În Țara Emoțiilor: expoziție interactivă pentru copii și părinți

“În Ţara Emoţiilor” este expoziţia prin care designerul Irina Neacşu şi autoarea Gabriela Mărginean explorează într-o manieră sensibilă lumea complexă a sentimentelor.

Inspirat de cartea cu acelaşi nume, semnată de Gabriela Mărginean, proiectul, o premieră în zona editorială a cărții pentru copii din România, dezvăluie povestea din spatele conceperii cărţii, procesul cognitiv de prelucrare text-imagine, recreând spaţiul ludic al imaginarului celor doi creatori.

Asemenea Dorei, personajul din carte, vei experimenta cele 8 emoţii: Surpriza, Bucuria, Tristeţea, Fericirea, Furia, Frica, Dezamăgirea, Încrederea – într-un exerciţiu dinamic de extrapolare a designului de carte şi obiect, în maniera unică a Irinei Neacşu.

3In Tara Emotiilor - Designist

Vernisajul expoziţiei are lor Joi seara, pe 4 iunie, la Galeria Galateca. Detalii despre eveniment aici.

2In Tara Emotiilor - Designist

Spaţiul expoziţiei a fost structurat în trei zone distincte care reperează straturile suprapuse ale proiectului: zona de dinamică, zona de design de obiect şi zona multimedia. Astfel, designerul angajează privitorul într-un parcurs interactiv de familiarizare cu cele 8 emoţii prezentate în carte, realizând o zonă interactivă, dedicată copiilor, dar şi celor mari, care știu să privească sentimentele în faţă. 🙂

Proiectul a fost inspirat de prima carte a Gabrielei Mărginean, “În ţara emoţiilor”, ce se doreşte a fi un exerciţiu de alfabetizare, o introducere în universul complex al emoţiilor de bază, o viziune nouă în modul de gestionare a unei tematici extrem de sensibile în domeniul cărţii pentru copii. Cartea reprezintă, pentru Irina Neacşu, cunoscut arhitect şi designer de interior, şi o continuare a activității sale de ilustrator. Nu este prima dată când Irina semnează ilustraţii pentru un proiect editorial, dar este prima dată când îl iniţiază împreună cu autoarea Gabriela Mărginean.

1In Tara Emotiilor - Designist

2 Comments

  1. MaRi

    Terifianta prezentare a unui proiect frumos :))

  2. Ilustratiile sunt deosebite, iar pentru o carte de copii inseamna atat de mult!! Frumoasa colaborare!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed