Absolvenți de facultăți creative, DIPLOMA 2018 vă așteaptă înscrierile!

Știm că vacanța abia a început, dar creativitatea cere constanță, așa că DIPLOMA, cel mai amplu eveniment dedicat absolvenților de facultăți creative, tocmai a lansat un call for projects pentru ediția 2018. Termenul limită: 25 iulie!

Diploma

Diploma, proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, va avea loc anul acesta între 5 și 14 octombrie la București și va prezenta, pentru prima dată, cele mai bune lucrări ale absolvenților tuturor facultăților vocaționale din țară. Selecția va fi realizată de un board creativ format din peste 20 de profesioniști consacrați: curatori, manageri culturali, galeriști, arhitecți, designeri, regizori, producători de televiziuni. Iată aici care au fost preferații noștri dintre participanții la evenimentul de anul trecut.

Evenimentele, formatele și expozițiile din cadrul festivalului Diploma au în vedere
generearea unui dialog între tinerii absolvenți și profesioniștii seniori din industriile
creative, precum și prezentarea celor mai proaspete nume unui public interesat de
artă și creativitate.

“Ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediție, proiectul DIPLOMA a marcat deja debutul a patru generații de artiști și ne demonstrează că tânăra generație are foarte mult talent, dar ș nevoie de suport și de un context în care să își afișeze și să își dezvolte ideile. Anul acesta am hotărât să extindem platforma DIPLOMA la nivel național, din dorința de a crea contextul favorabil dialogului între discipline, între Universități și orașe, dar și din convingerea că acest proiect poate contribui real la susținerea tinerei generații de artiști și creativi români și la dezvoltatea acestor industrii și sectoare în România pe termen mediu și lung ”, a declarat Andrei Borțun- CEO The Institute.

Programul festivalului va include atât expoziții dedicate Artelor plastice și Artelor aplicate, precum și o serie de întâlniri menite să încurajeze dialogul dintre tânăra generație și posibili colaboratori sau parteneri ai creativilor la început de drum. La acestea se adaugă audiții și evenimente dedicate Artelor Scenei.

Vizual: prin The Institute

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed