Proiectele noi de design de produs care ne-au plăcut la Romanian Design Week
Acum o săptămână abia scoteam capul din agitația specifică, dar atât de plăcută a Romanian Design Week. La aproape 8 zile distanță, privim nostalgic și recapitulăm proiectele de design de produs care ne-au plăcut cel mai mult în cadrul expoziției centrale. Începem cu produsul pe care nu ai cum să-l ratezi din nicio fotografie a expoziției de design de produs: Billiplay, noul sistem de depozitare modular & versatil semnat Dragoș Dogaru.
Pe site, dar și pe pagina de facebook vei vedea mai multe configurații posibile ale lui Billiplay. Modulele lui standard au 36 x 36 x 40 cm, iar rafturile pot avea până la maximum 6 module. Dimensiunile maxime la care poate ajunge Billiplay sunt: 232 x 232 x 40 cm. Cât despre personalizare, ai de ales între 12 culori, cu diverse finisări și lăcuiri. Este realizat din Valchromat, un material eco-friendly, cu 30% mai rezistent decât MDF-UL. Băncuța semnată de designerul Agnes Lukacs a fost un alt punct de atracție nu doar pentru noi. Ne-au plăcut și scaunul nordic, dar și pattern-ul decorativ pentru pereți, pe care, de aveți drum prin Miercurea Ciuc, intrați să le admirați în decorul restaurantului Petőfi Kávéház, pe care Agnes Lukacs îl semnează. Băncuța ludică sub privirile lui Mihai Gurei și designerului Ruxandra Sacaliș. Alte trei măsuțe cu picioare sculpturale pe care le-am pus pe listă sunt cele semnate de Alexandru Ioniță și Octavian Bădescu. Meet S3! Foto via Institute The Însă, trebuie să recunoaștem, “standul” nostru preferat a fost cel creat de noile produse Ubikubi. Abia așteptăm să revenim cu noile fotografii de produs (acum în pregătire). Recipientele ceramice “You’ve got flowers”, semnate de Ruxandra Sacaliș, arătau senzațional pe perete. Iar pe lângă această nouă colaborare, brandul Ubikubi și-a trecut în portofoliu încă una – cu 201 Design Studio (Mira Ene și Codrin Stănciulescu) – materializată prin lampadarele sculpturale. Cât despre noile scaune cu brațe detașabile, noul birou, setul de birou, din plută, și setul de masă din plută & ceramică semnate Dragoș Motica, vă vom povesti cu siguranță mai multe în curând. Mai ales că, dezvăluind un pic discuțiile de culise, fotografiile finale de produs vor fi gata zilele acestea. Set Mushroom, pentru masă, creat de designerul Dragoș Motica. Un alt proiect de design colectiv expus în cadrul Romanian Design Week este cel inițiat de Genoveva Hossu (din Cluj), împreună cu alți 5 artiști & designeri. Nu mă uita este un omagiu adus lui Constantin Brâncuși, lansat și expus și la 360 Hub, în București, și în expoziția centrală a Romanian Design Week.
Prototip Studio, pe care i-ai cunoscut și la Made in RO – Târg de design românesc, au adus scaunele Triangular – simple și grafice, care se și “stivuiesc” foarte grafic, minimal în decor. Și o nouă colecție, Proto Pouf, creată în colaborare cu Pouf.ro (tot din Cluj). Noua colecție vorbește despre acele nevoi zilnice în care interacționezi comod și un pic leneș cu lucrurile din jur. Preferatul nostu este taburetul – atât de folositor când, vorba designerilor, vrei să stai pe ceva moale, în liniștea ta, ronțăind ceva bun sau cu gândurile unde vrei tu. 🙂 Un alt designer pe care ne-am bucurat să-l regăsim în selecție este Vlad Oană: despre masa lui, Anatomic Table, v-am vorbit și cu ocazia Delta DesignExpo. Cel mai mult ne plac lămpile organice Nepenthes, inspirate de plantele carnivore tropicale. Pentru mai multe noutăți de design românesc citește și Review-ul noutăților de la Made in RO – Târg de design românesc. Fotografii: prin Romanian Design Week (fotografi Adi Bulboacă/Roald Aron); designerii și brandurile menționate în articol. |
Cat de utile mi se par scaunelele-taburet, cele care se pun unul sub celalalt, economisind spatiu. Si nu mai zic de lampile care seamana cu plantele carnovore 😀 Delicioase!