “cerii pierdute”. Urmează ultima etapă, a finisării realizate manual”, spune Ioana.

Modelul XOXO, din imaginea de mai sus, face parte din această nouă serie, care are la bază printarea 3D.

Contemporia

Verighetele Tradițional / Contemporan imită țesătura pânzei de in sau cânepă folosită în costumele tradiționale. 

Colecția de bijuterii de nuntă Contemporia mai cuprinde și inele de logodnă care ies din sfera clasicului solitaire cu diamant și marchează momentul deciziei de căsătorie prin forme și texturi neconvenționale. Toate pot fi adaptate preferințelor tale, fie că e vorba despre piatră, culoare sau un simbol anume.

Contemporia

Inelul de logodnă Îmbrățișare este creat din aur roz de 14K și crom-diopsidă, o piatră naturală semiprețioasă, de culoare verde închis. Designerii pot folosi și alte combinații de culori de aur și pietre. 

Contemporia

Inel custom made din argint, cu un cristal de cuarț. 

Contemporia

Inel custom made, cu topaz imperial.

Contemporia

Inel custom made, cu spinel brut – piatră naturală semiprețioasă.

Și pentru că fiecare nuntă implică și o gașcă întreagă de susținători direcți, designerii Contemporia s-au gândit și la ei și au creat o serie de bijuterii-cadou pentru domnișoarele de onoare, de exemplu. Firește, și aceste piese pot fi personalizate.

Votăm pentru altfel de nunți. Fără fițe, scaune îmbrăcate în huse de satin, covor roșu sau aranjamente kitsch. Adică exact ce vom vedea duminică, pe 7 mai, la The Wedding Market (ediția III), unde te vei întâlni cu designerii Contemporia. Un garden-party cu o selecție atentă de furnizori talentați și pasionați, mâncare delicioasă, muzică bună, decoruri chic, limonadă, beculețe în copaci și zâmbete :), așa cum ne promit organizatorii. Ne vedem la The Wedding Market – Poiana lui Stângă nr. 155. Detalii despre eveniment găsești și aici.

Fotografii: prin Contemporia

One Comment

  1. Vlad

    Verighetele sunt deosebite!
    Se vede ca sunt lucrate cu multa dragoste si iubire. Stiu cat de multa munca este necesara pentru a fabrica o pereche aparent banala de verighete deoarece si eu lucrez in acelasi domeniu.
    Cu siguranta aceste perechi inedite de verighete or sa faca senzatie printre prietenii celor care le achizitioneaza!
    Va urez mult succes!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed