Am găsit cel mai frumos și funcțional birou pentru cele mai mici și cochete locuințe

Nu-i vreo noutate că nu doar începutul anului, ci (aproape) întreaga lună ianuarie vine cu o frână creativă la pachet. Ce mai încolo și-ncoace, e greu să te dezmeticești și să te reapuci de lucru când lumina dispare la jumătatea zilei și norii se încăpățânează să reziste indiferent de oră. Dar îndrăznim să spunem că și scrollatul alene pe Instagram poate avea efecte fericite: așa am dat peste înfloritorul birou Flow Wall, creat de designerul și artistul olandez Robert van Embricqs, care are șanse mari să-ți retrezească cheful de treabă. Un birou care parcă dansează. 

Flow Wall este, de fapt, o piesă multifuncțională care se potrivește bine în spațiile compacte, mai ales dacă lucrezi de acasă: dintr-un panou aparent decorativ, cu care îți “energizezi” unul dintre pereți, devine, dintr-o singură mișcare, un birou perfect practic. Consideră-l un fel de artă funcțională, care face trecerea între o zonă de lucru diurnă și una de relaxare nocturnă.

Citește și: Birouri ad-hoc în vreme de #workfromhome

Desigur, van Embricqs s-a lăsat inspirat de coordonatele #workfromhome-ului și s-a străduit să ofere spațiului de lucru cu precădere digital un bonus de materialitate tactilă: biroul este creat din lemn natural de stejar, are elemente tehnice durabile și balamale aparente din alamă, care dictează ritmul de deschidere, și asigură simbioza dintre formă și funcționalitate, într-un tot unitar.    

“Elementele verticale se dezvăluie din perete ca o omidă, capătă o nouă formă și un nou scop printr-un gest unic, simplu, cu care oricine se poate familiariza. Cu o singură rotire în jurul axei sale, putem crea blatul, care, odată ajuns în poziție orizontală, este susținut de șipci din lemn. Ele vor produce un efect organic, natural, care servește și la crearea unui plus de intimitate în timpul lucrului. Iar când îl pliezi la loc, biroul redevine un truc magic, un secret bine păstrat“, a explicat designerul.    

Suprafața plană ergonomică astfel creată este suficient de încăpătoare pentru un laptop, pentru agendele tale, cana ta preferată de cafea și orice alte mici accesorii: poate susține până la 18 kg!

La final, îți mai spunem că Robert van Embricqs s-a specializat pe ceea ce el numește folded design, design pliabil: piese de mobilier și accesorii ergonomice, care își schimbă forma pentru a se adapta spațiilor compacte. Astfel, din portofoliul designerului mai fac parte…

  …Rising Chair, scaunul care se ridică…

…Rising Side Table, măsuța de cafea care se ridică…

…ba chiar și Rising Shell, un mic accesoriu în formă de scoică, practic o miniatură a scaunului pe care ți l-am arătat mai devreme. Pe toate le vedem în amenajări simple și luminoase, care au nevoie de statement-uri deschizătoare de conversații.

Tu ce ai pus pe lista de design shopping? 🙂

Fotografii și video: prin Robert van Embricqs  

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed