Am vizitat showroom-ul CESAROM și ne-am întors la natură: iată colecțiile de plăci ceramice 2023

Uneori lucrurile bune vin exact când le aștepți. De exemplu, într-o dimineață de martie, când scroll-urile în căutare de idei pentru amenajarea unei băi ni s-au sincronizat cu un mail în care eram invitați în showroom-ul CESAROM de pe Șoseaua Mihai Bravu nr. 12. Subiectul: lansarea a nu mai puțin de 130 de modele noi de gresie și faianță. It must be fate! 😊

Noile categorii lansate sunt faianța de dimensiuni 60×30 cm, o gamă de gresie de interior cu suprafață lucioasă și, nu în ultimul rând, gama premium de gresie rectificată porțelanată cu suprafață antibacteriană și antiderapantă, pentru amenajări exterioare și interioare.

Așadar, joi, pe 6 aprilie, ne-am băut cafeaua și am făcut networking alături de profesioniști din domeniu: arhitecți și designeri de interior, jurnaliști, oameni de marketing și PR – totul pe fundalul creat de plăcile ceramice CESAROM, care, firește, au devenit subiectul principal de discuție.

Apropo, în cazul în care n-ai ajuns încă în showroom-ul CESAROM din București, trebuie să-ți facem un mic îndemn: sparge aglomerația bulevardului și imaginează-ți că intri într-o capsulă de design. Este preview-ul unei viitoare amenajări: cele mai interesante plăci ceramice, așezate într-o scenografie minimalistă, care le pune în valoare. Mai exact, cele mai cool colecții de plăci ceramice pentru 2023, toate cu texturi care aduc natura la interior ⬇️.

Și un reminder înainte să trecem la detalii: CESAROM este liderul pieţei româneşti de gresie şi faianţă, cu o istorie de peste 60 de ani. Toate piesele din portofoliul lor sunt produse în fabrica Sanex din Cluj-Napoca, care, din 2004, a devenit membră a
grupului Lasselsberger GmbH, lider in producţia europeană de plăci ceramice.

Înapoi la natură (și) prin puterea tehnologiei digitale

Fie că vorbim despre designul biofilic (stil de amenajare în care accentul este pus pe o conexiune cât mai puternică cu natura) sau pur și simplu despre pasiunea pentru texturi și materiale naturale, nici nu mai e nevoie să o spunem: viața în contextele urbane ce devin din ce în ce mai concentrate ne determină la o întoarcere către natură. Iar noile colecții de plăci ceramice CESAROM 2023 par că sunt aici special ca să ne ajute în acest demers.

Spunem asta pentru că, în showroom-ul de pe Mihai Bravu nr. 12 (și în cel de pe Str. Beiușului nr. 1 din Cluj-Napoca), personajele principale sunt texturile precum marmura, lemnul, piatra naturală, ba chiar și betonul.

Apropo, iată un amănunt care ne-a cucerit: cu ajutorul tehnologiilor digitale, designerii CESAROM au reușit să rafineze cromatica și redarea venaturii de pe suprafața plăcilor de marmură, așa că e obligatoriu nu doar să le privești cu atenție, ci și să le atingi ca să te convingi de similitudinile cu texturile naturale. Pune-ți pe listă colecțiile de faianță 60×30 cm CESAROM Firenze și Purity pentru asta, dar nu le uita nici pe Magic și Perfect: toate sunt inspirate de rocile naturale de tip Calacatta, Onix și Carrara ❤️. 

“Dușul tip walk-in este tot mai des regăsit în băile din România. Această tendință duce la o creștere exponențială a cererii pentru piesele speciale de mozaic, pentru că acestea reprezintă soluția ideală pentru o pantă corectă a pardoselei de duș. Tocmai din acest motiv, CESAROM a dezvoltat peste 50 de produse în această categorie. Pe de altă parte, în proiectele rezidențiale, în mod specific în zona spațiilor comune, înregistrăm un avânt al cererii pentru soluții antiderapante, motiv pentru care am lansat o categorie nouă de piese speciale de treaptă”, a declarat Sergiu Apolzan, Director de Vânzări al Lasselsberger Ceramics România. 

Tot la capitolul natural, dar cu aport tehnologic, menționăm plăcile cu suprafață 3D sau cu pattern-uri geometrice și reflexe metalice – le-am vedea într-o baie care îmbină accentele industriale și minimaliste. Dacă exact asta plănuiai, îți recomandăm colecțiile Concrete și Tanum, care au folosit cimentul și betonul ca surse de inspirație.

Viva culorile, viva curburile!

Unde e stil, e și cromatică, mai ales dacă inspirația vine din natură. Recunoaștem, ne-am pierdut un pic printre nuanțele puternice, vibrante care răsăreau ici-colo, în perfect contrast cu albul clasic al plăcilor ceramice. Așteaptă-te, deci, la roșu, galben, verde smarald, turcoaz, ba chiar și la Viva Magenta, culoarea anului 2023 Pantone, pe care l-am observat în două decoruri ale colecției CESAROM Unique: unul cu motive geometrice, altul de tip terrazzo. Ai de ales aici între varianta cu suprafețe lucioase și alternativa mată.

“Constatăm un trend ascendent al consumului de plăci de gresie porțelanată în proiectele de încălzire în pardoseală, gresia fiind cea mai eficientă soluție din punct de vedere al conductibilității termice. De asemenea, dacă ne raportăm la aspecte de ordin estetic, gresia rectificată cu design de lemn sau piatră este cea mai frecventă alegere pentru zone “open space” din locuințe sau spații non-rezidențiale”, a declarat, la rândul său, Andreea Bodola, Director de Marketing al Lasselsberger Ceramics România.

Adăugăm și noi pe lista de trenduri pereții de accent, formele canelate și volumele cu linii curbe – da, inspirația vine tot din formele organice specifice naturii: în showroom vei vedea structuri cu efect 3D, semicercuri și benzi canelate capabile să dinamizeze compoziția, indiferent cum arată baia ta în rest. Le găsești în colecțiile CESAROM Unique, Concrete, Tanum, Firenze și Perfect.

🍊 Și un truc de design interior: formele rotunjite se vor strecura treptat în întreaga amenajare, de la canapele-semilună la motive în arc de cerc sau orice alte piese de mobilier fără unghiuri drepte.

📢 Toate modelele noi de plăci de gresie și de faianță, dar și variantele deja cunoscute din portofoliul CESAROM te așteaptă în rețelele distribuitorilor specializați din țară, în rețelele de bricolaj și în magazinele proprii din Cluj-Napoca și București.

Apropo, îți poți găsi acolo propria soluție ceramică CESAROM sau poți apela la aplicația CESAROM AR Designer: tot ce trebuie să faci este să încarci în aplicație o fotografie a propriei băi sau bucătării, conform indicațiilor, și să alegi modelul de placă ceramică preferat. Apoi, joacă-te cu opțiunile de gresie și faianță, iar AR Designer îți va indica cum va arăta viitorul tău spațiu personalizat și îți va spune și care este necesarul tău de plăci. 😉

Dacă ai nevoie de mai multe detalii, ia legătura cu specialiștii CESAROM aici:

📢 Website: cesarom.ro

📢 Email: bucuresti2.magazin@ro.lasselsberger.com (showroom București) sau cluj.magazin@ro.lasselsberger.com (showroom Cluj-Napoca)

📢 Telefon: +40731 900 401 (showroom București) sau +40 372 640 878 (magazin Cluj-Napoca)

Fotografii: CESAROM și Designist.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed