The Beta Version: genți și accesorii din piele cu motive tradiționale

Am descoperit The Beta Versionpe facebook. La vederea unei genți cu motive tradiționale mi-am frecat mâinile a bucurie: oare sunt din România? Ei bine, nu sunt, sunt din Ungaria (Budapesta), adică de suficient de aproape încât gențile și accesoriile lor din piele să ajungă la noi ușor.

SONY DSC

Am intrat pe site-ul lor și am întors fotografiile pe toate părțile: voiam să știm cum sunt făcute, de ce creatorii lor au ales pattern-uri tradiționale, de ce unele motive sunt similare cu ceea ce și noi numim “motive tradiționale”. Ne-am amintit de explicația  Ioanei Corduneanu: în zona noastră geografică motivele au migrat, nu e de mirare să regăsim semne asemănătoare chiar și în Scandinavia sau Caucaz – dar mai multe la workshopul pe care îl pregătim 🙂

SONY DSC

Și cum curiozitatea nu se astâmpăra, i-am luat la întrebări pe creatorii lor: designerul Zsófi Rainer și brand managerul Cili Varga, care au fondat The Beta Version în 2010.

The Beta Version - Designist (19)Zsófi Rainer și Cili Varga

Ce v-a făcut să alegeți motive tradiționale, din folclorul maghiar, pentru genți, husele de tablete sau telefoane? Cum ați ales aceste motive?

Primele piese ale colecției Pixelfolk au fost create pentru un concurs, a cărui temă presupunea reîntoarecerea la motivele tradiționale maghiare așa cum erau folosite pentru textile și veșminte. Motivele alese pentru genți sunt pasărea și steaua, atât de des folosite de femeile din regiunile Sárköz și Somogy, iar siluetele umane vin din nord-estul Ungariei. Când le-am văzut pentru prima dată, ni s-au părut atât de proaspete, era exact ceea ce căutam pentru aspectul simplu, curat al genților, adăugând-le și un strop de dinamism, de ingeniozitate. Colecția Pixelfolk s-a dovedit un succes și ne bucurăm atât de mult să vedem aceste motive purtate de femei în fiecare zi.

SONY DSC Colecția Pixelfolk, pe alb și pe roșu, poate fi comandată din shop-ul lor online. Ne place că s-au gândit la toate: de la genți de zi cu zi la huse pentru Kindle, la tablete și huse pentru telefoane! Pentru că vobim de piele naturală și mult lucru manual, prețurile nu sunt mici, însă nu inaccesibile.

SONY DSC O geantă costă 290 euro.SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Husa pentru Kindle costă 40 euro.SONY DSC

Husa pentru tablete costă 90 euro, iar pentru telefon 40 euro.
SONY DSC

Toată pielea este naturală? Și cât din procesul de creație se face manual?
Toate produsele noastre sunt croite manual, iar noi alegem cea mai bună parte a bucăților de piele pe care le folosim. În cazul colecției Pixelfolk – așa cum se poate vedea și în acest filmuleț – pielea este găurită manual. Gențile sunt fălțuite cu ajutorul unei mașini, însă noi adăugăm foarte multe cusături de mână ca aspectul final să fie cât mai îngrijit. Când tragem linie, în jur de 70% din procesul de creație este făcut manual.
The Beta Version - Designist (12)
Kasita – o colecție nouă, al cărei motto este: Your handbag is your home! Suntem de acord 🙂 Aceasta este o geantă pentru laptop, costă 390 euro. Există și varianta de 350 euro.The Beta Version - Designist (14)
În stânga husa pentru tabletă (110 euro), în spate husa pentru laptop (140 euro) și husa pentru telefon (50 euro). Mai multe opțiuni în shop-ul lor online.The Beta Version - Designist (16)
Husa pentru laptopThe Beta Version - Designist (17) The Beta Version - Designist (15)
Husa pentru tabletăThe Beta Version - Designist (1)

Fotografii: The Beta Version

One Comment

  1. mie imi plac! 🙂 ma bucur ca le-am vazut, merci pentru articol!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed