20 de coronițe de Crăciun pe care le poți face cu mâna ta

Mulți preferă să cumpere totul de-a gata, în timp ce pe alții bricolajul îi relaxează. Satisfacția că ai făcut ceva cu mâna ta, că ai oferit cuiva un cadou proaspăt ieșit din mâinile tale sau, pur și simplu, mulțumirea că ai refolosit creativ ceva ce aveai deja prin casă îți dă elan. Și uite așa mai adaugi încă un hobby pe listă.

Nu e o coroniță pe care s-o faci cât ai clipi din ochi, dar dacă te pricepi la cusut, iar activitatea asta te relaxează, uite ce minunăție poate să iasă. 🙂 By Alisa Burke.

Trandafirași din tricotaje sau fetru ori, pur și simplu, bucățele din jerseuri sau materiale pe care te pregăteai să le arunci. Le poți coase între ele într-o coroniță sau pe un schelet metalic pregătit anterior. By Betz White.

Nu îți trebuie musai bucăți de fetru pentru a face o ghirlandă colorată ca aceasta. Poți face un șirag (pe o sârmă sau chiar pe gută) din resturi de materiale decupate. Via

În cazul ăsta îți trebuie câteva crenguțe pe care să le prinzi cu sârmă într-o coroniță. Apoi decorează cu ce vrei tu: flori uscate, globuri mici, conuri de brad, fundițe din material… Via

Ca să-ți iasă coronița asta, e nevoie de mai multă răbdare. Poți coase nasturii sau, mai simplu și mai rapid, îi poți lipi. Via

Pentru a face modelul acesta, din fetru și bolduri, ai toate indicațiile aici.

Dacă ești oricum pasionată de croșetat, sigur ai prin casă un sul de lână sau mohair. Îl rogi pe EL să-ți traforeze suportul rotund. 🙂 Poți decora cu trandafiri din material sau hârtie creponată ori cu agrafa ta în formă de floare. Eu am una mare, roșie, care ar merge la fix aici. By takeheart.

Nu arunca dopurile de la sticlele de vin care se vor bea de Crăciun. Până în seara de Anul Nou, poți meșteri la o coroniță superoriginală. By goodhousekeeping. Foto: Michel Arnaud.

Cravate vechi, pe care nu le mai poartă nimeni? Fii eco, prinde-le între ele pe o sârmă și gata coronița. Ne-a amuzat tare ideea asta! By goodhousekeeping. Foto: Michel Arnaud.

După ce ai făcut biscuiții în formă de steluțe, poți să dai formelor și o altă utilitate. Le prinzi între ele cu fundiță roșie, adaugi două-trei crenguțe de brad și gata! O altă idee simplă și genială de la goodhousekeeping. Foto: Michel Arnaud.

Știu pe cineva care are multe creioane colorate. Și creioanele au vacanță de Crăciun, așa că se pot relaxa într-o coroniță veselă și unică. By tutto bella.

O coroniță pe care o poți cumpăra online, dar pe care o poți bricola și tu la tine acasă din globuri mai mici sau mai mari pe care le ai deja în dotare.

Mă gândeam așa: iau un rulou (din acela care se ține între geamuri iarna) de la bunica, îl cos pentru a forma un “covrig”, iar apoi îl îmbrac cu materialul de la o bluză cu paiete albe pe care n-o mai port. Și eu voiam s-o arunc… De la Conran Shop, via.

Hmmmm… Aici se complică lucrurile, pentru că e nevoie de pasiune și talent pentru prăjituri și food design. Dar dacă te încumeți, trebuie să înveți cum se face turtă dulce colorată. Via

Numai eu știu câte scoici am strâns sau am primit de la mare, de-a lungul anilor. Și parcă le stă mai bine pe o coroniță… estivală decât în blouri uitate prin bibliotecă. 🙂 Le poți lipi, de pildă, pe o bucată de placaj. Via.

Nu ai de făcut decât două lucruri: 1. Cumperi cu 3 lei o coroniță din Piața de Flori, de lângă The Ark. 2. O decorezi cu un ornament simplu, din lemn, din colecția existentă. Via

Dacă cumva te-ai păcălit cu un kilogram de portocale cam acre și uscate de cât au călătorit, uite ce utilizare le poți da. Eu mi-am luat o sârmă pentru bricolaj și chiar mă apuc să meșteresc la coroniță acum! Via.

Și aromă de portocale, și parfum de scorțișoară în aceeași casă chiar că te va face să simți Crăciunul din plin. Instrucțiuni vezi aici: Via

Modelul ăsta e un pic mai elaborat, dar o variantă simplificată este să faci ghirlanda din coji de nuci (sau nuci întregi) lipite între ele, câteva alune în coajă și ghinde, dacă ai prin casă. Instrucțiuni vezi aici: Via

Da, cea mai proaspătă coroniță. Poți pune un singur rând de mere, mai mari, roșii sau verzi… Treci guta sau sârmulița prin ele și le prinzi de spatele ghirlandei din brad. Noi nu am încercat, dar credem că sunt șanse mari să iasă. Via

Dacă te apuci să bricolezi vreuna din coronițele acestea, dă-ne de știre. Iar dacă ești mândră/u de ce ți-a ieșit, trimite imagini cu creația ta la designist@designist.ro. 

7 Comments

 1. Cristina

  Niciodata nu am vazut atatea coronitze atat de frumoase intr-un singur loc! Felicitari!

 2. Mongolezia

  vai ce frumoase sunt…abia acum le-am vazut si eu…pot sa ma apuc si eu de cateva si pana la Craciunul viitor le termin, nu? :))

 3. Elis Popescu

  Cred ca până la Crăciunul următor vei avea o colecție întreagă. Noi ne pregătim pentru ședința foto atunci… 🙂

 4. Voi strange toate dopurile de pluta pentru coronita sarbatorilor viitoare!

 5. Elis Popescu

  Și eu am început să fac același lucru 🙂

 6. Avem și noi cateva coronite interesante: http://e-cadouri.net/6-coronite-craciun

 7. Roxana

  Am la materiaaal… adica dopuri de pluta, luni asta fac cu fetele!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed