Accesorii shabby chic create de artizani români

Ştim că stilul shabby-chic are mulţi adepţi şi la noi, cuceriţi de detaliile lui fermecătoare, cu patină, textilele înflorate sau pur şi simplu diafane, romantismul şi căldura pe care o imprimă spaţiilor. Am căutat accesorii şi piese care ar putea contura acest stil şi la tine acasă, toate create de artizani români – şi le-am găsit pe breslo.ro.

Colivia nu trebuie să lipsească. O şi vedem agăţată de baldachin sau personalizând un colţ al camerei. Colivia shabby este înfrumuseţată de LeCoseAnimate (ale căror cutii personalizate, şi ele foarte şic, ţi le-am prezentat deja), costă 90 de lei şi o poţi comanda din magazinul online. Este din metal, are diametrul 22 x h 30 cm.

Lumina într-un astfel de decor delicat trebuie să vină cu o scenografie aparte: gândiţi-vă la atmosfera creată de multe lumânări grupate în diverse colţuri ale camerei. Aşadar, sunt recomandate mai multe surse care să învăluie spaţiul în lumini discrete, de un romantism misterios. Am descoperit o mică instalaţie realizată din abajururi de hârtie:

Abajururile ghirlandei luminoase, create de arcasha, stau la o distanţă de 20 cm unul de altul. Dimensiunile lor sunt diferite (diametru 9 x h 11-25 cm), iar hârtia este dublată de o folie specială pentru corpurile de iluminat. Instalaţia luminoasă costă 250 de lei şi poate fi comandată aici.

Când intri într-un spaţiu shabby chic, simţi nevoia să te răsfeţi cel puţin o oră la un ceai sau o cafea cu prăjiturele, să citeşti liniştit o carte. Accesoriile pentru ceai şi cafea trebuie să aibă dichisul lor, iar noi am descoperit câteva pe care le-am lua urgent acasă la Jasmin Blanc.

Set de cafea “Cadeau pour le matin”, din ceramică, format dintr-o ceaşcă cu fundă şi o ceşcuţă pentru lapte care a înflorit.  Cu siguranţă începutul de zi ar avea alt gust 🙂 Setul costă 43 lei şi poate fi comandat din magazinul online.

Set de patru farfurioare sunb formă de ceainic, pe care poţi servi prăjiturele, fursecuri, bucăţele de ciocolată sau pe care poţi pune filtrul de ceai. O farfurioară are 12 x 9 cm, iar setul de 4 costă 29 lei.

Dreamsfactory este sursa de neratat în cazul în care eşti pasionat de acest stil sau pur şi simplu vrei să regizezi un astfel de decor cu o ocazie specială. Am găsit în magazinul lor toată recuzita necesară: de la stropitori metalice antichizate, la suporturi de tot felul, rame patinate, tăvi şi ceasuri shabby şic.

Tabloul îndrăgostit Magic Chalkboard, pe care poţi lăsa un mesaj diferit în fiecare zi. Ştiţi şi voi că o tăbliţă pe care scrii cu creta, cu ramă antique, e indispensabilă unui scenariu cu patină şic. Tabloul are dimensiunile 24,5 x 30 cm şi costă 52 lei.

Vas metalic cu look vintage. Dimensiuni L 27,5 x l 10 x h 9 cm. Costă 30 lei.

Pentru că am pomenit textilele, pattern-urile lor în culori dulci, proaspete trebuie să anime fundalul alb-gri patinat. Cum accesoriile de depozitare nu lipsesc nici unei încăperi, daţi-le rolul unor mici piese cu impact în decor. Iată propunerile noastre:

Un coşuleţ textil simpatic foc, din fetru şi pânză, creat de Handmade Therapy. Latura sa este de 11 cm şi costă 40 de lei.

Şi o sacoşă patchwork de ţinut la vedere în cameră şi de ieşit cu ea la braţ pe stradă, creată de Idei Cusute. Geanta este 100% bumbac, are interiorul căptuşit cu rejansă şi un buzunar ascuns şi costă 120 lei. Nu ne-am îndura să o scoatem afară, am păstra-o expusă numai pentru noi 🙂

Am avea însă nevoie şi de cel puţin un raft pentru toate accesoriile noastre. Iar la acest capitol, nu trebuie să îi uităm pe prietenii de la Handmademylove, ale căror piese de mobilier realizate manual din lemnul butoaielor vechi sau al altor piese reciclate, dar şi bijuteriile ceramice pastel pe care le creează au fost deja un subiect hot pe Designist.

Raft şi piese ceramice create de Handmademylove. Creaţiie lor sunt disponibile în magazinul online, iar povestea lor o găseşti aici.

Şi, cum ne dăm în vânt după detalii scenografice, am presăra în decor şi un papionromantic, pe care cu siguranţă l-am şi purta în zilele în care am simţi că un strop de shabby chic le-ar face mai frumoase 🙂

Papion Plaids London, din bumbac, de la SoftColours, 40 lei.

Citeşte restul articolului pe breslo.ro

8 Comments

 1. Designist, intotdeauna concentrat de idei fine! Multumim, inca o data, pentru ca ne faceti placerea de a gasi numai minunatii aici!
  Sa aveti spor si multa inspiratie, asa cum ne-ati obisnuit!

 2. Şi noi mulţumim 🙂

 3. Veronica

  Superb, multumim! 🙂

 4. SoftColours

  Multumim pentru aprecierea oferita prin includerea noastra in acest articol. 🙂
  Succes in proiectele pe care le aveti!

 5. SoftColours

  Multumim… si de la cealalta jumatate din SoftColours! 😉

 6. Mulţumim şi noi 🙂

 7. […] Accesorii shabby chic create de artizani români […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed