HoneyWood intră pe piața din România

Casele HoneyWood, cu structură din lemn, sunt eficiente, durabile, prietenoase cu mediul înconjurător și au avantajul de a putea fi construite foarte repede, în comparație cu o locuință construită din materiale convenționale, ca betonul sau cărămida. Dacă până acum aceste case au fost construite în țări ca Franța sau Olanda, din martie 2013 HoneyWood ridică case de lemn și în România.

HoneyWood Franta2 DesignistDupă o experiență de peste 10 ani în țări precum Franța, Italia, Olanda, Belgia, Elveția sau Norvegia, HoneyWood aduce în România standardele de calitate occidentale în construcția caselor cu structură de lemn.

„Am luat hotărârea să intrăm pe piața din România pentru că și clienții de la noi din țară au început să caute soluții economice, eficiente și ecologice atunci când vor să își construiască o locuință. Casele pe structură de lemn oferă astfel de soluții, iar casele HoneyWood asigură garanția calității la standarde occidentale”, a declarat Răzvan Cazacu, fondatorul HoneyWood.

HoneyWood Franta DesignistÎn cadrul conferinței de lansare a HoneyWood, organizată miercuri, 27 martie, la București, Răzvan Cazacu a vorbit despre avantajele caselor cu structură de lemn – izolația termică superioară la o suprafață utilă mai mare datorită pereților mai subțiri, reducerea cu până la 75% a facturilor la energie, rezistența la cutremure de 9 grade Richter, timpul scurt de construcție și impactul redus asupra mediului înconjurător.

HoneyWood Olanda Designist

În prezent, HoneyWood are o fabrică de 2 hectare la Moinești, în județul Bacău, unde lucrează 50 de angajați. Capacitatea de producție a fabricii este de o casă pe săptămână – 50 de case pe an – iar planurile HoneyWood prevăd dublarea capacității de producție în următorii trei ani. Pentru 2013, HoneyWood își propune să atingă o cifră de afaceri de 2,5 milioane euro.

HoneyWood Razvan Cazacu DesignistFondatorul HoneyWood, Răzvan Cazacu, a insistat asupra importanței tratării lemnului folosit în procesul de construcție: „Noi aducem lemnul din Germania, din păduri unde se aplică o politică de împădurire controlată. Lemnul este uscat și tăiat exact la dimensiunile și la standardele dorite de noi și trimis în România. Pereții sunt asamblați în fabrica noastră de la Moinești, în condiții de temperatură și umiditate strict controlate, pe baza unor programe computerizate de ultimă generație din Germania, Franța și Anglia”.

One Comment

  1. In Romania oamenii cauta structuri foarte rezistente, din beton si caramida. Mi-ar placea sa aiba succes si la noi, dar romanul nu este foarte usor de convins…

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed