Apel special pentru designerii de interior cu proiecte dificile: imprimarea digitală salvează situația!

Da, ne referim la proiectele acelea în care piesele puzzle-ului brief – simulare 3D – buget nu se lasă reunite. Și da, ne referim la imprimarea digitală care face pe intermediarul între ele, cât să salveze proiectul și să-l facă nu doar demn de fotografiat (noi abia așteptăm să îl vedem, apropo), ci și capabil să împace și viziunea designerului, și ideile clientului, și bugetul. Iar asta chiar nu e simplu! Totuși, prietenii de la Canon ne-au dat toate argumentele pro imprimare digitală în designul interior: pornim de la cifrele-premisă pentru soluțiile lor de Interior Décor.

Canon

  • 71% dintre persoane spun că acceptă fără probleme să plătească o sumă mai mare pentru un produs personalizat (potrivit unui sondaj realizat de Deloitte în 2015).
  • În 2020, domeniul imprimării digitale va ajunge la o valoare de peste 107 miliarde, luând în considerare că aplicaţiile specializate sunt folosite din ce în ce mai mult atât în mediile industriale, cât și în spațiile private (conform unui studiu realizat de Smithers Pira în 2015).

De fapt, circuitul proiectului este clasic (până la un punct!): brieful clientului, documentarea —–> realizarea conceptului, simulărilor, creațiilor care vor fi imprimate digital ——> și apoooi: fișierul designului care urmează să fie imprimat ajunge la specialiștii de la Canon Graphic Art & Industrial Wide Format, cu tot cu specificațiile artistice și de implementare ——> lucrarea intră în sistem, specialiștii aleg tehnologia de imprimare cea mai potrivită proiectului, în funcție de materialul pe care urmează să fie imprimat, dimensiuni etc. ——> producție ——> livrare. Easy like Canon digital printing for interior designers! 🙂

Sunt o mulțime de motive pentru care tehnicile de imprimare digitală reușesc să se strecoare grațios printre eventualele obstacole ale unui proiect de design interior: de la gama cromatică pe care o permit, mult mai nuanțată (sic! 🙂 ) decât tehnicile serigrafiei, de pildă, la longevitatea ajutată și de grunduri și lacuri, la posibilitatea de a crea piese în serie mică sau chiar unicat, cu bugete mult mai reduse decât cele cerute de procesele analoge și reducând pierderile (specialiștii Canon îți stau la dispoziție pentru celelalte detalii și argumente pro imprimarea digitală).

Dintre toate tipurile de avantaje, însă, noi ne declarăm fani ai versatilității mai ales – tapet, textile, lemn, carton fagure, plăci de ceramică, sticlă, perdele, pardoseli, hârtie fotografică, autocolante, plăci stratificate de aluminiu: imprimarea digitală nu “iartă” nimic și bine face! 🙂 Hai să le luăm rând pe rând – avem detalii direct de la Canon.

Wall me, baby, one more time!

Modele din proiectul Dusty, creat de Maria Horgen și Jorunn Tharaldsen

Potrivit studiului și raportului InPrint Decor, realizat în 2016, 74% dintre specialiștii în imprimare digitală susţin că tehnicile de imprimare digitală își ating potențialul maxim în designul interior în cazul pereților îmbrăcați în materiale imprimate: tipurile de materiale sunt foarte variate, iar suprafețele sunt lise (în cele mai multe cazuri) și extinse, ceea ce ajută la uniformitatea transpunerii lucrării.

Chiar dacă tapetul e varianta cea mai la îndemână pentru pereții acoperiți de materiale imprimate digital. Totuși, pentru spații care au parte de umezeală constantă și au nevoie de igienizare continuă, ca bucătăria și baia, reține că și plăcile ceramice pot trece prin imprimarea digitală, ba chiar și placajele de sticlă.

Step up!

  Photo credit: Parador

Fie că alegi varianta temporară – o petrecere care cere autocolante speciale? – sau îți asumi implicarea pe termen lung 🙂 și optezi pentru imprimarea digitală direct pe gresie sau plăci laminate, o pardoseală texturată și colorată e o modalitate sigură de a transforma personalitatea unei încăperi. Îți sugerăm să reduci la minimum discursul pieselor de mobilier și al pereților dacă alegi varianta asta.

All around!

Totuși, poate că nicăieri altundeva nu e mai vizibilă versatilitatea tehnicilor de imprimare digitală decât în cazul decorațiunilor interioare – e suficient să îți ridici ochii de pe ecranul de pe care citești acest text și să îți plimbi privirea în jur ca să-ți dai seama de asta: sunt puține obiecte cărora nu li s-ar potrivi acest proces, fie că vorbim despre perdele, așternuturi, perne decorative, ilustrații sau accesorii.

În ceea ce privește materialele textile, interesează-te de temperaturile la care pot fi spălate cele imprimate digital și de toate celelalte amănunte – specialiștii Canon îți pot da mai multe informații.

Din culise

Așa-i, am început povestea cu rezultatele – multitudinea de materiale care pot fi imprimate digital – , dar acum facem câțiva pași în spate și-ți spunem și cine face totul posibil alături de specialiștii Canon. Sunt trei și sunt mega performante, ușoare, fiabile și solide!

Océ Arizona 1300 GT Series

Am vorbit atât despre versatilitate, dar cea mai simpatică informație vine abia acum: imprimanta Canon Océ Arizona 1300 GT Series creează dimensiuni variabile ale picăturilor de cerneală albă Océ, de la 6 la 42 de picolitri! În plus, poate imprima până la 51 m2 pe oră pe suporturi de până la 1,25 x 2,50 m și nu are nevoie de timp de încălzire înainte să înceapă.

Océ Colorado 1640

Tehnologia de imprimare cu UVgel pe care ți-o oferă imprimanta Canon Océ Colorado 1640 îi mărește productivitatea şi viteza și îți pune la îndemână o gamă extinsă de culori deşi consumă mai puţină cerneală decât alte imprimante similare. Tehnologia UVgel imprimă 159m²/h pentru aplicaţii precum panouri sau afişe exterioare şi chiar 40m²/h pentru aplicaţii interne cu prim-planuri – da, poți transforma fotografia voastră preferată într-un panou de perete.

imagePROGRAF PRO-6000

Poate că “imprimare artistică de neegalat și fiabilitate supremă” îți sună ca niște superlative prea…bogate, dar asta pentru că încă nu ai aflat de Canon imagePROGRAF PRO-6000, pe care o descriu ele: imprimanta combină tehnologia cernelii pe bază de pigmenţi LUCIA PRO cu un cap de imprimare de 1,28”, cu 12 culori, ceea ce asigură un spectru coloristic identic celui real – recunoaștem, formularea oficială este “expresie tonală impresionantă”. În plus, nu există scăderi în uniformitatea cromatică a lucrării: cadrul rezistent al PR0-6000 menţine o distanţă precisă între capul de imprimare şi hârtie și elimină vibraţiile.

Gata, noi ne retragem să începem schițele pentru Canon. Tu ce mai aștepți? 🙂

Fotografii: Canon și unsplash.com

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed