Breathing Prototypes – un workshop Parametrica [Digi Fab School]

Parametrica [Digi Fab School] organizează între 19 și 25 februarie 2013 workshop-ul Breathing Prototypes, care își propune să exploreze și să extindă cercetarea în tehnologia arhitecturii care lucrează cu structuri gonflabile și forme texturale, utilizând designul computațional. Materialele ușoare și low cost care propun noi experiențe spațiale vor fi trecute prin filtrul designului computațional, iar formele finale rezultate vor cuprinde astfel tipare comportamentale bazate pe interacțiunea cu utilizatorul și condițiile din mediu.

Breathing Prototypes a fost atent construit cu intenția de a uni modelarea, fabricația și designul computațional utilizând programe precum Rhinoceros 3D, Grasshopper 3D și Arduino, fiind destinat studenților, arhitecților, urbaniștilor, designerilor de interior și celor de produs, inginerilor și peisagiștilor, care sunt provocați să privească dintr-o altă perspectivă munca lor de zi cu zi.

Prima zi de workshop așteaptă 250 de persoane și face o introducere teoretică în acest domeniu controversat numit design parametric. Următoarele cinci zile vor fi susținute în cadrul Institute, the Cafe și vor fi dedicate a 50 de participanți. Aceștia vor pune în practică diferite abordări și metodologii creative și vor genera, fabrica și asambla instalații gonflabile.

Ultima zi de workshop este dedicată expunerii unei instalații-gigant create cu ajutorul informațiilor învățate, care va fi dezvăluită în cadrul petrecerii de final într-o atmosferă relaxată de cocktail.

Tutorii workshop-ului sunt specialiști cu experiență internațională care propun o viziune profundă asupra subiectului. Tutorii principali sunt, în prima zi: Theo Spyroupoulous, Arhitect și Director Architectural Association Design Research Lab [DRL] -€“ Londra, și Maite Bravo, Arhitect și Conferențiar în cadrul Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IaaC) – Barcelona și, în următoarele zile, Luis Fraguada, Computational Design Expert și Director Built by Associative Data (BAD) (Spania). Aceștia vor fi ajutați de asistenți cu experiență internațională și de către tutorii școlii Parametrica.

Informații despre înscrieri și participare pe www.breathingprototypes.ro, pe site-ul școlii www.parametrica.ro sau pe facebook.

Parametrica [Digi fab school] este o initiativa a Laboratorului de Arhitectură,  fiind o organizație educațională privată din România ce organizează cursuri și workshop-uri de Design Computațional, aplicații în diverse domenii precum arhitectură, urbanism, design interior, design de produs. Tutorii școlii sunt Arian Hakimi Nejad (M. Arch, On-A Barcelona & Parametrica) și Diana Nitreanu (M. Arch, Laboratorul de Arhitectură & Parametrica).

2 Comments

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed