Ardezia flexibilă: materialul-minune care poate fi aplicat pe aproape orice suprafață

Am descoperit ardezia flexibilă foarte recent, iar în fața foii de piatră, cu o grosime de doar câțiva milimetri, am rămas destul de surprinși. E o adevărată experiență să realizezi că foia pe care o îndoi atât de ușor în mână e, de fapt, piatră. Că păstrează rezistența unei roci într-un suport atât de flexibil. Am aflat apoi că această transformare a ardeziei se datorează unei tehnologii germane și că materialul – ardezia flexibilă este unul dintre cele mai inovatoare la ora actuală.

Ardezie flexibila - Piatra online - Designist (7)

Am introdus ardezia flexibilă și în grupajul nostru de finisaje cool din piatră, pentru decoruri contemporane. Și pentru că este un material atât de nou, am stat de vorbă cu specialiștii PIATRAONLINE despre proprietățile și avantajele lui.

Ardezie flexibila - Piatra online - Designist (3)Foi de ardezie flexibilă, cu o textură foarte grafică. Cea mai mică foaie are 1,2 x 0,6 m, ceea ce le recomandă pentru placări pe suprafețe mari, spectaculoase.

Care sunt avantajele ardeziei-flexibile?

 • Are foarte multe aplicatii: de la placarea pieselor de mobilier, la placarea pereților, coloanelor sau spațiilor cu forme atipice. Și asta tocmai datorită flexibilității – se va plia pe suprafețe curbe sau cu forme dificile. În același timp, e ideală pentru placarea fațadelor cu înălțimi mari, datorită plăcilor de dimensiuni generoase, dar extrem de ușoare.

Ardezie flexibila - Piatra online - Designist (1)Dulap ale cărui fronturi au fost placate cu ardezie flexibilă. Câștigă mult la capitolul expresivitate.

 • Se montează foarte ușor: se lipește cu adeziv poliuretanic (tuburi de adeziv-mastic). O poți monta singur, mai ales dacă e vorba de placarea unui perete în living, de exemplu. Dar pentru suprafețe sau proiecte mai complicate e cel mai bine să apelezi la o echipă de specialiști.

Ardezie flexibila - Piatra online - Designist (9) Echipa PIATRAONLINE a testat deja montarea ardeziei în showroom. Și are în plan și workshop-uri pentru profesioniști (arhitecți, ingineri, designeri etc.) pentru a le prezenta domeniile în care poate fi folosită ardezia în foi flexibile și avantajele ei.Ardezie flexibila - Piatra online - Designist (10)

 • Nu are nevoie de structuri suplimentare pentru rezistență la montaj, ceea ce reduce enorm din “deranjul” șantierului: scapi de mizeria pe care o implică alt tip de placări, iar timpul de montaj e mult mai scurt.

De exemplu, dacă vrei să-ți plachezi baia cu ardezie flexibilă, tot ce trebuie să faci este să lipești foile cu o grosime de doar câțiva milimetri direct pe perete, cu un adeziv-mastic poliuretanic. Recomandat este unul neutru din punct de vedere al compoziției. O altă recomandare a specialiștilor PIATRAONLINE este să impermeabilizezi suprafața placată pentru un plus de rezistență.

Ardezie flexibila - Piatra online - Designist (5)Recepție circulară placată cu foi de ardezie flexibilă, care-i iau forma.

 • Poți placa ardezia flexibilă atât în spații umede (băi etc.), dar și la exterior, deoarece este o piatră naturală și face față cu brio condițiilor naturale.

Ardezie flexibila - Piatra online - Designist (2) Bucătărie placată cu ardezie flexibilă.  De anul acesta toate variantele de ardezie flexibilă vin și în varianta translucidă. Iar livrarea se face oriunde în țară în maximum 24 de ore.Ardezie flexibila - Piatra online - Designist (4)

Argumentul costului

Am spune că ardezia flexibilă se încadrează în gama de finisaje medium-high. Deși, poate la prima vedere, prețul ți se poate părea peste medie, economisești destul de mult datorită sistemului de montare: nu ai nevoie de o structură suplimentară pentru rezistență, ai nevoie doar de adeziv, iar timpul necesar aplicării este mult mai scurt.

Ardezie flexibila - Piatra online - Designist (6)Scaun îmbrăcat în foaie de ardezie

Dacă-ți dorești placarea fronturilor de mobilier din bucătărie, de exemplu, îți recomandăm ardezia flexibilă de la PIATRAONLINE (și datorită prețului competitiv), însă echipa lor te sfătuiește să apelezi la producătorul/importatorul mobilierului – în felul acesta obții o placare corectă din punct de vedere tehnic, care se  realizează cu ajutorul unei prese ce lipește foaia de ardezie de suprafața de PAL, MDF etc.

Poți încerca însă să personalizezi și singur cu ardezie flexibilă fața unor piese mai puțin dificile (un blat sau lateralele unui birou), cărora vrei să le dai un alt aspect, mai texturat, decorativ, dar după ce te informezi asupra pașilor de urmat.

Ardezie flexibila - Piatra online - Designist (12)

Am fost foarte curioși dacă sunt totuși și suprafețe pe care nu poți aplica ardezia flexibilă, care în momentul de față pare materialul-minune. Iată răspunsul echipei PIATRAONLINE:

Din experiența noastră, nu există un material pe care să nu poată fi aplicată ardezia flexibilă. Contează însă foarte mult și tipul de adeziv care se folosește, de aceea recomandăm adeziv-mastic poliuretanic, neutru din punct de vedere al compoziției. Într-adevăr trebuie să ținem cont și de stratul suport, însă în majoritatea cazurilor nu sunt probleme la montaj.

Ardezie flexibila - Piatra online - Designist (11)Ardezie flexibilă pe podeaua amplă a unui showroom

Găsești mai multe tipuri de ardezie flexibilă la showroom-ul PIATRAONLINE (www.piatraonline.ro).
Contact: office@piatraonline.ro. Tel.:  021 9907 /  021 350 1494.
Toate detaliile de contact aici.

Fotografii: prin PIATRAONLINE

2 Comments

 1. Monica Nicola

  Buna ziua
  Sunt din Constanța și as vrea sa-mi aplic ardezir pe biletul mobilei din baie si bucatarie. Care sunt sfaturile dumneavoastră în legătură cu achiziția si montajul. Numai bine, Monica Nicola

 2. Designist

  Bună ziua! Pentru informații legate de achiziție și montaj, vă rugăm să îi contactați pe cei de la PIATRAONLINE – linkuri & info în articol. Mult succes!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed