Brâuri de perete și zicale românești de la Cai verzi pe pereți

Anul acesta designerii de la Cai verzi pe pereți și-au propus un refresh, așa că de cum a început 2013, ne-au fermecat cu brâuri de perete și zicale românești transformate în stickere.

Cai verzi pe pereti - Designist (10)Brâu oltenesc. 50 de lei pentru dimensiunile 120 x 22 cm

Vă recomandăm să intrați la secțiunea lor de Noutăți, pentru a le admira creațiile proaspete! Pe lângă brâurile cu motive tradiționale românești și zicale, veți mai descoperi zâne licurici, porcușori zburători, câini îndrăgostiți, vulpi la struguri, nemaipunând la socoteala și oglinzile despre care v-am povestit deja. Dar despre toate noutățile care se coc acum vom vorbi curând pe Designist.

Cai verzi pe pereti - Designist (9)Ana Bănică și Bianca Bărbieru, designerii Cai Verzi pe Pereți

Pentru Made in RO, târgul de design românesc organizat de Designist pe 25 și 26 mai la Alchemia, a cărui temă este Motive tradiționale în designul contemporan, Ana și Bianca pregătesc special stickere noi 🙂 Dar să povestim mai întâi despre brâurile și zicalele românești, pe care le veți vedea, firește, și la Made in RO.

Cai verzi pe pereti - Designist (5)Brâu muntenesc.  50 de lei pentru dimensiunile 120 x 23 cm

Când și cum a venit ideea realizării lor?

Sincere să fim, nici nu ma ținem minte. Acum mult timp oricum, însă cum din diverse motive nu s-a concretizat atunci, am zis să începem anul în forță cu o colecție mai mare.

Cai verzi pe pereti - Designist (3)Brâu bucovinean. Prețuri, detalii și comenzi aici.

Cai verzi pe pereti - Designist (4)Brâu moldovenesc

De unde ați preluat motivele tradiționale?

Toate motivele sunt inspirate din cusături și țesături găsite în minunata bibliotecă Semne Cusute. Am preluat motivele pe care le-am simplificat, unora le-am modificat culorile sau puțin din geometria lor originală.

Însă nu doar cusăturile ne inspiră, ci ne plac multe lucruri din folclorul românesc, de la  mobilier, carpete, ceramică, până la basme și arhitectură. Sunt atâtea zone de exploatat încât este clar că pe viitor ne vom inspira și din alte surse.

*despre Ioana Corduneanu, autoarea blogului Semne Cusute, Designist ți-a povestit aici, iar acum organizăm un Workshop: Pe firul motivelor tradiționale cu Ioana Corduneanu, despre ce înseamnă și cum erau folosite semnele tradiționale. La final, ne vom coase dorința într-un ștergar cu ajutorul motivelor tradiționale românești.

Cai verzi pe pereti - Designist (2) Brâu bănățeanCai verzi pe pereti - Designist (6)Brâu transilvănean

Ce feedback aveți până acum?

Prima reacție a fost pe facebook (n.r. pagina de facebook Cai verzi pe pereți) după ce am  afișat o imagine cu brâurile pe zone. Au avut un succes enorm, am primit multe laude, like-uri și share-uri. Ne-am bucurat foarte tare să vedem că munca ne este apreciată, dar și că românul este atât de avid după folclor și că noi i-l putem aduce în casă, pe pereți!

La scurt timp am început să și vindem de pe site, cele mai populare fiind brâul bucovinean și banda românească 1. Apoi ni s-a cerut la comandă să facem brâuri grafice pentru un site, iar într-o amenajare mai mare am creat două modele pentru o sală de întruniri care a ieșit de-a dreptul spectaculoasă.

Și zicalele au avut parte de mulți admiratori și suntem frecvent întrebate dacă nu mai ilustrăm și altele.

Cai verzi pe pereti - Designist (7)Bandă românească 1. 45 lei pentru dimensiunile 120 x 18 cm

Cai verzi pe pereti - Designist (8)Bandă românească 2

Vă gândiți să împrospătați colecția cu modele sau zicale noi sau să aplicați poate aceste motive și oglinzilor pe care voi le faceți?

Așa cum spuneam și mai sus, surse de insiprație sunt multe. Vrem să ilustrăm niște basme, sau niște personaje din basme care au fost prezente în copilăria noastră, așadar vor fi niște wallstickere atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Apoi lista cu zicale pereferate este lungă și sperăm să ne imbogățim colecția. Poate vom începe cu savuroasele  ”Leneșul mai mult aleargă” , ”La plăcinte înainte, la război înapoi” sau ”Dă Doamne numai sărbători și doar o zi de lucru, și atunci să fie nuntă”.

Motivele se pot aplica și pe oglinzi ce-i drept și cel mai probabil vom face un model sau două în viitorul apropiat.

De asemenea vom avea și o colaborare cu prietena noastră Alina Turdean (n.r. – designerul mesei Leaf, despre care ți-am povestit aici), în cadrul colecției de corpuri de iluminat pe care o pregătește. Acestea vor fi decorate cu motive românesti, dintre care unul va purta un brâu desenat (reinterpretat) de noi.

Cai verzi pe pereti - Designist (1)Zicale românești transformate în stickere. Prețurile lor variază între 85 și 105 lei, le găsiți aici.

Cai verzi pe pereti - Designist (11) Cai verzi pe pereti - Designist (12) Imagini prin Cai verzi pe pereți

2 Comments

  1. […] la începutul anului, de când au anunţat un refresh al tuturor colecţiilor, au lansat minunatele Brâuri de perete şi zicale româneşti, cu motive specifice zonelor din […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed