Anul începe cu premii de design

Fiecare început de an marchează în materie de design la Koln, unde în ianuarie se desfășoară unul dintre cele mai importante târguri de mobilier și accesorii din lume. Piesele care se înșiruie mai jos tocmai au câștigat Interior Innovation Award 2012, în cadrul acestui târg, categoria Best of the Best. Pe multe le ochiserăm deja de anul trecut, altele sunt nou-nouțe, dar toate sunt, mai mult aspirațional, pe wishlist.

Ploum, de la Ligne Roset, este o canapea magică, aș spune. Chiar am avut ocazia să ședem pe ea la imm cologne și nu ne-am mai fi ridicat. Este disponibilă în variantele de două sau trei locuri și este și canapea, și pat de zi.  Ideea e că te simți bine pe ea, orice postură ai alege, ceea ce contrazice o remarcă pe care am auzit-o de curând: “Ca orice obiect de design, e mai degrabă de privit decât de folosit”. Designerii Ronan & Erwan Bouroullec și-au imaginat-o ca pe un fruct copt. Da, este voluptoasă. 🙂

25 este probabil cea mai lungă masă realizată vreodată printr-un proces industrial. Poate ajunge la o lungime de 3,50 m, păstrându-și aceeași grosime, de doar 25 mm. Masa arhetipală de la Desalto, din aluminiu și fibră carbonică, are un design de avangardă, conturează grafic orice spațiu și este una dintre cele mai recente întruchipări ale trend-ului formei abstactizate în designul de mobilier. Design: Bruno Fattorini and Partners.

Ligne Roset își mai adaugă încă o medalie la portofoliu cu Biblioteca Cuts, creată de Philippe Nigro. Este modulară și atât de versatilă încât se compune, descompune și recompune, pe orizontală sau pe verticală, regulat sau neregulat, până ajungi la forma pe care ți-o dorești. Fiecare modul din MDF are H 36 x L 104 x adâncime 40 cm.

Cu Husk, by Patricia Urquiola, a fost îndrăgosteală pe loc. O dată cu acest proiect, B&B Italia îmbrățișează tema ecologiei: carcasa fotoliului este din plastic reciclat, disponibil în 4 variante de culoare, baza este din stejar, iar tapițeria din material textil sau piele reciclabile. Designul fotoliului permite dezasamblarea ușoară a pieselor componente, pentru a ajuta în procesul de reciclare. Este un fotoliu care completează în cel mai firesc mod un interior clasic sau dă forță unui spațiu modern, neutru.

Un scaun care vine la fix, parcă în celebrarea superbei finale de la Australian Open, între Novak Djokovici și Rafael Nadal. Se numește Tiebreak și este produs de brandul german Richard Lampert. Designerul olandez Bertjan Pot a creat un scaun pentru exterior, flexibil și moale, ca un fileu, pentru care nu mai e nevoie să folosești pernă de șezut și apoi să te grăbești să o duci în casă atunci când plouă.  Ochiurile mari permit plasei să se usuce rapid.

Cu biroul compact Flatmate ai avut deja o întâlnire mai lungă aici. Rezolvă excelent și cu cea mai mare discreție problema spațiilor mici, unde nu știi cum să mai înghesui și un birou dotat cu toate cele. Are o adâncime de doar 132 mm, spații de depozitare laterale și sursă de lumină și electricitate incluse. Design Michael Hilgers pentru Müller Möbel.

Bend nu este doar un scaun, ci o familie de scaune. Ce îl face să iasă din marea de scaune este faptul că structura sa din aluminiu (disponibilă în 5 variante de finisaj) poate fi combinată cu 3 carcase diferite: din lemn, cu tapițerie 3D și cu tapițerie din material textil sau piele peste umplutură din poliuretan. Realizarea este impecabilă, de la MDF Italia, design: Jehs+Laub.

LED Wallpaper este rezultatul colaborării dintre Ingo Maurer și Architects Paper. Cu acest tapet nu doar finisezi, ci și ilumnezi discret o încăpere. Rola are 60 cm lățime și o lungime de 320 cm, deci poți face ce combinații dorești.

Scaunul Elephant de la brandul italian Kristalia atrage anul acesta atenția prin versiunea sa updatată, în stil nordic, cu picioare din lemn. Designerii sunt Eva Paster și Michael Geldmacher, de la Neuland.

Despre scaunul Pro, by Konstantin Grcic, ai mai citit aici. Pro este și scaunul sălilor de clasă, dar și un scaun de dining sau de birou, pentru că forma curbată, din polipropilenă, se poate atașa celor 4 baze disponibile: picioare tubulare metalice, în două variante, picioare din lemn și suport reglabil, pe rotile. Producător: Flötotto.

Feel free to compose – este invitația gamei de obiecte sanitare și accesortii pentru baie create de Ronan & Erwan Bouroullec pentru Hansgrohe. Axor Bouroullec este o colecție în care mai mult de 70 de produse pentru baie (de la cadă până la baterii) îți oferă posibilitatea de a customiza baia în funcție de spațiul și nevoile tale de confort.

O cădiță de duș, dar mai bine îi spunem tavă. Superplan Plus este produsă de Kaldwei și poate fi montată aproape la nivelul pardoselii. Dușul minimalist la noi se află încă la nivel de aspirație, dar merită să aflăm care sunt noutățile în materie de produse pentru baie.

Sistemul de mobilier Wogg 52 convinge prin liniile sale simple, minimaliste și structura ușoară. Este un sistem de depozitare format din 3 piese individuale, care pot fi folosite separat sau împreună. Produs de Wogg, design Christophe Marchand.

Bookless nu e doar o bibliotecă, ci și un separator de spațiu. Este disponibilă în mai multe variante: fixată pe perete, free standing sau culisantă. Poate fi accesorizată cu LED-uri. Un corp de mobilier foarte designish și discret de la Interluebke. Design: Gino Carollo & René Chyba.

 

One Comment

  1. Iulia

    Vreaaaauuu canapeaua rosie!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed