Benjamin Hubert și noua sa colecție din materiale reciclate

A venit toamna, iar în Europa e din nou belșug de design și evenimente care îl celebrează. Ți-am povestit deja despre ediția de septembrie a Maison et Objet și despre câțiva dintre designerii români pe care poți să-i găsești acolo. Acum ne mutăm la Londra, unde, pentru al 15-lea an, London Design Festival va lua pe sus orașul între 16 și 24 septembrie. Din multitudinea de proiecte și nume cu greutate, ne oprim astăzi asupra lui Benjamin Hubert, care va lansa colecția AXYL în cadrul festivalului – siluete geometrice realizate din materiale reciclate, de care ne-am îndrăgostit.Benjamin HubertColecția creată de Hubert prin studioul de design Layer și împreună cu brandul britanic de mobilier Allermuir include un scaun (cu sau fără brațe), un scaun de bar și o măsuță de cafea.

Benjamin HubertAspectul eco friendly este unul dintre elementele de bază ale fiecăreia dintre proaspetele piese AXYL.  Materialele folosite au atât un impact scăzut asupra mediului, cât și costuri scăzute pentru că transformă reziduurile industriei de mobilier: cadrul în formă de Y inversat al scaunelor este făcut din aluminiu reciclat turnat sub presiune, iar șezuturile scaunelor de bar și blaturile meselor pun la treabă fibre de lemn reciclate și nailon reciclat.

Benjamin HubertHubert a așezat peste cadrul scaunelor un cadru geometric Mid-Century, turnat, care imită forma anatomică și e, prin umare, mai confortabil. Și cool. Imaginează-ți o sală de meeting cu 8-10 astfel de scaune, în culori diferite 🙂

Benjamin Hubert

“La compania Layer, depunem eforturi să găsim noi forme și formate care să ne ajute să oferim piese unice din punct de vedere vizual și să depășim funcționalitățile obișnuite. Prin colecția AXYL, cred că am creat un scaun cu o nouă atitudine, încastrată în silueta în formă de Y inversat, din aluminiu turnat”, spune Benjamin Hubert.

Colecția AXYL se va lansa la Somerset House în timpul London Design Festival 2017, iar noi abia așteptăm să o vedem și în România, de ce nu?! 🙂

Fotografii: prin Layer

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed