Birouri ad-hoc în vreme de #workfromhome

Acum câteva săptămâni îți spuneam 16 dintre poveștile #workfromhome ale cititorilor noștri în vreme de carantină și ne bucuram văzând reinterpretările spațiului și noile valențe ale birourilor de acasă. De atunci a devenit tot mai clar că schimbarea modului de lucru este o necesitate și că lucrul din apartamente compacte, de până la 60-70 mp, cere soluții smart, care să nu ocupe mult loc și care să ia notă maximă la capitolul versatilitate. Ca să te pregătești pentru eventuale schimbări, îți venim în întâmpinare cu o listă de birouri foarte designist pe care să le pui pe lista de shopping 🙂 .

DeskBox by Arco

Mai compact și minimalist de atât nici că se poate: de peste 115 ani, brandul olandez Arco se concentrează pe crearea meselor și a variațiunilor pe această temă, iar noul DeskBox este reprezentantul unei noi tipologii de piese de mobilier gândite special pentru spații mici. De altfel, numele lui nu este o exagerare: este chiar o “cutie” din lemn de stejar (80 x 44 (60) x 13 cm), pe care o poți desprinde, ca să o transformi în suport pentru laptop, sau o poți împinge înapoi, ca să salvezi spațiu.

Citește și: Într-un nou birou israelian în care “diferit este mai bine decât mai bine”

Piesele Arco se găsesc în magazine din întreaga lume, dar deocamdată nu și în România, deci dacă DeskBox te încântă, îl poți comanda online – magazinul Villa Linea din Kiev este cel mai apropiat.

Ne-a amintit de acest raft pentru bicicletă 🙂

Fino Secretary Desk by Thomas Feichter Studio

A ieșit pentru prima dată în lume în 2013, la IMM Cologne, ca parte a colecției extinse Fino, creată de designerul austriac Thomas Feichter pentru brandul Anrei. Chiar dacă e produs din lemn masiv, biroul are o siluetă suficient de zveltă ca să lase impresia de lejeritate: contribuie și colțurile ascuțite și picioarelor subțiri, care par că abia ating podeaua.

În plus, este într-o continuă transformare: după ce ai terminat ziua de lucru, fă curat pe birou și apoi închide-i clapeta, ca să obții o mică masă de dinig sau chiar o măsuță de desen pentru cel mic.

Poți cere detalii despre Fino Secretary Desk și îl poți comanda scriindu-le un mail reprezentanților Anrei.

My (Small) Writing Desk by etc.etc.

Mai întâi a fost un proiect de diplomă la Academia de Arte din Vilnius. Apoi, a ajuns câștigător IF Concept Design în 2012 și Reddot Award în 2014: My Writing Desk al designerilor lituanieni de la etc.etc. le-a bifat pe toate. Este înconjurat de spațiu de depozitare, așa că fiecare agendă, calendar sau reminder îți sunt foarte accesibile, iar șansele pentru dezordine scad. Pe lângă asta, pentru că marginile biroului închid vizual spațiul de lucru, îți dau și un plus de intimitate.

Varianta small se limitează la spațiu suficient doar pentru laptop, cu depozitare suplimentară pe margini. 

Poți comanda ambele variante online, direct pe site-ul producătorului, emko.

Prețurile pieselor de mobilier despre care ți-am povestit mai sus se ridică la nivelul design-ului, așa că trece-ți pe lista de shopping un interval care începe de la aproximativ 800 de euro și merge până la 1.800 euro. Știm, sunt sume mai mari decât aveam de gând să cheltuim la începutul anului pentru #workfromhome, dar planurile sunt în continuă schimbare 🙂 .

Fotografii: prin brandurile menționate

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed