Umbrele şic, care iau faţa soarelui

Întotdeauna dacă aveam ceva de comentat la o terasă, cel mai probabil era ceva legat de umbrele… Ne bucuram sincer când dădeam peste cele simple şi albe, care nu încărcau în nici un fel peisajul cu logo-urile şi culorile lor de multe ori… ca nuca-n perete. Ideea de a alege o umbrelă pentru la noi acasă nu prea avea decât o soluţie bilateral acceptată: una simplă, albă, cel mult cu dunguţe fresh, simpatice. Dar de când le-am văzut pe Shadylace, umbrelele olandeze, cum le spunem noi, ştim că ele sunt umbrelele la care vom visa mereu… până ni le vom cumpăra odată şi-odată.

Cu farmec olandez, cum spuneam

Albă, simplă, cu o textură ce imită şi dantela, şi frunzele de copac care ar putea-o acoperi… Şi cu o pasăre în vârf!

Shadylace lasă soarele să se strecoare fin prin textura ei din poliester. Baza este din aluminiu. E disponibilă pe mai multe dimenisiuni, până la XXL, iar preţul pentru modelul de bază (diametru 210 x h 235 cm) este de 225 euro, prin Droog. Oare când vom vedea o terasă din Bucureşti cu Shadylace? 🙂

Dar, trebuie să vedeţi şi Shadylace verde, o prezenţă care pare că se camuflează în verdeaţa înconjurătoare. Ce ne mai place foarte mult este umbra dantelată pe care o va proiecta pe orice perete sau trotuar: pentru terase, case şi oraşe cu detalii delicate, surprinzătoare!

Ne aminteşte în treacăt de umbrelele interbelice, retro 🙂 Preţul pentru Shadylace cea verde, cu pasăre aurie, începe tot de la 225 euro (diametru 210 x h 235 cm). Printre copacii înverziţi, abia se observă.

Şi, pentru că vorbim de umbrele de design, ne mutăm în însorita Spanie, unde Ensombra, umbrela creată de studioul Odos Design, din Valencia, a obţinut în primul an după intrarea în producţie Locul 1 la Grand Design Awards 2007 în Londra. Producătorul este un brand spaniol cu mobilier genial pentru exterior: Gandia Blasco.

Ensombra este din fier galvanizat, vopsit cu protecţie termică. Umbrela propriu-zisă este formată din lamelele a două jumătăţi de cerc, din foi de fenol (un material foarte rezistent), care pot fi rotite: tu decizi care parte a şezlongului de dedesubt să fie umbrită sau cât soare vrei să ajungă la tine. Datorită acestui principiu al evantaiului, se strânge şi depozitează foarte uşor.

Vine în 6 culori şi 2 dimensiuni: diametru 72/180 x h 83/212 cm.

Terasa unei piscine cu Ensombra arată cu totul altfel.

Scenariu la care visăm încă de dimineaţă 🙂

Cu gândul la zile mai umbrite şi umbrele mai frumoase, vă lăsăm să visaţi la colţul vostru de relaxare de afară!

Fotografii prin brandurile menţionate

One Comment

  1. Laura

    da, o umbrela alba de zici ca e tesuta chiar e o super piesa… probabil nu o vom vedea prea curand la terase, dar e de luat acasa. as face-o cadou de nunta… 2 sub o umbrela designish, cu aer olandez 😉

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed