Bicicle TeMe sau cum transformi o bicicletă cu dibăcie și un touch de design

Bicicleteme designist 01 Am primit un pont de la Ștefan Lazăr, creative director la Ezzo Timișoara și cititorul nostru fidel: Bicicle TeMe, un atelier din Timișoara care transformă în piese cărora nu le poți rezista biciclete mai vechi sau mai noi, mai folosite sau mai deloc umblate, dar date uitării într-un colț de garaj.

Bicicleteme designist 03

Iar când un atelier oferă bicicletei tale și un touch de design prin accesoriile create de ei, atunci tot acolo te vei duce și pentru service. Ne-a plăcut această bicicletă, accesorizată cu piele, îmbinată în X-uri cusute cu grijă, poate și pentru că ne-a amintit de workshop-ul nostru de săpătămâna trecută în care mergeam cu pasiune și curiozitate pe firul motivelor tradiționale.

Bicicleteme designist 02

Din pasiune și plăcere au început și cei de la Bicicle TeMe munca la atelier. Primele biciclete construite au fost bicicletele personale, realizate cu multă grijă la detalii. Apoi prietenii lor au început să întrebe cum pot avea şi ei o astfel de bicicletă, iar în scurt timp erau opriţi pe stradă de necunoscuţi.

Aşa au ajuns la concluzia că este nevoie de servicii de personalizare a bicicletelor celor împătimiți de mersul pe două roți şi a urmat deschiderea atelierului. Primele lucrări au fost recondiţionările bicicletelor unor prieteni. “Bucuria de a vedea bicicleta veche din copilărie prinzând noi puteri i-a convins pe prietenii noștrii de faptul că au luat o decizie bună când şi-au lăsat odrasla pe mâinile noastre. De aici a pornit şi ideea de a utiliza drept donatoare de organe biciclete vechi pentru a crea unele noi”, povestesc cei de la Bicicle TeMe pe site-ul lor.

Bicicleteme designist 04

Atelierul Studio TeMe, ai cărui proprietari sunt arhitecţi la bază, promite să crească şi să-şi diversifice serviciile în viitor. Până una alta oraşul Timișoara s-a îmbogăţit cu un atelier de biciclete unde te simţi atât de liber încât poţi să ceri ceea ce-ţi doreşti cu adevărat de la bicicleta ta “într-o societate sufocată de maşini şi prea obişnuită cu ceea ce îi este oferit în masă”, după cum spun cei de la Studio TeMe.

Bicicleteme designist 06 Pentru a face ceva puţin diferit faţa de ceea ce se găseşte pe piaţa actuală, Bicicle TeMe oferă piese şi accesorii manufacturate chiar de ei în atelier: apărători din lemn, manşoane din piele naturală cusute manual sau ghidolină din piele, o variantă elegantă care înlocuiește ghidolina sintetică de pe piaţa de accesorii pentru biciclete. Le urăm mult succes și promitem că le facem o vizită când ajungem la Timișoara. 🙂

Bicicleteme designist 07 Bicicleteme designist 08

Așa arată atelierul Bicicle TeMe

Bicicleteme designist 09

Fotografii: prin Bicicle TeMe

2 Comments

  1. cristi

    exista si in bucuresti o gramada de ateliere de biciclete: Perpetuum, Spita, Nomad Studio, Moltovelo si lista poate continua. Se pricep la fel de bine si chiar mai 🙂

  2. […] arăta bicicleta lui Ștefan, o Electra Indy roșie, înainte de intervenția atelierului Bicicle TeMe, despre care v-am povestit de curând pe […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed